این کشف بزرگ می تواند راهگشای بسیاری از بیمارانی باشد که حافظه خود را در اثر کهولت سن، تصادف یا ابتلا به بیماری آلزایمر از دست می دهند.
دکتر روبرتو مالینو، استاد علوم اعصاب دانشگاه های «کالیفرنیا» و «سن دیه گو» و یکی از اعضای شرکت کننده در این تحقیق می گوید:«در این تحقیقات نه تنها فعال کردن مجدد حافظه میسر شده ، بلکه ما امیدواریم بتوانیم حافظه جدیدی را بعد از حذف خاطرات یا پاک کردن بخشی از آن ایجاد کنیم؛ این تحقیق را می توان شاهکار نه خیلی بزرگ اما شاهکار کوچکی در علم روان شناسی و پزشکی عنوان کرد».
پالس های نوری برای دستکاری در سیناپس ها
در عصری که به عصر مدرنیته شهرت دارد، بیماری آلزایمر با سرعت باور نکردنی در حال شیوع و گسترش است. به همین دلیل باید تدبیری علیه این بیماری که هنوز تمام زوایای آن به درستی شناخته نشده، اتخاذ شود. در بیماری آلزایمر، انتقال اطلاعات از سیناپس ها دچار اخلال شده و به مرور کاهش پیدا می کند تا در نهایت باعث مرگ نورون ها می شود.
دکتر مالینو افزود: با فرض اینکه خاطرات یا حافظه با تضعیف یا تقویت سیناپس ها فعال یا حذف می شوند، به آزمون این فرضیه پرداختیم. مغز انسان حدودا 100 تریلیون سیناپس دارد که به سینگال ها این امکان را می دهد تا با سرعت و به صورت مداوم در مدارهای مغزی به حرکت درآیند.
محققان عامل ترس و محرک جوندگان را بررسی کرده و سلول های عصبی موش ها را از طریق روش مهندسی ژنتیک دستکاری کردند سپس از طریق کابل های فیبرنوری که درون مغز موش ها کاشته شده بودند، نور به نورون ها تابانده و سلول ها فعال شدند. در همان زمان، شوک الکتریکی نیز به ساق پای حیوان متصل شد تا ترس از پالس نوری از این طریق تخلیه شود.
محققان در جریان تحقیقات متوجه شدند که با تغییر فرکانس و پالس نوری می توان ترس جوندگان را تحت تاثیر قرار داد. در فرکانس های پایین حافظه اتصال برق یا نور را فراموش می کرد اما در فرکانس های بالاتر ، حافظه ترس از برق را حفظ می کرد.
صادق نبوی یکی دیگر از محققان این پژوهش می گوید:«ما می توانیم به یک حیوان آموزش ترس، نترسیدن یا ترس جدید از یک پدیده را همراه با بازسازی سلول های عصبی آموزش دهیم. نتایج این تحقیقات می تواند درک بهتری از آلزایمر را به دنبال داشته باشد در واقع، تجزیه و تحلیل تغییرات شیمیایی در سیناپس ها می تواند حافظه یا خاطرات را تضعیف یا تقویت کند».(مهر)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت