سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
به گزارش جامجم، نهادهای فرهنگی مختلف هر یک برای ایام ماه مبارک رمضان برنامههایی را برگزار میکنند، اما در این میان جای برنامههایی در شبهای قدر خالی است و مراکز فرهنگی اغلب در این شبهای قدسی تعطیل هستند. این در حالی است که امسال خانه هنرمندان به مدت یک هفته آیینهای نمایشی و نیایشی دینی را در این مکان اجرا کرد و حالا هم قصد دارد شبهای قدر را میزبان مردم و هنرمندان باشد.
آیینهای نمایشی و نیایشی
آیینهای نمایشی و نیایشی بخشی از این برنامهها بود که از نوزدهم تیر آغاز شده و امشب به کار خود پایان میدهد.
اجرای ضرب زورخانهای با اجرای مرشد نیری، ترنا بازی با اجرای پژمان کاشفی، نقلهای نمایشی امیرکبیر با اجرای مهدی دریایی، نقل موسیقایی آذری با حضور عاشیق ایمران حیدری و دیدار با مبارک با اجرای سایان مهرپویان، نقل رستم و سهراب با حضور داود معینی کیا، اجرای گوشه کشته شدن سهراب با حضور مهدی دریایی، نقل بانو گشسب با حضور شیرین امامی و پرده خوانی انوشیروان با اجرای مرشد احدی در محوطه باز خانه هنرمندان از جمله این برنامههاست که تاکنون اجرا شده است.شب پایانی این برنامهها که امشب است، با اجرای مرشد نیری و پژمان کاشفی نقل موسیقایی نصرت الله و بهزاد زرگر، پردهخوانی مذهبی محسن میرزا علی و شاهنامهخوانی محمد مختاری همراه خواهد بود.مجید سرسنگی مدیر خانه هنرمندان درباره این برنامهها به جامجم میگوید: ماه مبارک رمضان بجز شبهای قدر که ایام سوگواری است، به واسطه نزدیک شدن بندگان به خداوند ایام ویژهای محسوب میشود. در گذشته ایرانیان مسلمان برنامههایی را به این مناسبت برگزار میکردند، بنابراین ما نیز سعی کردیم الگویی را که از ایرانیان مسلمان بهدست آوردهایم حفظ کنیم.
شبهای قدر در محوطه باز خانه هنرمندان
البته خانه هنرمندان امسال هم مانند همیشه شبهای قدر را میزبان هنرمندان خواهد بود و ویژهبرنامههایی را با حضور آنان خواهد داشت. سرسنگی در این باره میگوید: خانه هنرمندان، شبهای قدر از ساعت 23 تا سحر میزبان مردم خواهد بود که این برنامه با سخنرانی، مداحی، نقالی و آیینهای خاص نیایشی همراه خواهد بود.
سرسنگی توضیح میدهد: ما با ورود به دنیای مدرن آیینها و سنتهایمان را به فراموشی سپردهایم و حتی گاهی تصور میکنیم توجه به سنتها نوعی ارتجاع محسوب میشود. این درحالی است که توجه به آیینها و سنن هیچ تضادی با آینده و امروز ندارد. در بسیاری از کشورهای مدرن سعی میشود سنتهایشان را حفظ کنند و از آن به عنوان پلی به آینده بهره ببرند. بنیان برنامههای ماه مبارک رمضان و شبهای قدر نیز حفظ این سنتهاست.
مهمانی هنر
همچنین نمایشگاه «مهمانی هنر3» از دیگر برنامههایی است که مردم می توانند در این ایام از آن بهره ببرند، از امروز تمام نگارخانههای خانه هنرمندان میزبان آثار ارزشمند چهره های هنری کشور میشود که حال و هوای قرآنی و معنوی دارند. این نمایشگاه برای سومین سال متوالی مهمان خانه هنرمندان شده و آثاری را از 60 هنرمند به نمایش میگذارد. پرویز کلانتری، کامبیز درمبخش، منوچهر معتبر، رضا بانگیز، علی ذاکری، شیرین اتحادیه، زندهیاد علی عامه کن و حبیبالله درخشانی از جمله هنرمندان حاضر در این رویداد هستند. جمشید حقیقتشناس، مدیر امور نگارخانههای خانه هنرمندان ایران در زمینه برگزاری این نمایشگاه به جامجم میگوید: این نمایشگاه برای ماه مبارک رمضان برنامه ریزی شده، همانطور که این ماه، ماه مهمانی خداست ما هم در خانه هنرمندان ایران مهمانی هنر برپا میکنیم. امسال، سومین سال برگزاری نمایشگاهی با این عنوان است که از هنرمندان ، اهالی و علاقه مندان به فرهنگ و هنر دعوت میشود که از این نمایشگاه دیدن کنند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
یک تحلیلگر مسائل بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد