جلسه شورای عالی سلامت فردا بعد از ۳ سال تشکیل می‌شود

وزیر بهداشت: نیمی از روستاها پزشک ندارند

وزیر بهداشت با اعلام فقدان پزشک در ۵۰ درصد روستاهای کشور و برنامه‌های جدید برای نوسازی شبکه بهداشت و رفع کمبود پزشک گفت: از ۱۰ هزار میلیارد تومان اعتبار جدید نظام سلامت ۸ هزار میلیارد تومان را به بیمه‌ها می‌دهیم.
کد خبر: ۶۶۷۲۲۷
وزیر بهداشت: نیمی از روستاها پزشک ندارند

به گزارش فارس، حسن قاضی‌زاده هاشمی در حاشیه مراسم هفته سلامت در سالن همایش‌های رازی گفت: بسته‌های خدمتی که از اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها در حوزه سلامت اجرا می‌شود قرار است در بیمارستان‌های دولتی اجرا شود.

وی ادامه داد: 550 بیمارستان دولتی داریم که مردم برای ارائه خدمات درمانی مخصوصاً در مناطق محروم علاوه بر 10 درصد هزینه بستری، 37 درصد به دلیل هزینه‌های بالای دارو و تجهیزات پزشکی از جیب می‌دهند.

وزیر بهداشت گفت: 50 درصد روستاهای ما بدون پزشک هستند و در شهرها نیز تعداد پزشک کم داریم که قرار است تا پایان سال تا حدودی این کمبودها برطرف شود.

وی در مورد اجرای برنامه پزشک خانواده با توجه به اعتبارات تزریق شده گفت: از صاحبنظران می‌خواهیم که آدرس غلط به مردم ندهند چرا که عقب‌ماندگی در تأمین منابع داریم و بخشی از پولها طی این سالها که باید به وزارت بهداشت و نیرو می‌رفت صرف پرداخت‌های نقدی یارانه‌ها می‌شد.

وزیر بهداشت تصریح کرد: ما دچار عقب‌ماندگی هستیم در حالی که تجربه سایر کشورها را می‌بینیم و این در حالی است که اضافه مصرف دارو و تقاضای القایی را در بین مردم، رسانه‌ها و جامعه پزشکی داریم به همین دلیل نیاز به اجرای برنامه پزشک خانواده داریم.

وی افزود: امسال زیرساخت‌های شبکه بهداشت را ایجاد می‌کنیم تا شهرها و حاشیه شهرها و بخش عمده‌ای از مناطقی که دچار کمبود هستند تأمین شود. دو استان فارس و مازندران که برنامه پزشک خانواده در آنها ناقض اجرا شده بود و نارضایتی ایجاد کرده بود اصلاح خواهد شد.

هاشمی تصریح کرد: دادن منابع در این حوزه ضروری است ولی باید بیمه هم توانمند شود تا اگر مردم کارت سلامت ایرانیان دارند بتوانند با آرامش به بیمارستان‌ها مراجعه کنند و بیمه نیز در این زمینه نیز نظارت کند تا تقاضای القایی ایجاد نشود و انجام آزمایش، سی‌تی‌اسکن و عمل‌های غیرضروری کاهش یابد.

وی در مورد پیش‌بینی زمان اجرای این برنامه گفت: دوره 10 تا 15 ساله نیاز دارد تا برای اجرای نظام ارجاع با قدرت وارد شویم قدم اول نیز بیمه کارآمد است این اعتباراتی که از بحث هدفمندی یارانه‌ها داده می‌شود باید در قالب بیمه باشد چرا که هزینه‌هایی که می‌شود کم نیست اما مشکل آن است که یکپارچه نیستند بخشی از اعتبارات دست یک وزارتخانه و بخش دیگر در دست وزارتخانه دیگری است و هر کدام بیمه تکمیلی دارند و همکاری مؤثری ارائه نمی‌دهند.

کارت الکترونیک سلامت

وزیر بهداشت گفت: اگر کارت الکترونیک سلامت در اختیار مردم قرار گیرد با مراجعه به بیمارستان‌ها به زیر خط فقر نخواهند رفت از سوی دیگر بیمه‌های تکمیلی نیز در اختیار ما و وزارت رفاه نیست و باید هیأت وزیران و مجلس طبق سیاست‌های ابلاغی این کار را سر و سامان دهند.

هاشمی تصریح کرد: بخش عمده‌ای از اعتبارات داده شده به بیمه‌ها می‌روند و پیش‌بینی می‌شود که پیش از 8 هزار میلیارد تومان از مبلغ 10 هزار میلیاردی که به حوزه سلامت واریز می‌شود به بیمه‌ها برود و وزارت بهداشت علاقه‌مند به دریافت این اعتبارات نیست چون سازوکاری ندارد و کار این وزارتخانه سیاستگذاری و ارائه خدمات درمانی است.

وی گفت: تاکنون بیمه‌ها اعتبارات را در منابع دیگری خرج می‌کردند اما با اعتبارات جدید وزارت بهداشت نظارت خواهد کرد تا در جایی که مردم می‌خواهند هزینه شود.

در مورد مصرف مواد روانگردان در بین دانش‌آموزان بی‌اطلاعم

وی همچنین در مورد مصرف مواد روانگردان در بین دانش‌آموزان گفت: آنچه از دست وزارت بهداشت بر می‌آید آگاهی دادن به مردم نسبت به مضرات آن است تعاملی با وزارت آموزش و پرورش نیز همواره ادامه دارد اما از شیوع یا وجود مصرف این مواد در بین دانش‌آموزان اطلاعی ندارم.

جلسه شورای عالی سلامت فردا بعد از ۳ سال تشکیل می‌شود

وزیر بهداشت گفت: در همه دنیا یکی از نشانه‌های دولت خوب، توجه به سلامت و غذای سالم است و جلسه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی فردا برای اولین بار در ۳ سال اخیر برگزار می‌شود.

قاضی‌زاده هاشمی امروز در مراسم هفته سلامت که در سالن همایش‌های رازی برگزار شد گفت: برخورداری از سواد و دانش پزشکی کمک می‌کند تا از ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها پیشگیری شود در این میان روزانه 300 ساعت برنامه در حوزه سلامت از شبکه‌های استانی پخش می‌شود که فرصت خوبی برای مدیران بهداشتی است.

وی ادامه داد: همچنین 12.5 میلیون دانش‌آموز داریم که با خانواده‌هایشان بیش از نیمی از جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند که می‌توان از ظرفیت آنها استفاده کرد بنابراین همکاری بین بخشی برای دستیابی به نتایج پایدار ضروری است و سلامت همگانی بدون رویکرد مشارکت‌جویانه قابل دسترسی نیست.

وزیر بهداشت ادامه داد: باید با تعامل با دستگاه‌ها هم‌افزایی ایجاد کنیم فقر، بیکاری، آلودگی هوا و آب، سموم محصولات کشاورزی، حوادث جاده‌ای و ... از عواملی است که اثر سوء بر جامعه دارد و بدون همکاری و مشارکت مردم رسیدن به اهداف میسر نیست.

هاشمی تصریح کرد: فردا اولین جلسه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی پس از تعطیلی 3 ساله برگزار می‌شود و این در حالی است که در همه دولت‌ها تأمین مواد غذایی با کیفیت خوب از نشانه‌های دولت خوب، کارآمد و پاسخگو است.

وی با تأکید بر اینکه همه دستگاه‌ها باید پیوست سلامت داشته باشند ادامه داد: تهیه غذا، میزان کافی، تضمین مواد، توزیع عادلانه و فرهنگ‌سازی از نشانه‌های کارآمدی دولت‌ها است و در این میان ابلاغ سیاست‌های نظام سلامت اگر چه کلی است اما مسیر را نشان می‌دهد و مسئولان باید هماهنگ و متمرکز در این رابطه برنامه‌ریزی کنند.

وزیر بهداشت با اشاره به اینکه تدوین سیاست‌ها ماه‌ها و سالها به طول انجامیده و ممکن است برخی مسئولان از نظر کلی بودن ابهام داشته باشند گفت: باید توجه کنیم برای تعیین ابعاد مختلف آن به چندین ماه نیاز داریم تا با درک واحد، تدابیر لازم را بیندیشیم.

هاشمی سلامت مردم را در گرو مدیریت یک بخش ندانست و گفت: متأسفانه مدیریت امروز کارآمد نیست چرا که مردم مشکل دارند و بخش عمده‌ای از آن متوجه سایر بخش‌ها، سیاستمداران و تصمیم‌گیران است و آنچه به ما مربوط است ایجاد شبکه بهداشت و توسعه آن است.

وی افزود: شبکه بهداشت مربوط به 30 سال پیش است، فرسوده شده و بهورزان طول خدمتشان بیش از 25 سال است به همین دلیل زنجیره این شبکه کامل نشده و به شهرها و حاشیه نیامده است.

وزیر بهداشت تصریح کرد: از سوی دیگر بیمه‌های ناکارآمد، متعدد، متناقض و غیرمسئول هستند و با استفاده از تجارب سایر کشورها لازم است بیمه کارآمد تعریف شود.

هاشمی ادامه داد: برای اصلاح تمام این موارد منابع باید پایدار باشد. باید برای نظام ارجاع که متوجه ما است هزینه کنیم و اگر محوریت کارها نباشد مانند یک مُسَکن برای دوره‌‌ای کوتاه جوابگو است به همین دلیل باید به سراغ نظام ارجاع برویم هر چند که کار سختی است.

تحول نظام سلامت

وی با اشاره به اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها گفت: تحول نظام سلامت بخشی از اجرای این برنامه است البته توقع مردم افزایش یافته است و در چند ماه آینده قرار است 10 درصد از پرداخت از جیب مردم در حوزه درمان کاهش یابد با این وجود باید توقع جامعه را کنترل کنیم تا حرکت و قدمی که در حوزه دارو و خدمات برداشته می‌شود به ذائقه مردم شیرین بیاید.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها