به گزارش فارس، هومن جوکار پیش از ظهر امروز در جلسه هماهنگی برای جذب مشارکت همگانی حفاظت از گونه نادر یوزپلنگ آسیایی اظهار کرد: جمعیت یوز آسیایی اغلب در استان یزد متمرکز شده و در این استان نیز بافق بیشترین آمار یوزپلنگ آسیایی را داراست.
وی اضافه کرد: این گونه ارزشمند و نادر از گربهسانان در شهرستان بافق بیشتر در اطراف منطقه حفاظت شده کوه بافق و آریز و در بقیه نقاط استان در مناطقی نظیر کالمند در شهرستان مهریز و دره انجیر در شهرستان اردکان مشاهده شده است.
جوکار با بیان اینکه در حال حاضر در کشور بین 70 تا 100 قلاده از یوزپلنگ آسیایی وجود دارد، خاطرنشان کرد: این گونه در معرض خطر انقراض است؛ اما با مشارکت و همراهی مردم مناطقی که یوزها در آنجا زندگی میکنند، میتوان به نجات این گونه کمک کرد.
مدیر پروژه بینالمللی یوزپلنگ آسیایی با بیان اینکه یوزپلنگ آسیایی نماد حیات وحش ایران است، تصریح کرد: دوستداران محیط زیست و حیات وحش برای حفظ این گونه نادر دغدغه دارند و اهمیت و ارزش بسیاری برای آن قائل هستند.
وی با اشاره به اینکه مردم مناطق زیستگاه یوزپلنگ آسیایی بیش از سایر مردم برای حفظ این گونه نادر مسئولیت دارند، خاطرنشان کرد: البته تاکنون مردم این مناطق با توجه به آموزشهای ارائه شده، در این زمینه خوب ظاهر شدهاند.
معاون محیط طبیعی ادارهکل محیط زیست استان یزد نیز در این نشست، کوه بافق را بهترین زیستگاه برای گربهسانان دانست و بر تلاش برای بهبود وضعیت گربهسانان در این منطقه تاکید کرد.
حسن اکبری با بیان اینکه منطقه حفاظت شده کوه بافق ظرفیت طبیعی برای ارتقای سطح به عنوان پارک ملی را دارد، اظهار کرد: ضمن ایجاد شروط لازم برای شورای عالی محیط زیست و موافقت دستگاههای ذیربط، میتوان ارتقای کوه حفاظت شده بافق را در سطح ملی پیگیری کرد.
وی تصریح کرد: مهم این است که در کنار ارتقای منطقه حفاظت شده کوه بافق، زمینه همکاری جوامع محلی نیز در بافق بیشتر شود.
معاون محیط طبیعی ادارهکل محیط زیست استان یزد با اشاره به وجود منطقه شکار ممنوع آریز و ظرفیت طبیعی آن تصریح کرد: در این منطقه ذخائر معدنی نیز وجود دارد که با نگاه درست به آن و محدودههایی که از لحاظ استراتژیک برای سازمان صنعت، معدن و تجارت مهم نیست و جداسازی آن میتوان برای این منطقه نیز ارتقای سطح داشت.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت