یک متخصص تغذیه با تاکید بر این‌که احتمال بروز مسمومیت‌های غذایی در فصل تابستان بیشتر می‌شود، گفت: مصرف برخی مواد غذایی چون پیاز می‌تواند از بروز مسمومیت‌های غذایی که خیلی جدی نباشد، جلوگیری‌کند.
کد خبر: ۶۷۷۱۱۴

دکتر کورش جعفریان در گفت‌وگو با جام‌جم با اشاره به این باور که در فصل گرم مصرف برخی مواد غذایی چون ماست، شربت آبلیمو، عسل و همچنین پیاز همراه غذا می‌تواند ابتلا به مسمومیت‌های غذایی را کاهش دهد، اظهار کرد: در فصول گرم سال شرایط برای رشد باکتری‌ها و ویروس‌ها بیشتر می‌شود و به همین دلیل احتمال بروز مسمومیت‌های غذایی نیز افزایش می‌یابد، اما مساله این است که شدت آلودگی با عوامل مسمومیت‌زا از طریق مواد غذایی در افراد و شرایط مختلف متفاوت است و بحث پیشگیری از بروز مسمومیت از طریق مصرف برخی مواد غذایی چون آبلیمو، پیاز یا ماست نیز زمانی از نظر علمی قابل اعتماد است که صحبت از مسمومیت غذایی خفیف باشد.

وی تاکید کرد: مهم‌ترین عامل در کنترل و پیشگیری از مسمومیت‌های غذایی به نگهداری صحیح مواد غذایی است، در فصول گرم و اطمینان داشتن از سلامت مواد غذایی و شست‌وشوی کامل میوه و سبزیجات باز‌می‌گردد، بویژه اهمیت رعایت این موارد درباره گروه‌های آسیب‌پذیر یعنی کودکان، افراد مسن و زنان باردار بسیار بیشتر است.

ایستادن‎های طولانی به خار پاشنه منجر نمی‌شود

یک متخصص طب فیزیکی گفت: عوامل ژنتیکی، هورمونی، راه رفتن غلط و استفاده از کفش نامناسب از مهم‌ترین عوامل بروز خار پاشنه است.

دکتر بهروز توانا در گفت‌وگو با جام‌جم افزود: خار پاشنه ناشی از التهاب تاندون‌های کف پاست که برخلاف تصور بسیاری از افراد به هیچ عنوان از ایستادن ممتد و طولانی ایجاد نمی‌شود. یکی از علل بروز خار پاشنه، راه رفتن بدون دمپایی روی کفپوش‌های سرامیکی است. بویژه کسانی که کف پایشان کم است باید حتما در منزل از دمپایی‌های طبی استفاده کنند تا کمتر در معرض این عارضه قرار بگیرند. تغییرات هورمونی نیز بویژه در خانم‌ها می‌تواند به بروز خار پاشنه منجر شود.

وی تاکید کرد: درمان این عارضه معمولا از طریق مصرف داروهای ضد التهابی، تزریق‌های موضعی و پوشیدن کفش‌های طبی صورت می‌گیرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها