به گزارش جامجم، چندی پیش مردی با حضور در شعبه هفتم بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه 2 تهران، از مردی به اتهام کلاهبرداری شکایت کرد.
شاکی گفت: قصد خرید یک آپارتمان را داشتم و پس از حضور در بنگاه املاک با مردی آشنا شدم که ادعا میکرد در زمینه احداث مجتمعهای مسکونی فعالیت دارد.
شاکی افزود: این فرد ادعا کرد بزودی یک مجتمع 120واحدی را در یکی از محلههای سعادتآباد تهران احداث میکند و پس از توافق قرار شد یک واحد مسکونی به عنوان پیشفروش به من فروخته شود.
وی اضافه کرد: بابت پیشخرید آپارتمان 584 میلیون تومان پرداختم. یک ماه بعد وقتی برای بررسی وضع مجتمع در حال احداث به محله رفتم، متوجه شدم هنوز نیمه کاره است و افرادی با حضور در محل میگویند مالک آپارتمانی هستند که من پیشخرید کرده بودم.
شاکی اضافه کرد: ابتدا گمان میکردم آنها اشتباه میکنند، اما وقتی مدارک آنها را با مدارک مالکیت خودم مطابقت دادم، متوجه شدم آنها نیز مانند من خریدار بودهاند. همان جا متوجه کلاهبرداری مرد شیاد شده و با او تماس گرفتم که تلفن همراهش خاموش بود و موفق به یافتن وی نشدم.
با تشکیل پرونده و دستور بازپرس نقابی، تحقیقات کارآگاهان پایگاه دوم پلیس آگاهی تهران برای دستگیری مرد کلاهبردار آغاز شد تا این که 99 نفر دیگر نیز با حضور در پلیس آگاهی از مردی به اتهام کلاهبرداری به بهانه پیشفروش آپارتمان شکایت کردند.
در تحقیقات از این افراد معلوم شد آنها نیز آپارتمانهایی را پیشخرید کردهاند که مربوط به یک مجتمع نیمهکاره 120 واحدی در منطقه سعادتآباد بوده است و تصاویر رایانهای از متهم فراری نشان میداد همه شاکیان در دام یک نفر گرفتار شدهاند.
در مرحله بعدی تحقیقات، صاحب اصلی زمین در حال احداث شناسایی و با احضار به پلیس آگاهی در اظهاراتش گفت: قصد احداث یک مجتمع مسکونی را داشتم، اما به تنهایی قادر به تامین هزینه ها نبودم تا اینکه مردی به سراغم آمد و ادعا کرد، مهندسی است که بتازگی به ایران بازگشته و قصد سرمایهگذاری دارد و اگر تمایل داشته باشم، میتوانم با او در ساخت مجتمع مسکونی شراکت کنم و پس از احداث مجتمع 120 واحدی نیمی از آپارتمانهای ساخته شده به من و بقیه به وی تعلق میگیرد.
وی اضافه کرد: به این مرد اعتماد کردم، اما با گذشت چند ماه او ساختمان را نیمهکاره رها کرد و متواری شد.
حضور افراد مختلف مقابل مجتمع در حال احداث باعث شد متوجه شوم شریکم علاوه بر فریب من یکصد شهروند دیگر را نیز به دام انداخته است.
جستجوها برای دستگیری متهم فراری ادامه داشت تا اینکه ماموران چهار بنگاه املاک را که متهم قراردادهایش را با مالباختگان در آنجا ثبت میکرد، شناسایی و با دستور قضایی و هماهنگی با اتحادیه صنف بنگاهداران املاک، این مراکز پلمب شد. صاحبان بنگاهها برای ادامه تحقیقات در مرکز پلیس حضور یافتند و در بازجویی عنوان کردند از کلاهبردار بودن مرد شیاد بیاطلاع بوده و فقط در زمینه ثبت قراردادهای ملکی با او همکاری داشتهاند.
تحقیقات ادامه داشت تا اینکه ماموران متوجه شدند مرد کلاهبردار قصد فرار از کشور را دارد بنابراین با هماهنگی قضایی دستور ممنوعالخروج شدن متهم صادر شد و او چند روز پیش وقتی با هویت جعلی قصد خروج غیرقانونی از کشور را داشت بازداشت شد.
متهم با انتقال به پلیس آگاهی به فریب مالک اصلی مجتمع مسکونی و کلاهبرداری 30 میلیارد تومانی از یکصد شهروند تهرانی به بهانه پیش فروش آپارتمانها اعتراف کرد. نقابی، بازپرس شعبه هفتم بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه 2 تهران، با هشدار به شهروندان از آنها خواست اگر قصد خرید آپارتمان و ملک را دارند فقط به داشتن قرارداد ملکی و نیز کدهای رهگیری که از سوی بنگاههای املاک صادر میشود توجهی نکنند، بلکه با حضور در ادارههای ثبت اسناد و املاک در زمینه صحت مدارک فروشنده و مالکیت آن بررسیهای لازم را انجام دهند تا در دام سودجو و کلاهبردار گرفتار نشوند.
بنا بر این گزارش، با صدور قرار قانونی برای متهم، تحقیقات تکمیلی از وی ادامه دارد. افرادی که در دام وی گرفتار شدهاند میتوانند برای شکایت از متهم به دادسرا یا پایگاه دوم پلیس آگاهی تهران مراجعه کنند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد