شوخان براخاسی، اهل دیواندره استان کردستان است که دوسال پیش بر اثر سرماخوردگی به بیمارستان امام خمینی(س) شهرستان دیواندره مراجعه کرد، ولی به دلیل حساسیت دارویی از هر دو چشم نابینا شد.
خوشبختانه وزیر بهداشت که روز پنجشنبه گذشته، شخصا عمل جراحی چشمان شوخان را انجام داد، نتیجه این عمل را موفقیتآمیز دانسته است و حالا باید منتظر و امیدوار باشیم که پیوند قرنیه چشم مادر شوخان به فرزندش، نور امید را دوباره به چشمان شوخان بازگرداند.
اما نکتهای که شاید خیلیها آن را فراموش کرده باشند، این است که اگر رسانهای در کار نبود و برای اولین بار، روزنامه جامجم از روزگار پررنج این دختر شش ساله سخن نمیگفت، احتمالا نه شخص وزیر بهداشت و نه عموم مردم به فکر درمان چشمان شوخان نمیافتادند و به این مساله حساس نمیشدند.
نه اینکه بخواهیم خودمان را خیلی تحویل بگیریم یا شرایط اقدام پسندیده وزیر بهداشت را صرفا به فعالیتهای رسانهای منسوب کنیم، اما بحث این است که اگر همه رسانهها بر کارکرد ذاتی خود که تنویر افکار عمومی و بهبود شرایط زندگی مردم است، تمرکز بیشتری داشته باشند، شاید در آن صورت هزاران شوخان دیگر هم از رنج و محنت بیماری نجات پیدا کنند زیرا به هیچ وجه ادعای بزرگی نیست اگر بگوییم رسانه این قابلیت ارزشمند را دارد که نقش ناجی انسانها را بازی کند؛ بخصوص شهروندانی که در مناطق دور افتاده به تندباد فراموشی سپرده شدهاند و کمتر کسی از دردهای آنان آگاه میشود.
البته درست است که وزارت بهداشت باید به گونهای موفق و فراگیر عمل کند که اصلا نیازی نباشد تا رسانهها به صورت موردی از مشکل بیماران سخن بگویند، اما تا زمان رسیدن به آن نقطه مطلوب، وظیفه اخلاقی همه رسانههاست که حقوق از یاد رفتهها را به همگان و بخصوص مسئولان گوشزد کنند تا از این مسیر، چرخ زندگی برای ساکنان مناطق محروم، راحتتر بچرخد.
امین جلالوند - گروه جامعه
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد