چرا این سوال را مطرح کردیم؟ چون مدتی است که دولت دارد میگوید راضی به افزایش مجدد و مشدد قیمت خودرو نیست و حتی از زبان سخنگوی دولت شنیدیم که شخص رئیسجمهور مملکت نیز از این بابت مکدر است؛ اما باز میبینیم که شرکتهای خودروسازی کار خودشان را میکنند و شورای رقابت هم دم آنها را دارد. نفهمیدیم که شورای رقابت دارد با کی یا با چی رقابت میکند؟
ـ راستش، ما هم چیزی نفهمیدیم!... (این احساس نفهمیدن را یکی دیگر از اطرافیان به ما منتقل کرد که باز احساس کردیم فقط ما و نفر بالا نیستیم که نمیفهمیم. تعداد نفهمیدهها ظاهرا بد نیست!)
خبر وارده اول: «سه نماینده ناظرمجلس در شورای رقابت، طی نامهای به رئیس مجلس، مراتب اعتراض شدید خود را به قیمتهای جدید خودرو اعلام کردند.»ــ به نقل از جراید
خبر وارده دوم: «یک عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: نبود تدبیر و تعلل مسئولان برای کنترل قیمت خودرو باعث شده تا نمایندگان مجلس، همزمان با ارسال نامهای به رئیسجمهور، پیشنهادهای دیگری از جمله سوال از وزیرصنعت، معدن و تجارت را نیز مطرح کنند.»ــ به نقل از همان منبع بالا
بسته پیشنهادی: در تکمیل پیشنهاد ارائه شده از سوی برخی از نمایندگان مجلس، ما نیز که در این راستا ید طولایی داریم و متخصص ارائه انواع و اقسام بستههای پیشنهادی پیشرفته هستیم؛ عرایضی ارزنده را در قالب چند پیشنهاد خجسته، تقدیم میکنیم:
1ـ سوال خصوصی: فقط به سوال مجلس از جناب وزیر صنعت اکتفا نشود. قبل از آن حتی اطرافیان و اقوام آقای وزیر نیز میتوانند هر وقت و هرجا که ایشان را دیدند، صریحا (البته با کمال احترام و لبخند لازم) از ایشان سوال کنند که آخه چرا؟.... بالاخره بعید است که چهار نفر از فامیل آقای وزیر پراید نداشته باشند و با تمام وجود مثل سایر دهکهای پایین جامعه، ندانند که بالارفتن چندباره قیمت خودرو یعنی چه؟
2ـ گام اجرایی بعدی: دولت پس از تکدر خاطری که دست داده و بعد از ناراحت شدن، در گام بعدی، یک قدم به جلو بردارد و طی یک بخشنامه صریح، به طور جد از خودروسازان بخواهد که هرچه تا الان کشیدند روی قیمت ها، عجالتا کافی است. اینها شرکت خودرو سازی دارند یا خودرو سوزی؟
3ـ احتمال بدآموزی: اگر رسم شود که شرکتها و کارخانجات خصوصی و زیرمجموعه دولت، برای دولت تعیینتکلیف کنند و قیمتهای کالاها و خدمات خود را خودجوش بالا برند و به دولت تحمیل کنند؛ پس رسما اعلام شود که از حالا تعیین قیمت هر کالایی در جامعه، از پایین به بالاست. مصرفکننده یک مدتی این شکلی مصرف کند. گهی پشت بر زین و گه زین به پشت!
رضا رفیع
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد