علی افشار افزود: زمانی که محیطبانان قصد بازرسی از افراد مشکوک را داشتند، چند خودروی دیگر نیز به متخلفان ملحق شده و یکی از خودروها با سرعت سرباز وظیفه، «احمد پایهگذار» را زیر گرفت و با وجود شلیک هوایی و صدور فرمان ایست از سوی ماموران، از محل متواری شدند.
وی با بیان این که موضوع در حال پیگیری و شناسایی خودروی ضارب است، تصریح کرد: با کمک نیروی انتظامی تلاش برای شناسایی و دستگیری عوامل این حادثه در جریان است./ ایسنا
ایجاد مراکز توزیع بذر گیاهان دارویی در 10 استان کشور
مجری طرح ملی گیاهان دارویی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور، از ایجاد مراکز توزیع بذر، نشاء و قلمه گیاهان دارویی در 10 استان کشور طی امسال خبر داد.
فریبرز غیبی با بیان این که اعتباری نیز برای این بخش لحاظ شده است، افزود: این مراکز در استانهای تهران، گیلان، ایلام، اصفهان، فارس، خراسان رضوی، کرمانشاه، آذربایجان شرقی، هرمزگان و البرز ایجاد خواهد شد.
وی هدف از ایجاد این مراکز را ارائه خدماترسانی مناسب به متقاضیان کشت گیاهان دارویی عنوان و تصریح کرد: وجود چنین مراکزی میتواند نقش بسزایی در توسعه کشت گیاهان دارویی کشور داشته باشد.
غیبی یادآور شد: ایستگاههای توزیع بذور گیاهان دارویی در تمام نواحی رویشی ایران ازجمله نواحی خزری، ارسبارانی، ایرانی تورانی، زاگرسی، خلیج فارس و عمانی در نهالستانهای دولتی ایجاد میشود تا خدمات مناسبی را به متقاضیان کشت گیاهان دارویی ارائه دهد.
مجری طرح ملی گیاهان دارویی سازمان جنگلها، گفت: طرح توسعه کشت باریجه (گیاه دارویی صنعتی) در خراسان رضوی، آنقوزه در استانهای کرمان و یزد، کشت سماق و ذغال اخته در آذربایجان شرقی و گونههای مورد، بنه، آویشن، موسیر و کرفس کوهی نیز در دستور کار قرار دارد./ ایرنا
قطع درختان در «سراب خاصان» و «تخت شاه» لرستان
یک کارشناس محیط زیست از قطع بیرویه درختان جنگلی واقع در سراب خاصان و تخت شاه منطقه کهمان لرستان خبر داد و از مسئولان خواست تا جلوی این اقدام را بگیرند.
علیرستم خانزاده افزود: متأسفانه برخی افراد بومی در منطقه نمونه گردشگری کهمان، به تصرف عدوانی زمینهای واقع در سراب خاصان و تخت شاه اقدام کرده و در این زمینه تاکنون درختان جنگلی بسیاری از قبیل بلوط، زالزالک و بیدهای وحشی را قطع کرده و به جای آنها درخت گردو کاشتهاند.
وی با بیان این که یک درخت جنگلی سالها طول میکشد تا رشد کند و به ثمر بنشیند و در کار تلطیف هوا، نفوذ آبهای زیرزمینی و گرفتن ریزگردها تأثیر داشته باشد، خاطرنشان کرد: بیش از میلیونها حشره و موجود به این درختان وابستگی غذایی دارند و روا نیست که اینگونه بیرحمانه و کاملا بیتفاوت آنها را قطع کرد.
این کارشناس محیط زیست با تاکید بر این که درختان جنگلی جزو انفال محسوب میشوند و متعلق به شخص خاصی نیستند، گفت: قطع بیرویه این درختان در درازمدت سبب تخریب خاک، افت سطح آب چاههای کشاورزی در دشتها و کاهش آب سرابها میشود و لازم است اقدام عاجلانهای در این زمینه صورت گیرد./ ایسنا
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد