آیتالله هاشمی رفسنجانی رئیس مجمعتشخیص مصلحت نظام در سی و دومین سالروز تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی که صبح امروز چهارشنبه در واحد علوم تحقیقات این دانشگاه برگزار شد، اظهار داشت: ما امیدواریم باغبان خوبی برای مجموعهای که حضرت امام(ره) آن را غرس کردند باشیم.
هاشمی رفسنجانی با بیان اینکه اعضای این دانشگاه هنوز هم مشغول کارهای بزرگ برای دانشگاه آزاد هستند تصریح کرد: آنچه که لازم بود توسط آقای جاسبی گفته شد و ایشان در تمام این دوره و هنوز هم مشغول کارهای بزرگ هستند و دانشگاه را به اینجا رساندهاند.
رئیس هیأت امنای دانشگاه آزاد با اشاره به اینکه آقای میرزاده دانشگاه آزاد را در مسیر اصلی خود قرار داده است، ابراز امیدواری کرد که برنامههای اعلام شده از سوی وی به خوبی اجرا شود و بر همین اساس گفت: نباید وعدههایی بدهیم که از عهده اجرای آن بر نیاییم و باید دقت داشته باشیم که وعدهها در حد امکانات و نیازهایمان باشد.
وی با بیان اینکه ما در دوره جدیدی قرار داریم ادامه داد: آنچه که میتواند روح فعالیتهای ما را به خوبی نشان دهد این است که اصل تأسیس این بنیان عظیم برای رضای خداوند، خدمت به مردم و در مسیر تأمین نیازهای مردم باشد.
هاشمی رفسنجانی با تأکید بر اینکه ما در این دانشگاه هیچ هدفی جز اینکه جامعه را از لحاظ علمی و پژوهشی به توسعه دانشبنیان برسانیم نداشتهایم افزود: تأسیس دانشگاه آزاد و کسانی که این کار را شروع کردند سران سه قوه به همراه آقای جاسبی، یادگار حضرت امام (ره) حاج سید احمدآقا و نخستوزیر آن زمان به همراه رئیسجمهور بودند.
رئیس هیأتامنای دانشگاه آزاد با یادآوری این نکته که ما برای جبران آن عقبماندگی علمی و نیاز مردم برای فعلیت رساندن استعدادهای فرزندانشان دانشگاه آزاد را تأسیس کردیم، گفت: هیچ غرض مادی و سهمی در کار نبود چرا که این دانشگاه ملک خداوند است و به هیچ بشری تعلق ندارد.
وی ادامه داد: کسانی که در این دانشگاه تدریس میکنند اگر بخواهند میتوانند حقالزحمه بگیرند اما هنوز خیلی از اساتید هستند که برای رضای خدا کار کرده و حقالزحمهای نمیگیرند.
هاشمیرفسنجانی با اشاره به حوزه فعالیت دانشگاه آزاد در ایران تصریح کرد: ما بیشتر در ایران فعالیت میکنیم در حالیکه اگر پایهها را خوب محکم کنیم و آن را در سطح جهان بالا ببریم، میتوانیم این خدمت بینالمللی را انجام دهیم. هرچند که ما این راه را آغاز کردهایم اما در ابتدای مسیر قرار داریم و اگر اخلاص داشته باشیم میتوانیم به اهدافمان برسیم.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به پشتوانههای دانشگاه آزاد و با تأکید بر اینکه نباید فراموش کنیم که از کجا آمدهایم، اظهار داشت: یک مسئله قابل توجه که در زمان انقلاب مغفول بود اما برای ما محسوس بود، شامل کارهایی است که به ملت و مردم ختم میشود؛ ما معتقدیم کارهایی که از اقیانوس مردم تغذیه کند هم دوام و هم برکت خواهد داشت.
وی با بیان اینکه زحمت انقلاب اسلامی همواره بر روی دوش مردم بوده است و بدون آن نمیتوانستیم طلسم شاهنشاهی که جامعه را خفه کرده بود بشکنیم افزود: ما اگر نقشی هم داشتیم در حد دعوت از مردم بود لذا مردم خودشان در دوران دفاع مقدس نقشآفرینی کردند هرچند که نیروهای مسلح نیز در آن دوران زحمت کشیدند.
هاشمیرفسنجانی با بیان اینکه در دانشگاه آزاد نیز ریشه کار بر مردم متکی بود، یادآور شد: در آن زمان برداشتها طوری بود که کارهای اینچنینی را به مردم نمیدادند که البته حضرت امام(ره) در زمان خودشان این مسئله را به خوبی حل کردند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با یادآوری این نکته که در آن زمان خیلیها اعتقاد نداشتند که کار به این بزرگی به بخش خصوصی واگذار شود، تصریح کرد: البته این دانشگاه به آن معنا خصوصی نیست چرا که مالکی ندارد و عمومی است اما دولت هم در این دانشگاه، به آن معنا نقشی ندارد.
وی با بیان اینکه برخی خیال میکنند این دانشگاه از اموال دولتی استفاده کرده در حالی که اینچنین نیست، تأکید کرد:ما هرجا زمینی برای دانشگاه گرفتهایم یا خود مردم دادهاند یا آن را به قیمت روز خریدهایم و هیچگاه از دولت چیزی را مجانی نگرفتهایم؛ حتی به دولت کمک هم کردهایم.
هاشمی رفسنجانی بر همین اساس به مالیات این دانشگاه به دولت اشاره کرد و اظهار داشت: مالیات این دانشگاه به دولت خیلی زیاد است و گذشته از آن کارهای عمرانی و تربیت نیرو در سطح کشور از سوی این دانشگاه بسیار زیاد است که از طرف خود مردم انجام میشود.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، یادآور شد: اگر 10درصد کسانی که در دانشگاه آزاد تعلیمات دیدهاند به خارج از کشور میرفتند بیش از 100میلیارد دلار ارز کشور خارج میشد لذا ما این هزینهها را از روی دوش دولت برداشتهایم.
وی دانشگاه آزاد را مؤسسهای با بنیان مردمی که اهداف الهی و آسمانی دارد و هدفش خدمت به اسلام، انقلاب و کشور است توصیف کرد و متذکر شد: کمترین فساد و انحراف در دانشگاه آزاد وجود دارد.
هاشمی رفسنجانی در همین زمینه به تحقیق و تفحص از دانشگاه آزاد اشاره و تشریح کرد: از اول دولت گذشته از حدود 8 سال پیش شروع به تحقیق و تفحص از دانشگاه آزاد کردهاند و هنوز هم ادامه دارد اما هرچه پیدا میکنند جواب آن قبلاً داده شده لذا آنها کار تبلیغاتی انجام میدهند. هرچند ما هم حرفی نداریم و باید بررسی شود اما معتقدیم فساد و اشکالات جاهای دیگر در اینجا وجود ندارد چرا که خود مردمی که پول میدهند نظارت هم میکنند.
رئیس هیأتامنای دانشگاه آزاد برنامههای اعلام شده از سوی میرزاده رئیس دانشگاه آزاد را کارهای بسیار بزرگی برشمرد و گفت: این آغاز مرحله جدید در دانشگاه آزاد است.
وی با اشاره به بازدید صبح امروزش از نمایشگاه اختراعات دانشجویان و برگزیدگان دانشگاه آزاد، به لزوم تجاریسازی این محصولات تأکید کرد و گفت: برخی از این اطلاعات ثبت بینالمللی شده و منتظر اجرا است.
هاشمی رفسنجانی با بیان اینکه بر اساس سند چشمانداز بیست ساله کشور حرکت توسعه باید دانشبنیان باشد، خاطرنشان کرد: این یک وظیفه عمومی برای کل کشور است و دانشگاه آزاد نیز با توجه به وسعتش آمادگی پذیرش این مسئله را دارد.
رئیس هیأت امنای دانشگاه آزاد خطاب به مسئولان دانشگاه آزاد گفت: باید آماده شوید، پردیسهایی داشته باشید تا این اختراعات و محصولات پس از تأئید صلاحیت تجاری شدن با استفاده از وام اجرایی شود از این رو مردم نباید معطل مباحث مالی باشند.
وی در ادامه سخنان خود به کمیت مطلوب دانشگاه آزاد اشاره کرد و ادامه داد: با توجه به اینکه کمیت دانشگاه و توسعه دانشگاه مجازی به سطح مطلوبی رسیده است، لازم است که کیفیت دانشگاه نیز مورد توجه قرار گیرد چرا که ما در دو سال اخیر عقب افتادهایم و دانشگاه آزاد باید با آسان کردن تحصیل، تحقیق و اجرا این مسئله را به عهده بگیرد چرا که استعداد و سرمایههای خوبی دارد.
هاشمی رفسنجانی با اشاره به پنج میلیون فارغالتحصیل دانشگاه آزاد ادامه داد: زمینههای اشتغال برای فارغالتحصیلان دانشگاه آزاد بیشتر است چرا که آنها با پول خود تحصیل کرده و در حین تحصیل نیز کار میکنند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشگاه آزاد را به عنوان بزرگترین دانشگاه حضوری دنیا یک کار بیسابقه توصیف کرد و ادامه داد: نیاز مردم امروز اشتغال جوانان است و با وجود این همه منابع طبیعی در کشور، وجود این همه بیکار عار محسوب میشود. از این رو ما میتوانیم با تجاریسازی زمینههای اشتغال زایی را فراهم کنیم.
وی با تأکید بر اینکه نیاز دیگر این دانشگاه برطرف کردن وابستگیهای کشور است، گفت: در حرکت 10 ساله ما اگر پیش برویم میتوانیم گامهای بزرگی برداریم.
وی با بیان اینکه ما در زمینه پزشکی از لحاظ ظرفیت فیزیکی همچون دانشگاه و بیمارستان ظرفیت بالایی داریم، خاطرنشان کرد: آقای لاریجانی با تجربه و آشنایی که دارد کار را به سرعت پیش میبرد و این بیمارستان فعلی میتوانست دو سال پیش راه بیفتد و اگر آنطور که الآن تجهیز میشود به اتمام برسد به یکی از بهترین بیمارستانهای کشور و منطقه تبدیل خواهد شد.
هاشمی رفسنجانی با اشاره به مشکلات و کمبودهای بیمارستانی، پرستار و پزشک در روستاها گفت: مسئولان دستگاه بهداشت و درمان به این مسئله اعتراض دارند لذا ما در هر منطقه میتوانیم نیازهای کشور را بدون هزینههای دولتی تأمین کنیم.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با بیان اینکه ما خیلی نمیخواهیم برای دولتها مزاحمت ایجاد کنیم اما طبق قانونی که از مجلس گذشته هر رشتهای را که بخواهیم میتوانیم به تصویب برسانیم، افزود: ما نیازهای کشور را باید حل کنیم و کارها را خود مردم انجام بدهند.
وی با اشاره به لزوم افزایش کیفی دانشگاه آزاد و توانایی چنین کاری گفت: در دوره بعد خواهید دید که چه کشورهایی به دنبال این هستند که واحد دانشگاه آزاد داشته باشند البته قبلاً هم بوده ولی آسان نیست و به هزینه نیاز دارد.
هاشمی رفسنجانی در ادامه به توجه قرآن و پیامبر اسلام (ص) به لزوم علمآموزی پرداخت و اظهار داشت: ما باید یک جامعه عقلانی داشته باشیم و این خودنماییها در جای خود،هرچند که برخی از آنها مستحق و برخی حرام است اما آنچه بعد از خداوند برای ما اصالت دارد بحث دانش و علم است و این امر باید در همین زمینهها جبران شود.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با بیان اینکه ما کشوری هستیم که از لحاظ سواد جایگاه خوبی داریم، گفت: کسانی که به خارج از کشور رفتهاند و اهل علم و کار هستند افتخار ما محسوب میشوند و به هر حال ما راه زیادی در پیش داریم.
وی خطاب به مسئولان دانشگاه آزاد گفت: من به عنوان یک همکار از شما خواهش میکنم که کیفیت کار را جدی بگیرید چرا که اگر ما از لحاظ کمی همینجا بمانیم و اگر کمتر هم بشود مشکلی نیست اما از لحاظ کیفی باید رشد کنیم و کوتاهی نداشته باشیم تا رسالت اصلی خود را انجام دهیم.
هاشمیرفسنجانی در پایان عید مبعث را تبریک و تهنیت گفت.(فارس)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت