رئیس سازمان غذا و دارو خبر داد:

کاهش قیمت داروهای وارداتی در سال 94

کاهش ۱۰ درصدی قیمت داروهای وارداتی

رئیس سازمان غذا و دارو گفت: قیمت داروهای وارداتی که یک سوم بازار دارویی کشور را تشکیل می‌دهد امسال به طور میانگین، ده درصد کاهش می‌یابد.
کد خبر: ۶۶۰۴۲۳
کاهش ۱۰ درصدی قیمت داروهای وارداتی

رسول دیناروند در گفت‌وگو واحد مرکزی خبر افزود: این کاهش قیمت از7 تا 13درصد قیمت کنونی داروهای وارداتی خواهد بود که شامل همه داروهای وارداتی می‌شود و البته در این میان ممکن است دارویی50 درصد کاهش قیمت پیدا کند و برخی نیز کاهش کمتری داشته باشند.

وی دلیل کاهش میانگین 10 درصدی قیمت داروهای وارداتی را در سال93، راه اندازی راه‌های جدید برای انتقال وجوه مربوط به خرید داروها به خارج از کشور اعلام کرد و گفت: مسیرهای بانکی که در حال حاضر برای انتقال وجه بین خریدار داخلی و شرکت تولید کننده خارجی وجود دارد، پس از آغاز تحریم ها، مسیرهای پیچیده و طولانی است که این موجب افزایش7تا13درصدی قیمت داروهای خریداری شده می‌شود.

دیناروند گفت: در پی توافقات ژنو، راه جدیدی برای انتقال وجه دارو به خارج از کشور باز شده است و ما چند نمونه نیز از این راه پول حواله کردیم و امیدواریم با تثبیت این مسیر بانکی، هزینه7تا13درصدی انتقال وجه خرید دارو به کاهش همین میزان از قیمت داروهای وارداتی منجر شود.

وی در ادامه افزود: در این میان اگر یک یا چند قلم داروی خارجی به دلایل خاصی گران تر شد، نباید آن را به حساب کل موارد گذاشت زیرا گاهی این احتمال وجود دارد و البته در حد چند قلم خواهد بود.

رئیس سازمان غذا و دارو راهکار دیگری را که این سازمان برای کاهش قیمت داروهای وارداتی پی گیری می‌کند، چانه زنی با شرکت‌های چند ملیتی فروش داروها اعلام کرد و گفت: از این پس ما از شرکت‌هایی خرید می‌کنیم که قیمت داروهایشان معادل کشورهای مرجع تولید و عرضه دارو باشد.

وی ابراز امیدواری کرد با این تدابیر در سال93، قیمت داروهای وارداتی به طور میانگین ده درصد کاهش یابد و این مشمول همه داروهای خارجی خواهد بود.

تثبیت قیمت داروهای تولید داخل در سال 93

رئیس سازمان غذا و دارو گفت: قیمت داروهای تولید داخل در نیمه نخست سال 93 تغییری نمی‌کند.

دیناروند با بیان این‌که دو سوم بازار دارویی مورد نیاز مردم کشور را داروهای تولید داخل تشکیل می‌دهند گفت: قیمت داروهای تولید داخل در کمیسیون قیمت‌گذاری این داروها در وزارت بهداشت انجام می‌شود و وابسته به قیمت حامل‌های انرژی، دستمزدها و قیمت ارز است.

وی گفت: با تثبیت قیمت ارز و همچنین احتساب افزایش قیمت عوامل تولید دارو در دوره‌ای نسبتا طولانی، افزایشی در قیمت داروهای تولید داخل نخواهیم داشت و این هم به نفع مردم و هم به نفع شرکتهای بیمه گر است.

رئیس سازمان غذا و دارو افزود: آنچه بیش از همه در حوزه دارویی بر بیماران فشار می‌آورد هزینه سنگین برخی داروهای وارداتی است که یک سوم بازار دارویی کشور به آنها تعلق دارد و بیشتر نیازمندان این داروها نیز بیماران صعب العلاج و مبتلایان به بیماریهای مزمن هستند.

وی گفت: دولت مصمم است از همه اهرم‌های موجود برای حمایت از بیماران استفاده کند و اعتبارات لازم نیز برای کاهش قیمت داروهای وارداتی و همچنین تثبیت قیمت داروهای تولید داخل دیده شده است.

پرداخت 10 درصدی قیمت داروهای بستری توسط بیماران

رئیس سازمان غذا و دارو گفت: بیماران در سال 93 فقط 10 درصد قیمت داروهای بستری را خواهند پرداخت.

دیناروند افزود: در نیمه دوم سال 92 وزارت بهداشت مابه التفاوت قیمت فهرستی شامل 200 قلم داروی بیماران خاص و صعب العلاج را به شرکتهای بیمه گر پرداخت کرد و قیمت این داروها برای بیماران کاهش یافت و به قیمت سال 91 رسید.

وی ادامه داد: امسال مجموعه داروهایی که در بیمارستانها با عنوان داروهای بستری برای بیماران تجویز می‌شوند نیز به این فهرست اضافه خواهند شد؛ ضمن این‌که فهرست 200 قلمی داروهای صعب العلاج که مشمول دریافت مابه التفاوت شده بودند به مراتب وسیع‌تر می‌شود.

دیناروند گفت: تاکنون بدهی‌های سنگین بیمارستان‌ها به شرکت‌های دارویی موجب شده است تا بسیاری از همراهان بیماران برای تهیه داروهای بستری به داروخانه‌ها فرستاده شوند و باز به همین علت داروهای بستری در داروخانه‌های سرپایی نیز عرضه می‌شوند اما با این برنامه که بزودی اجرا می‌شود، داروهای بستری از داروخانه‌ها حذف می‌شوند و فقط در بیمارستان‌ها با یک دهم قیمت تحویل بیماران بستری خواهند شد.

وی افزود: یارانه و مابه التفاوتی که امسال دولت در اختیار وزارت بهداشت قرار می‌دهد تا برای کاهش قیمت داروهای خاص و صعب العلاج مصرف کند از 2200 میلیارد تومان سال 92 به حدود 2400 میلیارد تومان می‌رسد و این مبلغ بسیار خوبی است که به ما این امکان را می‌دهد علاوه بر گسترش فهرست 200 قلمی داروهای شامل مابه التفاوت، داروهای بستری را نیز به این مجموعه اضافه کنیم.

رئیس سازمان غذا و دارو شمار داروهای بستری را در کشور کمتر از 200 قلم اعلام کرد و گفت: طبق این برنامه، بیماران از این پس 10 درصد قیمت داروهای بستری را خواهند پرداخت.

وی در ادامه به بازار 8000 میلیارد تومانی بازار دارویی کشور در سال 92 اشاره کرد و افزود: بیشتر از 50 درصد این مبلغ را پارسال دولت و بیمه‌ها پرداخت کردند و کمتر از 50 درصد را مردم، اما امسال با وارد شدن داروهای بستری و تکمیل فهرست داروهای صعب العلاج و خاص در مجموعه داروهای شامل مابه التفاوت، سهم مردم کاهش بیشتری خواهد یافت.

قیمت‌گذاری تجهیزات و ملزومات پزشکی به وزارت بهداشت واگذار می‌شود

رئیس سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت اعلام کرد: با واگذاری قیمت‌گذاری تجهیزات و ملزومات پزشکی به وزارت بهداشت، دیگر کسی نمی‌تواند در این زمینه تخلف کند.

دیناروند با اشاره به این‌که تاکنون مردم یا در مورد قیمت گران تجهیزات پزشکی شکایت نمی‌کردند یا شکایتها به منابع قضایی موردی بود، گفت: در سالهای گذشته نظارتی بر عملکرد شرکتها، مراکز درمانی و بیمارستانها در زمینه قیمت تجهیزات و ملزومات پزشکی وجود نداشت و وزارت بهداشت نیز از نظر قانونی اختیاری در این زمینه نداشت اما امسال مجوز قیمت‌گذاری این وسایل نیز از طرف دولت به این وزارتخانه محول می‌شود.

وی افزود: ما در حال حاضر در حال جمع آوری قیمت تجهیزات و ملزومات پزشکی در کشور هستیم و با احتساب حداقل این قیمت‌ها و همچنین محاسبات پایه، بر تجهیزات پزشکی نیز قیمت‌گذاری خواهیم کرد و دیگر تامین کنندگان این تجهیزات و بیمارستانها اجازه تخلف از قیمت‌های مصوب را نخواهند داشت.

دیناروند افزود: پس از تکمیل این برنامه قیمت تجهیزات و ملزومات پزشکی در بیمارستانها و مراکز درمانی ثبت می‌شود و این قیمت‌ها در سامانه سازمان غذا و دارو نیز برای اطلاع مردم اعلام خواهد شد.

وی ابراز امیدواری کرد با این تدابیر قیمت تجهیزات و ملزومات پزشکی نیز 20 درصد نسبت به قیمت‌های کنونی ارزان شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها