گزارشی از خوانندگانی که بازیگری را تجربه کردند

بازیگری به‌خاطر صدا

جام جم نوا: همین‌‌طور که بعضی از بازیگران به دنیای موسیقی علاقه‌‌مند هستند و به خوانندگی یا نواختن ساز روی‌می‌آورند، بعضی از خوانندگان یا نوازندگان هم علاقه‌مند به حضور در مدیوم‌های تصویری همچون تئاتر، سینما و تلویزیون هستند.
کد خبر: ۶۶۴۴۷۷
بازیگری به‌خاطر صدا

البته هرکسی می‌تواند علاقه‌مندی‌‌اش به هنر را در هر عرصه‌ای آزمون و خطا کند اما ماندگاری و جدی بودن در هر هنر بستگی به تلاش فردی و علاقه‌مندی مخاطبان آن هنر دارد. این نکته حایز اهمیت است که خوانندگان به واسطه خوانندگی تیتراژ و آهنگسازی همیشه حضور مستمری در کنار اهالی هنر‌های تصویری دارند اما به نظر می‌رسد هرگاه که آنان به سمت بازی در این مدیوم‌ها رفته‌اند، بیشتر مبنی بر نیاز به صدای آنان بوده و نه صرفا علاقه‌‌مندی آنان به بازی یا توانایی در بازیگری.

رضا یزدانی، پای ثابت سینما
رضا یزدانی جزو معدود خواننده‌هایی است که با ترانه‌‌‌هایش در سینما و تلویزیون شناخته شد. او پای‌ثابت فیلم‌های مسعود کیمیایی از‌ سال ۸۳ بود و علاوه بر این‌که ترانه‌‌های مورد استفاده در فیلم‌‌هایی همچون «حکم»، «رئیس» و «محاکمه در خیابان» را خوانده است، گاهی با گروهش هم در این فیلم‌‌ها حاضر می‌‌شد و ترانه مورد‌نظر را در حاشیه داستان فیلم اجرا می‌‌کرد. البته او موسیقی حرفه‌‌ای را در ۲۵ سالگی با آهنگسازی و خوانندگی برای تئاتر «دادگاه جنجال بر‌انگیز» در‌سال ۱۳۷۷ شروع کرد و بعد از آن نیز آهنگسازی و خوانندگی تئاتر «اگر باران بخواهد» را در ‌سال۱۳۷۸ انجام داد. شاید همین نزدیکی به مدیوم مختلف هنری باعث شد تا در ‌۲فیلم‌سینمایی بازی کند، رضا یزدانی برای اولین‌‌بار در اپیزود سوم فیلم سینمایی «طهران تهران» به کارگردانی مشترک داریوش مهرجویی و مهدی کرم‌‌پور در ‌سال ۸۹ نقش‌آفرینی کرد و کار موسیقی آن فیلم هم بر‌عهده خودش بود. بعد از آن نیز در فیلم‌‌سینمایی«بوی گندم» به کارگردانی محمد‌رضا خاکی در کنار الناز شاکردوست و مصطفی زمانی بازی کرد. تخصص او نواختن گیتار به‌ویژه گیتار‌‌‌الکتریک است. اشعار ترانه‌‌های او به‌طور عمده درونمایه‌ اجتماعی دارند. رضا یزدانی همچنین در ۲ نمایش دیگر، «کمی بالاتر» به کارگردانی آروند دشت‌‌آرای (سال۹۰) و «‌در روزهای آخر اسفند» به کارگردانی محمد رحمانیان(سال ۹۲) به‌ عنوان خواننده حضور داشته، البته او در نمایش «کمی بالاتر» به ‌عنوان یکی از بازیگران در صحنه حضور داشت که برای اجرای نقشش ترانه می‌‌خواند. یزدانی تا‌کنون تیتراژ سریال‌‌های «مرگ تدریجی یک رویا» ساخته فریدون جیرانی را در (سال ۸۷)، «قلب یخی» (چند آهنگ ازجمله تیتراژ ‌سال ۸۹)، «ساخت ایران» ساخته حسین لطیفی(‌سال ۹۱)، «یادآوری» ساخته حجت قاسم‌‌زاده (سال ۹۲) و فیلم‌‌های «چهره‌‌به‌‌چهره» ساخته علی ژاکان (سال ۸۴)، «گام‌‌های معلق» به کارگردانی شهرام شاه‌‌حسینی (سال ۸۸)، «کیفر» به کارگردانی حسن فتحی (سال ۸۹)، «شب‌ هزار و یکم» و «خود‌زنی» ساخته احمد کاوری (سال۹۲)، «متروپل» ساخته مسعود کیمیایی (سال ۹۲) و «خط ویژه» ساخته مصطفی کیایی(سال ۹۲) را خوانده است.

مازیار فلاحی، کارگردان و خواننده
مازیار فلاحی هم از آن دسته خوانندگانی است که بیشتر شهرت و محبوبیت خود را مدیون کار‌های سینمایی و تلویزیونی‌اش است. البته او خواننده‌ای است که علاوه بر موسیقی، در مرکز آموزش‌های هنری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی دوره کارگردانی سینما را در ‌سال ۷۴ به پایان رسانده و فیلم کوتاه «مطرود» اولین تجربه کارگردانی‌اش محسوب می‌شود.
در اسفند‌ماه۸۶ فلاحی به دعوت قاسم جعفری آهنگ‌‌ها و ترانه‌‌های فیلم مجنون‌لیلی را نوشت که آغاز فعالیت خوانندگی رسمی او در عرصه سینما و موسیقی بود. بعد از آن ساخت موسیقی متن، ترانه‌‌ها و خوانندگی فیلم‌های «دو راه‌حل برای یک مساله» (به سفارش یونیسف)، «مدرسه‌‌ای برای دیگران»، «نبش قلب»، «به ‌دنبال خوشبختی»، «دلواپسی»، «بی‌‌ستاره»، «سر‌سپرده»، «ققنوس (تلویزیون)»، تیتراژ سریال «لحظه‌‌دیدار (شبکه جام‌جم)»، «قلب‌‌یخی» و فیلم‌‌سینمایی«دختران» و «پروانگی» ازجمله کار‌های او در تلویزیون و سینما محسوب می‌شوند.

فلاحی برای نخستین‌‌‌بار به صورت رسمی در فصل سوم سریال «قلب‌یخی» به کارگردانی سامان مقدم بازی کرد، نقشی که بی‌‌ارتباط با خوانندگی‌‌اش نبود. البته او پیش از این در فیلم کوتاه «چهار» پیمان عباسی بازی کرده بود.

دنیا دیگه مثل تو نداره
بنیامین بهادری در سنین نوجوانی به صورت غیررسمی مداح یکی از هیات‌های محله جیحون تهران بود و به واسطه موزیکالکردن مداحی‌هایش، شناختی نسبی به نرم‌افزارهای آهنگسازی پیدا کرد و ملودی «دنیا دیگه مثل تو نداره...» را ساخت و ماکت کار با صدای خود او و از طریق یکی از همکلاسی‌هایش سر از اینترنت درآورد و محسن رجب‌پور هم خیلی سریع او را پیدا کرد و با او قرارداد بست و به سرعت نور مجوز آلبومش را گرفت و در اوج همه‌گیر شدن این قطعه، آلبوم «بنیامین ۸۵» در بازار منتشر شد تا به فروشی بالای یک‌میلیون نسخه برسد. خود بنیامین بارها در مصاحبه‌های مختلفش عنوان کرده که اگر این اتفاق برایش نمیافتاد، هرگز دوست نداشت خواننده شود و آهنگ‌سازی را بیشتر می‌پسندد. او جزو خوانندگانی است که به فعالیت سینمایی علاقه‌ دارد.‌ سال پیش خبر بازی او در نقش اول فیلم داریوش مهرجویی به زبان‌ها افتاد و او اعلام کرد که به پیشنهاد دوستش برای بازی در فیلم «اشباح» تست داده که این اتفاق نیفتاد و بازی وی در این نقش منتفی شد. او تاکنون آهنگسازی فیلم «نازنین» به کارگردانی مهدی گلستانه (سال ۹۲)، خوانندگی و آهنگسازی «گرگ و میش» ساخته قاسم جعفری (سال ۸۵) را در کارنامه خود دارد همچنین تیتراژ برنامه ماه‌عسل در‌سال ۹۱ را اجرا کرده است.

مثل یک رنگین‌کمون هفت‌رنگ
محمد عیوضی، در ‌سال ۷۷ با رواج موسیقی پاپ در ایران وارد عرصه‌ موسیقی پاپ شد، او از اولین خوانندگان این سبک محسوب می‌‌‌شود. «سرزمین عشق»، ساخته‌ ناصر چشم‌‌آذر اولین ترانه‌‌ای بود که یک‌شبه توانست برای او شهرت و محبوبیت به خاطر اجرای خوبش به بار آورد، این ترانه مربوط به ورود تیم‌ملی ایران به جام‌‌جهانی ۱۹۹۸ بود. ترانه «رنگین کمون» جزو ترانه‌‌های معروف و محبوب اوست که باعث شناخته شدنش شد. او سابقه بازی در سریال «کژدم ۳۳» را هم دارد و آلبوم «دختر شاه‌‌پریون» شامل ترانه‌هایی است که در این سریال خوانده بود. به غیر از بازیگری، عیوضی سابقه‌ مجریگری در چند برنامه‌ مختلف که از شبکه‌ تهران، جام‌جم و شبکه سوم پخش شد را دارد. در سال‌‌های اخیر نیز او با همیاری و تلاش دوستان، موفق به دریافت مجوز تاسیس باشگاه فرهنگی‌ورزشی «هنرمندان‌نوین» شد. ازجمله اهداف شکل‌‌گیری باشگاه، سازماندهی و حمایت از هنرمندان در کلیه زمینه‌‌های هنری، ازجمله موسیقی، تئاتر، سینما، تلویزیون، هنرهای تجسمی، آهنگسازی و... است. در حال‌حاضر عیوضی به‌عنوان مدیریت عامل و بالاترین مرجع تصمیم‌‌گیری این باشگاه درحال کار است.

دیگه مشکی نمی‌پوشم
رضا صادقی، خواننده پاپ اهل بندرعباس است. اولین تجربه او در موسیقی به آهنگ راز عشق در‌سال ۷۱ بازمی‌گردد. او در ‌سال۷۲ اولین آلبوم خود را به همین نام ارایه کرد. بعد از آن همکاری‌‌اش را با گروه هنری کیمیا آغاز کرد و آلبوم‌‌های «گل‌لاله»، «رویای شیرین» و «مستانه و دیوانه» را عرضه کرد. بعد از آلبوم «گل لاله» بود که همکاری خود را با گروه کیمیا قطع کرد و برای پیشرفت در کار به تهران آمد. او که به مشکی‌پوش معروف است، آغار معروفیتش هم با ترانه«مشکی رنگ عشقه» در آلبومی به همین نام بازمی‌گردد که اولین آلبوم مستقل رسمی او هم محسوب می‌شود. صادقی تاکنون تیتراژ سریال‌های«ارث بابام» ساخته جواد رضویان (سال ۸۴)، «سرنوشت» ساخته محمدرضا زهتابی (سال ۸۷)، «ملکوت» ساخته محمدرضا آهنج (سال ۸۹)، «موج و صخره» ساخته مجید صالحی (سال ۹۰)، «دودکش» ساخته محمدحسین لطیفی (سال ۹۲)و برنامه‌های «صبحی دیگر» سری‌اول شبکه ‌آموزش سیما، «جشن رمضان» (سال ۹۰) از شبکه تهران و «خاطرات مشترک» را خوانده است. اما حضور او در دنیای تصویر فقط به تیتراژخوانی ختم نمی‌شود. او پیش از این یک مستند به نام «رمز شب» را وارد بازار کرده که در آن حقایقی را درمورد کار و زندگی خودش گفته است. پس از آن در فیلم «بی‌‌خداحافظی» که درباره زندگی خودش بود به کارگردانی احمد امینی در‌سال ۹۰ و با بازی محمد‌رضا فروتن، افشین‌ هاشمی، پگاه آهنگرانی و شقایق فراهانی، هم بازی کرد و هم خواند.

تیتراژخوان‌ترین خواننده
احسان خواجه‌امیری، پسر «ایرج»، خواننده پرطرفدار چند نسل ایران است که دور از ذهن نبود روزی به ستاره دنیای پاپ تبدیل شود. او از ۶ سالگی به آموزش ویولن پرداخت و وقتی هنوز ۱۳سالش نشده بود، زیر نظر پدرش آموزش آواز را شروع کرد. از همان ابتدا عاشقانه صدای پدرش را دوست داشت و به قدری در موسیقی استعداد بالایی داشت که در ۱۷سالگی با همکاری پدرش(ایرج)، نخستین آلبوم رسمی خود را به اسم «من و بابام» منتشر کرد. او با تمام علاقه‌ای که به موسیقی‌‌سنتی داشت- چون معتقد بود این سبک تا سال‌های‌‌سال به نام پدرش و استاد شجریان سند خورده و هرگز نمی‌تواند بالاتر از آنها قرار بگیرد- به موسیقی پاپ روی آورد. پس از آن در ۱۹ سالگی به پیشنهاد قاسم جعفری برای ساخت موسیقی سریال«غریبانه» انتخاب شد و ترانه «هرچی آرزوی خوبه...» را در محرم‌ سال ۸۳ خواند که بسیار مورد استقبال قرار گرفت. او تاکنون تیتراژ سریال‌های «در مسیر زاینده رود»، «مثل هیچ‌کس»، «میوه ممنوعه»، «از نفس افتاده»، «لبه تاریکی»، «زیرزمین»، «نابرده رنج»، «مادرانه»، «ماتادور»، «آوای باران»، «برای آخرین‌بار»، «پول کثیف» و فیلم‌سینمایی «امشب شب مهتابه»، تیتراژ ویژه‌‌برنامه آب و آتش (روز آتش‌نشانی)، تحویل نوروز ۹۱ شبکه ۲ و ۳ و ... را خوانده است. موفقیت همین تک‌تراک‌ها باعث شد که احسان خواجه‌امیری جزو چهره‌های شاخص پاپ لقب بگیرد. خواجه‌امیری برای اولین‌بار به صورت کوتاه در سکانسی از سریال «میوه ممنوعه» ساخته حسن فتحی در کنار علی نصیریان، هانیه توسلی،گوهر خیراندیش و امیر جعفری بازی کرد. این سریال رمضان ۸۶ از شبکه ۲ سیما پخش شد.

بازی بعد از خوانندگی
فرزاد فرزین، جز خوانندگی در آلبوم‌‌هایش، ترانه‌‌سرایی و کار تنظیم هم کرده و موسیقی را به صورت رسمی در‌سال ۷۷ با «گروه کروز» شروع کرد. اما به دلایل شخصی گروه را به قصد کار کردن روی آلبوم اول خود (شراره) ترک کرد. تدارک «شراره» ۳‌سال به طول انجامید و این آلبوم در‌سال ۸۳ منتشر شد. پس از این، او با رضا صادقی و امید آمری نیز هم‌آواز شد. علاوه بر این او برای امید آمری و مهدی مدرس قطعه‌‌هایی را تنظیم کرد و در آلبوم «متاسفم» از «محسن چاووشی» به‌عنوان نوازنده، همخوان و میکس و مسترکننده آلبوم او حضور داشت. بعد از «شراره»، فرزین کار بر آلبوم دوم خود، به نام «تعقیب» را با تنظیم دوباره آهنگ‌‌های خود شروع کرد که متاسفانه توسط شخص یا اشخاصی که هویت آنها ناشناس ماند، به‌طور غیررسمی منتشر شد. بعد از این مساله، فرزاد سراغ تیم جدیدی از آهنگساز و تنظیم‌کننده‌‌ها رفت تا روی آلبوم دیگری که «شوک» نام گرفت، کار کند. شوک در ‌سال ۸۷ به بازار عرضه شد و مورد توجه منتقدان قرار گرفت و برای نخستین‌‌بار مقابل دوربین مجید قاری‌زاده در فیلم «پسران‌‌آجری» قرار گرفت. بعد از آن در ۲ فیلم سینمایی «کنسرت روی آب» ساخته جهانگیر جهانگیری(سال۸۹) و «سگ‌‌های پوشالی» ساخته رضا توکلی(سال۹۲) هم بازی کرد. او سابقه حضور در یک تله‌‌فیلم به نام «دنیای محبوب» (ساخته ارسلان میرحسینی) را نیز دارد. او در سال‌‌های اخیر تیتراژ برخی از برنامه‌‌های تلویزیونی ازجمله «کوله‌پشتی»، «شب‌بخیر تهران»، «ماه‌عسل»، برنامه «با ما اینجا» و فیلم‌سینمایی«سوپراستار» ساخته تهمینه میلانی را خوانده است.

از گروه آریان به کلاه‌ پهلوی
ساناز کاشمری، کوچکترین عضو گروه آریان، فعالیت خود را در موسیقی از ۱۰ سالگی با ساز ویولن شروع کرد. او به‌طور حرفه‌ای ابتدا مانند خواهرش سحر کاشمری فعالیت هنری خود را در زمینه تئاتر آغاز کرد و سپس توسط شراره فرنژاد (همخوان، نوازنده گیتار، ترانه‌سرا و آهنگساز گروه آریان) به گروه آریان معرفی شد. او تبحر خاصی در نواختن پرکاشن دارد و این ساز را ابتدا نزد برزویه بدیهی و سپس از همایون نصیری و بهزاد ابطحی آموخته است. ساناز کاشمری در مجموعه تاریخی «کلاه پهلوی» به کارگردانی سید‌ضیاءالدین دری در نقش پری که سال ۹۱ از شبکه‌‌یک پخش می‌شد، ایفای نقش کرده است و پیش از این هم در ۲ نمایش «آن سوی آینه» و «گرگ و میش» و فیلم‌سینمایی «دفتری از آسمان» به کارگردانی پرویز شیخ‌طادی در‌سال۷۸ بازی کرده بود.

اولین‌بازی، اولین‌آلبوم
زانیار خسروی، خواننده، ترانه‌سرا، آهنگساز و برادر کوچک سیروان خسروی است. او در ابتدا در کنار برادر بزرگترش کار موسیقی را انجام می‌‌داد. اولین حضور سیروان و زانیار خسروی در تلویزیون با آهنگسازی برای سریال «ساختمان پزشکان» به کارگردانی سروش صحت در‌سال ۹۰ بود که بعد از چند قسمت نام زانیار خسروی از این سریال حذف و شعر تیتراژ پایانی یعنی آهنگ «من عاشقت شدم» سانسور شد. همچنین او برای نخستین‌بار در فیلم‌سینمایی «برف روی کاج‌ها» اثر پیمان معادی ایفای نقش کرد. اولین آلبوم مستقل خسروی در‌سال ۹۲ به نام «بیست‌وهشت» منتشر شد.

قسمت
حمید عسگری تاکنون برای تیتراژ ابتدایی و پایانی سریال «دختران‌حوا» ساخته حسین سهیلی‌زاده (سال۹۱) ۲ قطعه به‌نام‌‌های «بن‌بست» و «برای خونه دلتنگم» را خوانده همچنین برای فیلم «ساعت‌‌شلوغی» به کارگردانی آرش معیریان هم خوانده است. حمید عسگری درحال‌‌حاضر مشغول بازی در سومین فیلم سینمایی محمد بانکی به‌نام «دو دوست» است، البته قرار است او علاوه بر بازی آهنگ‌های تیتراژ این فیلم را نیز خودش بخواند. الهام حمیدی و سحر قریشی از دیگر بازیگران این فیلم هستند.

اگه عشق منی
علی اصحابی موسیقی را به ‌طور رسمی از ‌سال ۷۹ شروع کرد. وی به مدت ۵‌سال افتخار شاگردی بزرگانی چون حمید پناهی، استاد صادقیانی و محمد نوری را داشته است. او در اوایل‌ سال ۸۵ با آهنگ «اگه عشق منی» خود را مطرح کرد و در شهریور ۸۵ با آلبوم «لاف‌عاشقی» به یکی از ستاره‌های جوان پاپ تبدیل شد.
او تاکنون تیتراژ سریال «هفت‌سین» به کارگردانی یدالله صمدی و ویژه‌‌برنامه نوروزی
۳ سیما (سال ۸۹) به همراه بهنام صفوی و فرزاد فرزین را خوانده است.
علی اصحابی در تله‌‌فیلم «میان دو هیچ» به کارگردانی مهیار عبدالملکی اولین تجربه بازیگری خود را پشت‌‌سر گذاشته است. او در این تله‌فیلم نقش خواننده‌ای را ایفا می‌کند که درگیر مسائل عاطفی شده و یک دروغ باعث به‌وجود آمدن یک‌سری سلسله‌داستان‌‌های پیوسته در بطن ماجرا می‌‌شود.

دهاتی
شادمهر عقیلی از سال ۱۳۷۶ وارد واحد موسیقی صداوسیما شد و در آنجا مشغول به کار شد. بازیگری او از آنجا آغاز شد که در ۲ فیلم‌سینمایی «پر پرواز» به کارگردانی خسرو معصومی (سال ۷۹) در کنار زیبا بروفه و مرجان شیرمحمدی بازی کرد و پس از آن در فیلم «شب برهنه» به کارگردانی سعید سهیلی (سال۸۰) با علی قربان‌‌زاده همبازی شد. فیلم‌سینمایی پر پرواز پرفروش‌‌ترین فیلم‌سینمایی‌ سال ۷۹ شد. بازی در این فیلم‌‌ها باعث افزایش حساسیت روی کارهای او شد. چندی پیش شرکت «ایران‌گام» اعلام کرد پس از سال‌‌ها آلبوم «دهاتی» را با طراحی جلد متفاوت دوباره به بازار فرستاده است.
(شهروند)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها