همزمان با جهش جدید مصرف بنزین و پیش بینی سونامی مصرف این فرآورده پرطرفدار نفتی در فصل تاسبتان، دولت با صدور مصوبهای به وزارت نفت ضوابط جدید واردات بنزین را تعیین کرد.
بر این اساس، با صدور این مصوبه و ابلاغ آن به وزارت نفت، شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران تنها می تواند بنزین را با استاندارد یورو چهار اتحادیه اروپا وارد کند و خرید خارجی بنزین یورو 2 ممنوع شده است.
در همین حال، شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی به عنوان متولی تامین وتوزیع بنزین در ایران با صدور بیانیه ای، اعلام کرد: از اردیبهشت ماه سال جاری تولید بین 7 تا 8 میلیون لیتر بنزین در مجتمعهای پتروشیمی متوقف شده است.
این مجموعه نفتی با رد هرگونه توقف واردات بنزین، افزود: واردات بنزین به کشور براساس ضوابط و مقررات قانونی به هیچ عنوان متوقف نشده بلکه با توجه به ذخایر مطلوب بنزین کشور و بنا به دستور مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران میزان واردات بنزین در خرداد ماه به صورت مقطعی به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.
بر اساس ابلاغیه هیات دولت به وزارت نفت در اواسط اردیبهشت ماه امسال مبنی بر قطع دریافت اکتان افزا از مجتمعهای پتروشیمی، مقرر شد کمبود بنزین مصرفی کشور از طریق واردات بنزین یورو 4 توسط وزارت نفت جبران شود که به همین منظور برنامه ریزی برای واردات بنزین با استاندارد یورو 4 به عمل آمده و در بازه زمانی یک ماه آینده واردات بنزین یورو 4 عملیاتی خواهد شد.
هم اکنون امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران متولی واردات بنزین به کشور با استاندارد یورو 4 است. قبل از ابلاغیه هیات دولت برای واردات بنزین یورو 4، امور بین الملل شرکت ملی نفت بر اساس قراردادهای منعقده قبلی اقدام به واردات بنزین سوپر طبق استاندارد جاری وزارت نفت می کرده است.
شاهرخ خسروانی معاون شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی اخیرا با اشاره به تولید 60 میلیون لیتر و مصرف 70 میلیون لیتر بنزین در کشور واردات بنزین را موقتی اعلام کرده و گفته است: با بهرهبرداری از پالایشگاه ستاره خلیج فارس روزانه 20 میلیون لیتر بنزین صادر میکنیم.(مهر)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت