به گزارش واحد مرکزی خبر از وین عباس عراقچی پس از پایان روز نخست مذاکرات ایران و گروه 1+5 در وین در نشست توجیهی برای خبرنگاران ایرانی افزود: در این دور دو طرف, ایده های کلی خود را بیان می کنند و بیشتر تلاش بر این است که به یک درک مشترک از موضوعی که مورد بحثمان هست برسیم و در مرحله بعد براساس آن درک مشترک بتوانیم به یک متن مشترک برسیم.
عراقچی گفت: شروع مذاکرات روز گذشته با یک جلسه دوجانبه بین آقای ظریف و خانم اشتون بود که در این جلسه روی شکل کار و برنامه کار این دو روز تبادل نظر شد. همچنین آقای ظریف در خصوص سفر اخیر خانم اشتون و تبعاتش توضیحاتی دادند و بیان کردند که چگونه این سفر بر اعتماد مردم ایران و بر نوع نگاه مردم ایران به شیوه رفتار کشورهای اروپایی تاثیر منفی گذاشته است و ممکن است روند مذاکرات را تحت تاثیر قرار دهد. خانم اشتون هم توضیح داد که موضوع دیدار با به اصطلاح جوامع مدنی, همواره در سفرهای خارجی او مطرح است بخصوص چون سفر وی به ایران مصادف با روز جهانی زن شده بود تاکید داشته است که با تعدادی از خانم ها دیدار کند و این برنامه را معمولا با دولت میزبان و وزارت امور خارجه محل هماهنگ نمی کند چون دیدار با جوامع مدنی است.
بگفته اقای عراقچی در سه جلسه مفصل که در سطح معاونان وزیر انجام شد نحوه برداشته شدن تحریم ها در راه حل نهایی ، موضوع غنی سازی و ابعاد ان و همکاری های صلح امیز هسته ای بین المللی با ایران بررسی شد و روز چهارشنبه هم در خصوص موضوع اراک و رفع نگرانی های مربوط به راکتور آب سنگین اراک مذاکره خواهد شد.
وی فضای مذاکرات را خوب و جدی خواند و گفت بحث ها خیلی سریع و رک در عین حال در یک فضای سالم مطرح شد اما هنوز زود است قضاوت کنیم که گفتگوها سازنده بوده یا نه ولی حتما بحث های مفید بود چون کمک می کند به رسیدن به درک مشترک.
عراقچی درباره تاثیر بحران کریمه بر مذاکرات وین هم گفت: اگرچه سایه کریمه بر سر مذاکرات بود اما تاثیر واضحی در ان نداشت.
به گفته معاون وزیر امور خارجه کشورمان دور بعدی مذاکرات 1+5 و ایران 18 تا20 فروردین و احتمالا در وین برگزار می شود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت