کارد و پنیری به نان زن و شوهر

گاهی دشمن خونی هم هستند و گاهی لیلی و مجنون. ​ این داستان بسیاری از همسران است. گاهی خوشبختی چنان در دستانشان هست که زندگی‌شان مثالی از داستان‌های عاشقانه است و گاهی هم چنان علیه هم‌اند که گمان به کارد و پنیری شان می‌برید. بروز اختلاف، ناخوشی هر زندگی زناشویی است.
کد خبر: ۶۸۲۱۰۰

در مدت بروز مشکل، زن و شوهر احترام‌ها را زیر پا می‌گذارند، همدیگر را تحقیر و سرزنش می‌کنند، ظرف‌ها را می‌شکنند و شاید هم حرف از جدایی بزنند و... . اما در دوران نقاهت مشکل‌شان، یعنی درست بعد از برقراری آشتی‌کنان، جذب یکدیگر می‌شوند و به صورت افراطی از خطاهای یکدیگر و اختلافات چشم‌پوشی می‌کنند و خلاصه آن‌که از هر دری همسرشان را با محبت سیراب می‌کنند. این حالت ادامه دارد تا بروز اختلافی دیگر! با شروع یک اختلاف جدید، مشکل رنگ باخته دیروز، همچون دمل چرکی رو به بهبود، ناگهان سرباز می‌کند و شرایط را وخیم‌تر می‌کند، آنچنان که گویی کبریتی را در انبار پر از باروت انداخته باشید.

برای پرهیز از این حالت بهتر است سریع‌تر دست به کار شوید و به فکر راه چاره‌ای بیفتید. برای مدیریت اختلافات خود لازم است به نکات زیر توجه کنید:

همراه​ باشید

زندگی همیشه به دلخواه شما پیش نمی‌رود، در این مسیر، فراز و نشیب‌هایی وجود دارد که شما ناگزیر به عبور از آن هستید. تنهایی در این مسیر برای هر یک از زوجین بسیار سخت است و حتی گاه طاقت‌فرسا می‌شود. برای این که یکدیگر را گم نکنید و در این مسیر بی‌وقفه پر تلاطم همراه یکدیگر باشید، لازم است پیوسته با هم در تماس باشید. زمان خاصی را برای بودن در کنار یکدیگر، مشخص کنید و در این فرصت‌ها جویای احوال هم ​ و برای هم تسکین‌دهنده باشید.

تفاوت‌ها، نمک زندگی‌اند

این باور اشتباه است که زندگی مشترک موفق، زندگی است که هرگز رنگ اختلاف به خود نبیند. اختلاف و جروبحث جزء لاینفک و اجتناب‌ناپذیر هر زندگی است. باید بدانید بحث و اختلاف را تجربه خواهید کرد و اختلافات، واقعیت طبیعی زندگی شماست​ اما آنچه اختلافات را بهینه و سازنده می‌کند آن است که آنها را به چشم ​ چالش ببینید نه مشکل و از سوی دیگر دوره‌های اختلاف را کوتاه کنید و برای آنها راه حل بیابید و هرگز تکرارشان نکنید.

مشکلات را انکار نکنید

هرگز اختلاف و مشکل پیش آمده را ناتمام نگذارید. البته منظور این نیست که بر تنش به وجود آمده دامن بزنید و آنها را ادامه داده و به دنبال آشتی و گذشت نباشید، بلکه هدف آن است که آن را حل کنید. ممکن است شما یا همسرتان برای رفع دلخوری، با یک شاخه گل سر و ته اختلاف تان را جمع‌بندی کنید اما باید بدانید مشکل هنوز زنده است و ​ زمانی دیگر یا درجایی دیگر دوباره بروز خواهد یافت. عشق‌ورزی، ابراز محبت، عذرخواهی و هدیه دادن راهکارهایی است که برای خاتمه موقت بحران یا اختلاف مناسب است، اما در طولانی مدت بی‌اثر خواهد بود. لذا، برای پرهیز از تجربه دوباره مشکلات، مشکل را واکاوی کنید و برای حل بحران از بیخ و بن، وارد عمل شوید.

با هم باشید و بمانید

بی‌گمان از علایق هم آگاهید و خواستنی‌های مورد پسند یکدیگر را می‌شناسید. برای رفع کدورت و اختلافات پیش آمده، به علایق همدیگر توجه کنید و تا آنجا که ​ مقدور است آنها را برآورده سازید. این رفتار می‌تواند مقدمه خوبی برای نشست صمیمانه شما با همسرتان باشد و گفت‌وگو راجع به موضوعاتی که نیازمند مساعدت و همکاری هر دوی شماست. بی‌تردید در این گفت‌وگوهای صمیمانه است که می‌توانید برای مشکل‌تان راه‌حل بیابید و برای برطرف‌کردن آن، با یکدیگر قرارداد بگذارید و همدیگر را مقید به اجرا کنید.

تغییر را از خودتان شروع کنید

همسرتان را آن‌گونه که هست، با تمام تفاوت​ها و شباهت‌هایی که به شما دارد، بپذیرید. او را به خاطر یکتا و منحصر‌به‌فرد بودنش بستایید و سعی نکنید منیت او را در جهت منیت خود تغییر دهید و یک «من» دیگر مشابه آنچه​خود هستید، بسازید. بهتر است به این باور برسید که ما فقط می‌توانیم خودمان را تغییر دهیم. وقتی خودتان تغییر کنید، محیط اطراف شما هم تغییر خواهد کرد. اگر بهانه جو هستید و بدقلقی می‌کنید، ​ کافی است این رفتارتان را ترک کنید تا شروع تغییرات اطرافیانتان را هم مشاهده کنید. بی‌گمان این طرز فکر، برای همسرتان پذیرفتنی است تا این که وارد مجادله شوید و مستقیما از او بخواهید تغییراتی در خود ایجاد کند.

برخی از همسران صحنه زندگی را مانند داد و ستد‌های بازاری‌ها یکسان قلمداد کرده‌اند. مثلا همسران می‌دانند که چه می‌خواهند و به یقین هم می‌دانند که همسرشان از آنها چه توقعاتی دار​د و چه می‌خواهد. اما هریک از زوجین دست روی دست می‌گذارند و به انتظار می‌نشینند تا همسرشان دست به کار شود و آنچه ​ می‌خواهند را به آنان بدهد. یعنی اول او پیش قدم شود بعد من! این انتظارات دو طرفه به بن‌بست می‌رسد و زمینه‌ای برای بروز اختلافات و مشاجرات می‌شود.

توصیه می‌کنیم میدان معامله راه نیندازید. همسران بهتر است به صبرهای منفی و بی‌نتیجه خود پایان ببخشند و براحتی و بی‌هیچ چشم داشتی انتظارات همسرشان را برآورده کنند تا همسرشان هم به نیازها و خواسته‌های آنان توجه نشان دهد.

ابراز عشق کنید

هنگام بروز مشکلات، یادتان باشد همسرتان همان فردی است که برای ازدواج با او تلاش کرده‌اید و هرگز زندگی بدون او را برای خود تصور نمی‌کردید. او همان معشوقه و شما ​ همان عاشق شیدای دیروز هستید. اختلاف سلیقه‌تان را بپذیرید و به حرمت آن روزهای شیرین، کمی کوتاه بیایید. در اوج اختلاف، به همسرتان عشق بورزید و صحنه دعوا را به صلح مبدل کنید. گاهی با در آغوش گرفتن همسرتان، گاهی با تائید کردن او و گاهی با دادن هدیه عشق‌تان را زنده کنید و همسرتان را از محبت و علاقه‌​ سرشار کنید.

یادآوری گذشته‌ها ممنوع

هنگام بروز اختلافات، مرده، زنده نکنید و بپذیرید گذشته‌ها گذشته است و مشکل اکنون، مساله امروزتان است. یادآوری اشتباهات گذشته همسرتان، آن هم بکرات، نه‌تنها گره‌ای از مشکلات‌تان باز نمی‌کند، بلکه در کلاف مجموعه‌ای از مشکلات رنگارنگ سردرگم‌تان کرده و سرنخ حل مشکل را نیز برای همیشه از دست‌تان خارج می‌کند. برای این که ​ در حل مشکلات‌تان قدم‌ها‌ی مثبتی بر دارید، بهتر است از اشتباهات گذشته همسرتان چشم‌پوشی ​ و پرونده آنها را مختومه اعلام کنید. خطاهای همسر و ناراحتی‌هایتان را در همان گذشته جا بگذارید یا برای همیشه در​ گذشته دفن ​ و سعی کنید از این امروز به سوی فرداها حرکت کنید.

دوستی فراموش نشود

با همسرتان قرار دوستی بگذارید و به این باور هم برسید که همسرتان بهترین دوستتان است. یادتان باشد اعتماد و صداقت، از جمله شرط‌های اول دوستی با یکدیگر است. پذیرای حرف‌های تلخ و شیرین هم باشید و بدانید حرف‌های صادقانه و بی‌پرده و گاه ناراحت‌کننده برای تکدر خاطر، تحقیر یا سرزنش شما نیست، بلکه برای بهینه سازی ارکان‌های وجودی هریک از شما و زندگی مشترکتان است. ​ سعی کنید آرامش خودتان را در وجود همسرتان ببینید و هنگام بروز اختلافات، میدان برد و باخت راه نیندازید، به مانند دو دوست کنار یکدیگر بنشینید، حرف‌های یکدیگر را بشنوید و تحمل شنیدن واقعیت‌های نه‌چندان خوشایند وجودتان یا دلخوری‌های همسرتان از خود را داشته باشید. این چنین است که همسرتان را در مقابل‌تان نمی‌بینید، بلکه او را دوستی می‌دانید که می‌توانید با اطمینان به او تکیه کنید و بار خستگی‌های خود را اندکی بر شانه‌های آرام‌بخش او به امانت ​ بگذارید.

نسرین صفری‌/‌ مشاور خانواده

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها