به گزارش واحد مرکزی خبر، علی ربیعی در همایش راهکارهای خروج اقتصاد ایران از شرایط رکود تورمی افزود: تعهد اخلاقی ما بی اعتنایی به مباحث پژوهشی و علمی نیست، هرچند که تلخ باشد به آن عمل خواهیم کرد.
وی گفت: بنای ما راستگویی است نه پاک کردن صورت مسئله و نادیده گرفتن منافع ملی در بلندمدت.
وی با بیان اینکه سیاست کلی دولت در بخش اشتغال با حضور رئیس جمهور و با 15 رویکرد مهم در شورای اشتغال به تصویب رسیده است، افزود: این بسته به زودی ابلاغ خواهد شد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره بهبود فضای کسب و کار هم گفت: معتقدیم دولت ایجاد کننده بنگاه های اقتصادی نخواهد بود بلکه حامی و تسهیلگر آنهاست.
وی با بیان اینکه ایجاد برخی از شغل ها در برخی صنایع مانند پتروشیمی و نفت، حدود دو میلیارد تومان برای هر شغل هزینه در برخواهد داشت گفت: یکی از محورهای دولت یازدهم برای خروج از رکود؛ ایجاد اشتغال کم خرج در قالب توجه به اشتغال در شهرهای کوچک، روستاها و به اصطلاح ایجاد خوشه های صنعتی و تولید از خانه تا کارخانه است.
ربیعی افزود: یکی دیگر از محورهای ایجاد اشتغال در کشور اهمیت به سه جانبه گرایی در عرصه کار است، به این ترتیب که بین دولت، نهادهای مدنی فعال در عرصه کار و عوامل انسانی عرصه کارگری گفتگوهای اجتماعی سه جانبه ای را آغاز کنیم که این کار آغاز شده است.
وی با بیان اینکه اصلاح تزریق نقدینگی در جامعه در دستور کار ما قرار دارد، گفت: باید به سمتی حرکت کنیم که نقدینگی به جای انباشتگی در بانک ها به طرف کار و تولید برود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: معتقدیم پول نگران کننده ای که در جامعه تزریق شده باید به سمت تولید و در نتیجه رشد اقتصادی کشور حرکت کند.
ربیعی ایجاد آرامش در جامعه را باعث آرامش در اقتصاد و تولید دانست و گفت: الآن از نظر روانی مردم دیگر منتظر بحران و یک خبر بد نیستند.
وی افزود: جامعه ای که آرامش و اطمینان از آن سلب شده باشد نمی تواند رشد اقتصادی را تجربه کند و فعالان اقتصادی در آرامش جامعه ظهور می کنند.
ربیعی با بیان اینکه ثبات در تصمیم گیری ها از دیگر محورهای دولت یازدهم است گفت: فعالان اقتصادی باید مطمئن باشند که در سه چهار سال آینده چه کار می خواهند انجام دهند و این به ثبات در تصمیم گیری ها مربوط می شود.
وی با بیان اینکه مهار تورم سیاست درستی است که برای خروج از رکود دنبال کرده ایم افزود: مهار کردن تورم به تولیدکننده، مصرف کننده و جامعه اطمینان و آرامش می دهد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به سیاست های اقتصاد کلان کشور گفت: این سیاستها می خواهد جامعه را برای رشد آماده کند و یکی از اهداف اساسی ما تعهد به این سیاستهاست.
وی با بیان اینکه بازار کار کشور با عرضه میلیونی جویندگان کار در آینده ای نه چندان دور مواجه است گفت: با برنامه ریزی های انجام شده، اقتصاد ایران در دهه آینده باید رشد هفت درصدی داشته باشد تا بتواند تهدید بیکاری انبوه و مزمن را تبدیل به فرصت کند.
ربیعی افزود: اگر می توانستیم طبق برنامه به رشد هفت تا هشت درصدی برسیم امروز با این وضع اقتصادی مواجه نبودیم.
وی وفادار نبودن برخی مدیران به مسیرهای درست و برنامه ریزی را مورد انتقاد قرار داد و گفت: متأسفانه برنامه ریزی در کشور ما بر اساس اجماع نخبگان و وفاق ملی تبدیل نمی شود.
ربیعی با بیان اینکه دولت تدبیر و امید به دیدگاه های علمی و پژوهشی متعهد است گفت: در روزهای پس از انتخابات ریاست جمهوری هم گفتم که این انتخابات یک فرصت تاریخی برای جامعه ایران است زیرا دولت به دیدگاه های علمی و دانشگاهی پایبند است و اقتصاد کشور را می خواهد در این مسیر به پیش ببرد.
وی با انتقاد از تحریم ها علیه کشورمان در سه دهه گذشته که بر اقتصاد ایران تأثیر داشته است افزود: متأسفانه مجموع عوامل داخلی و خارجی اقتصاد ایران را با وضع نامطلوبی مواجه ساخته است و اینک نوعی رکود تورمی بر جامعه ما تحمیل شده و بسیاری از منابع انسانی، مادی و مالی را هدر داده است.
ربیعی گفت: امروز دانشگاه ها و مراکز علمی و پژوهشی باید در کنار جامعه و دولت به خروج از این شرایط و گام نهادن در مسیر درست توسعه و پیشرفت کشور کمک کند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با دکتر سیما فردوسی مطرح شد
گفتوگوی بیپرده با فریده شجاعی، نایب رئیس فدراسیون فوتبال وهمسر زندهیاد منصور پورحیدری
در گفت و گو با رئیس مرکز تحقیقات صدا وسیما بررسی کردیم