این در حالی است که به گفته مدیر بخش فروش این نمایشگاه هفته گذشته تعداد بازدیدکنندگان و آمار فروش نمایشگاه افزایش چشمگیری داشته است.
به گزارش جامجم، رجبعلی سالاریان، مدیر بخش فروش نمایشگاه قرآن درباره این بخش که شامل دو قسمت فروش کتب علوم قرآنی (بخش ناشران) و بخش محصولات و آثار هنر با موضوعات قرآنی است، اظهار کرد: در بخش ناشران قرآنی 232 ناشر داخلی حضوردارند که در 179 غرفه بیش از 18 هزارو یکصد عنوان کتاب علوم قرآنی خود را برای فروش عرضه کردهاند. همچنین 30 ناشر عرب و چند ناشر از ترکیه 3100 اثر منتشر شده خود را در 20 غرفه از این بخش نمایشگاه عرضه کردند. در مجموع 252 ناشر داخلی و خارجی در بخش فروش کتب قرآنی شرکت کردهاند.
به گفته سالاریان، یکی از مهمترین اقداماتی که در شورای سیاستگذاری نمایشگاه به آن توجه شده، اولویت انتخاب آثار و عناوین منتشر شده بر اساس محتوا بود که میتوان گفت این نخستینبار است محور اصلی انتخاب ناشران در بخش فروش نمایشگاه بر اساس محتوا صورت میگیرد. او افزود: بیش از 500 ناشر برای حضور در نمایشگاه بیست و دوم اعلام آمادگی کردند که نیم بیشترشان به دلیل نداشتن معیارهای مورد نظر بخش ناشران نتوانستند به نمایشگاه قرآن راه پیدا کنند. شاید آنها دارای 40 عنوان کتاب در زمینه علوم قرآنی در سه سال گذشته بودند، ولی در ارزیابی محتوایی و نهایی نتوانستند شرایط لازم را کسب کنند. البته، تعدادی از ناشران نیز گرچه آثار کمتری داشتند ولی از آنجا که آثارشان از نظر محتوایی و مرجع بودن شرایط لازم را داشت در این نمایشگاه حضور یافتند.
بخش دیگر فروش نمایشگاهی به آثار هنری با موضوعات قرآنی و محصولات قرآنی اختصاص دارد. سالاریان درباره این بخش بیان کرد: از اولویتهای ما این بود کسانی را در نمایشگاه شرکت دهیم که تولیدکننده یا نماینده رسمی تولیدکنندگان باشند. این مسأله سبب شده قیمت آثار ارائه شده، با وجود تورم، نسبت به سالهای گذشته مناسبتر باشد. در حوزه محصولات قرآنی نیز 66 شرکت تولیدکننده در 47 غرفه به عرضه آثارشان پرداختهاند. آثار تولیدکنندگان تابلوفرشهای قرآنی، معرق، مشبک، تابلوهای آینهکاری، بافتهای قرآنی، چرم، خطاطی و خوشنویسی قرآنی و... در این نمایشگاه برای فروش ارائه شده است. در این بخش مؤسساتی از 15 استان برای حضور در نمایشگاه قرآن به تهران آمدهاند.
سالاریان درباره آمار فروش بخش فروش نمایشگاهی افزود: از آنجا که برخی از ناشران و تولیدکنندگان از کارتخوانهایی که برای آنها از طریق نمایشگاه فراهم شده بود استفاده نمیکنند و کارتخوانهای خودشان را دارند، آمار ما کاملا دقیق نیست. از سوی دیگر، فروش نقدی آنها را نیز باید به حساب آورد. با این همه، بر اساس آماری که چند روز پیش داشتیم میتوان تخمین زد که آمار فروش نمایشگاه قرآن تاکنون یک میلیارد تومان بوده است.
البته او اشاره میکند که به علت جابهجایی مکان نمایشگاه قرآن از مصلی به باغموزه دفاع مقدس در روزهای نخست نمایشگاه، بازدیدکنندگان با بخشهای مختلف آشنا نبودند و برای همین آمار فروش کم بود، ولی کمکم شاهد بهبود این وضع بودیم. به باور او در تعیین مکان بخشهای مختلف نمایشگاه، بخشهای فروش نمایشگاهی در بهترین قسمتهای باغموزه قرار داده شدند.
با وجود این، در روزهای نخست نمایشگاه انتقاد میشد که بخش فروش کتب قرآنی در چادرهایی قرار دارد که گرمای هوای تابستان بازدید از غرفهها را برای مخاطبان دشوار ساخته است. سالاریان با تائید این مطلب گفت: این مشکل در همان روزهای اولیه به چشم میخورد و پس از آن چند کولر آبی و دستگاه تهویه برای این چادرها تعبیه شد و فضای این چادرها برای غرفه داران و بازدیدکنندگان قابل تحمل شد و رضایت نسبی آنان را جلب کرد.
در حالیکه قرار بود نمایشگاه قرآن تا بیست و سوم تیر دایر باشد، تا آخر تیر ماه تمدید شد. سالاریان گفت: با توجه به اینکه در هفته گذشته بازدیدکنندگان بیشتری از نمایشگاه دیدن کردند و فروش خوبی نسبت به هفتههای پیش از آن داشتیم، با تقاضای ناشران و دیگران شرکتکنندگان در بخشهای مختلف و تمایل مسئولان نمایشگاه تصمیم بر تمدید زمان نمایشگاه گرفته شد. او که در دورههای گذشته، دو سال به عنوان کارشناس ناظر بخش فروش نمایشگاهی، در نمایشگاه قرآن حضور داشته درباره نمایشگاه امسال بیان کرد: نمایشگاه بیستودوم نسبت به نمایشگاههای سالهای گذشته که در مصلای امام خمینی برگزار میشد، دارای محیطی باطراوتتر است، چراکه فضای سبز مناسبتری نسبت به مصلی دارد. او همچنین به فضای معنوی باغموزه دفاع مقدس اشاره کرد که بازدیدکنندگان میتوانند از بخشهای مختلف این مجموعه نیز بازدید به عمل آورند.
بیست و دومین نمایشگاه بینالمللی قرآن تهران تا سیویکم تیرماه از ساعت 18 تا 24 برای بازدید عموم در باغ موزه دفاع مقدس دایر است.
کمیل انتظاری / گروه فرهنگ هنر
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد