بهانه این موضوع نیز حضور نماینده شورایاری منطقه 12 در جلسه شورای شهر بود که در جمع اعضای شورا از مشکلات جدی بافت فرسوده این منطقه و مشکلات اهالی آن سخن گفت تا شاید شورای شهریها راهکاری در این زمینه پیش پایشان بگذارند.
این گفتهها زمینهای شد برای اینکه پرونده کهنه بافتهای فرسوده پایتخت یکبار دیگر در صحن شورا ورق بخورد و برخی اعضا از اقدامات بیحاصلی که تاکنون درباره نوسازی بافتهای فرسوده پایتخت انجام شده انتقاد کنند و بهدنبال چارهاندیشی باشند.
به گزارش جامجم، رییس کمیسیون نظارت و امور حقوقی شورای شهر تهران از برخی هزینههای متفرقه در مورد نوسازی بافتهای فرسوده انتقاد کرد و گفت: متاسفانه تسهیلاتی که برای نوسازی بافتهای فرسوده به متقاضیان ارائه میشود یا غیرشفاف است یا از روی کاغذ تا اجرا زمین تا آسمان فرق دارد.
پرویز سروری با اشاره به منطقه 12 به عنوان یکی از مناطق دارای بیشترین فراوانی بافت فرسوده، توضیح داد: این منطقه به دلیل وجود بافتهای فرسوده دچار محرومیت مضاعف شده و پیگیریهای ما نشان میدهد که با وجود وعدههای داده شده، برای حل مشکلات و مسائل ساکنان آن فکر اساسی نشده است.
رییس کمیسیون نظارت و امور حقوقی شورای شهر تهران تاکید کرد: باید اجازه داد در نوسازی بافتهای فرسوده ملاک اقتصادی نیز مدنظر قرار گیرد تا شاید بتوان از تسهیلات بخش خصوصی در این زمینه بهره برد.
در این میان برخی اعضا نیز معتقد بودند که شورای شهر در مورد بافت فرسوده وقتکشی میکند و باید در زمینه مشارکت خصوصی با بافت فرسوده، شورا طبق لایحهای دو فوریتی عمل کند.
عبدالحسین مختاباد، عضو کمیسیون فرهنگی شورای شهر با اشاره به اینکه انبارهای موجود در بازار مانند بمب ساعتی هستند، گفت: در دیداری که با رئیسجمهور داشتیم، ایشان به شرکت دادن بخشخصوصی در تعمیر بافتهای فرسوده اشاره کردند که امیدواریم تسهیلات آن نیز فراهم شود.
تذکر رییس شورا نسبت به معضلات بازار
در ادامه احمد مسجد جامعی، رییس شورای شهر تهران نیز نسبت به معضلات بازار تهران تذکر داد و گفت: در درون بازار با نارسایی و کمبودهای جدی مواجه هستیم به طور مثال همانطور که بازار تبریز به بازاری مدرن و سنتی تبدیل شده که توانسته از نظام مدرن در درون بافت سنتی خود بهرهمند شود، در بازار تهران هم این امکان باید فراهم شود.
احمد دنیامالی، رییس کمیسیون عمران و حملونقل شورای شهر تهران نیز با تائید گفتههای مسجد جامعی افزود: شهرداری در برخی از نقاط منطقه 12 به نهادهای خیریه مجوز سرمایهگذاری داده و حتی گودبرداریهایی در این زمینه انجام شده، اما به دلیل اینکه باید در مناطق قدیمی شهر توجه ویژهای به بحث میراث فرهنگی داشته باشیم، این مجوزها با مشکلاتی مواجه شدهاند.
دنیامالی تصریح کرد: در این منطقه محدودههای بسیاری داریم که امکان اجرای پروژههایی در آنجا وجود دارد، اما نه مجوز تخریب و نوسازی به آنها داده میشود و نه کسی این زمینها را خریداری میکند، بنابراین باید با وجود اینکه مباحث میراث فرهنگی را مدنظر قرار میدهیم با زندگی مردم بازی نکنیم چراکه در این زمینه شکایتهای مردمی بسیاری مطرح شده است.
طرحی برای کاهش مهاجرپذیری پایتخت
شورای شهریها در ادامه جلسه خود به سراغ بررسی موضوع دیگری رفتند که این روزها بحثهای جدی درباره آن مطرح است. اینکه ظرفیت تهران تکمیل است، باید دروازههای شهر را بست تا مهر مهاجرپذیری از پیشانی پایتخت پاک شود، چون اگر چنین نشود در آیندهای نزدیک امکانات و زیرساختهای این کلانشهر پاسخگوی شهروندانش نخواهد بود.
افزایش مهاجرپذیری تهران طی سالهای گذشته، نگرانیهایی را از بابت تناسب نداشتن امکانات و زیرساختهای موجود در این کلانشهر با جمعیت آن در آینده نزدیک مطرح ساخته است.
پیشبینی افزایش جمعیت پایتخت تا 13 میلیون نفر بر اساس طرح تفصیلی و جامع تهران در افق سال 1404 موضوعی است که این روزها اعضای شورای شهر تهران را برآن داشته تا علاج واقعه، قبل از وقوع کنند.
آنها معتقدند هنگام تصویب طرح تفصیلی و جامع شهر تهران به موضوع افزایش جمعیت یکجانبه نگاه شده و به تهدیدها و مشکلات پیشرو بیتوجهی شده است پس باید تا دیر نشده در این بند از طرح جامع و تفصیلی شهر تهران تجدید نظر شود.
رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران با اشاره به اینکه گزارشهای به دست آمده نشان میدهد جمعیت تهران در صورت محقق شدن طرح تفصیلی تا افق 1404 به 13 میلیون نفر میرسد، تصریح کرد: به نظر میرسد هنگام تصویب این بند از طرح جامع و تفصیلی شهر تهران به این موضوع که در صورت فراهم نشدن زیرساختها، امکانات و بسترهای لازم برای پاسخگویی به نیازهای این جمعیت با چالش جدی مواجه خواهیم بود، بی توجهی شده است.
محمد سالاری با اشاره به جلسه مشترک روز دوشنبه کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر با شورای عالی شهرداری و معماری توضیح داد: در این جلسه بیشتر مغایرتهای طرح تفصیلی و جامع شهرتهران بررسی شد.
به گفته وی، البته اواخر سال گذشته نیز در جلسه مشترک دیگری قرار شده بود درباره این بند از طرح تفصیلی شهر تهران تجدیدنظر و حتی این بند لغو شود، اما این موضوع تاکنون رنگ اجرا به خود ندیده بود. وی به اختلاف نظر شهرداری با شورای عالی شهرسازی درباره میزان مهاجر پذیری تهران براساس طرح تفصیلی اشاره کرد و گفت: براساس یک مصوبه هشت بندی، شهرداری معتقد بود که یک و نیم میلیون نفر و شورای عالی معماری و شهرسازی اعتقاد داشت که دو میلیون نفر به جمعیت شهر تهران اضافه شود که درنهایت پس از بحث و بررسی و مخالفت شورای شهر تهران قرار شد طرح مجددا به شورای شهر تهران ارجاع داده شود تا در کمیتههای فنی مورد بررسی قرار بگیرد.
مسجد جامعی، رییس شورای شهر تهران در نهایت به جمعبندی این بحث پرداخت و گفت قرار است در جلسات مشترکی با دولت و بخصوص شورای عالی شهرسازی سیاستهایی اتخاذ شود تا جمعیت تهران از 10.5 میلیون نفر براساس طرح جامع و تفصیلی بیشتر نشود.
پوران محمدی - گروه جامعه
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد