این روزنامه در مقاله امروز خود دراینترنت تحت عنوان « جنگ ریاض و دوحه .. اوباما چه خواهد کرد؟» نوشت: قرار است ناظران سیاسی سفر باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا را در سایه ناآرامیهای بزرگ منطقه، توافق هسته ای نهائی نشده با ایران ، بحران سوریه ، مرحله انتقالی مصر و سرخوردگی داخلی در ترکیه، دنبال کنند.
نویسنده میافزاید: قرار است اوباما اواخر مارس به ریاض برود ولی منطقه اینبار متفاوت با منطقه ای خواهد بود که قبلا به آن سفر کرده است. نویسنده می افزاید ظاهرا هدف اصلی از این سفر رفع تنشهای به وجود آمده با مقامات عربستان است. چون عربستانیها و سایر کشورهای عربی خلیج فارس از گرم شدن روابط میان واشنگتن و تهران ناخرسندند. اوباما امیدوار است روابط آمریکا با عربستان که یکی از قدیمی ترین هم پیمانان آمریکا در منطقه محسوب می شود آرام شود تا درباره دیپلماسی خود با ایران ، به ریاض و همسایگان ریاض توضیح بهتری دهد.
نویسنده میافزاید: با همه اینها اکنون مسائل جدید و تعجب آوری در منطقه خلیج فارس روی داده است و خصومت میان حکام کشورهای عربی خلیج فارس که سالها پنهانی بود علنی شده است و شورای همکاری خلیج فارس هم که زمانی ائتلاف منسجمی بود اکنون با مشکل مواجه شده است.
مساله مملکت احمدینژادها نیستند
عضو مستعفی حزب مشارکت به خاطر رنجش اصلاحطلبان، بیش از ۶ ماه است که در مصاحبهای شرکت نکرده و تحلیلی منتشر نکرده است. عبدی همچنین درباره فشار اصلاحطلبان به دولت میگوید وظیفه روحانی گشایش فضای سیاسی نیست.
عباس عبدی در مصاحبه با ضمیمه روزنامه اعتماد تصریح کرد: من بیش از شش ماه است که هیچ گفتوگو و یادداشتی به نام خود منتشر نکردهام دلیل آن نیز این بود که به این نتیجه رسیدم، نوشتن یا بیان برخی نکات موجب رنجش خاطر دوستان میشود لذا بهتر است مدتی سکوت کنم. بلکه حساسیتهای آنان کمتر شود. الان هم هنوز تصمیم ندارم که به وضع گذشته برگردم.
وی همچنین درباره تخطئه احمدینژاد و میراث وی، مجددا اصلاحطلبان را مورد سرزنش قرار داد و با نابخرد خواندن آنها گفت: آنان که گمان میکردند آن دولت از لپلپ بیرون آمده، به بیراهه رفتند. نه بیرون آمدنش از دل اصلاحات و نه تداومش در سال ۸۸ و نه رفتارش در این هشت سال اتفاقی نبوده و موجب رفع مسئولیت از دیگران نمیشود. اگر دیگران (اصلاحطلبان) که این همه ادعا دارند هیچ نقشی در این اتفاقات نداشتند، بهتر است همه ادعای خود را پس بگیرند و اقرار کنند که نیروهایی ضعیف و فاقد اثرگذاری هستند و اگر این ادعا را پس گرفتند، به تبعات آن نیز ملتزم باشند.
عبدی میگوید: رفتار غلط نیروهای اصلاحطلب و نابخردی آنان در سالهای ۸۴ و ۸۸ و حتی پیش از آن، یعنی از سال ۸۱ منشا این مشکلات بوده است. مساله مملکت احمدینژادها نیستند، مساله مملکت اصلاحطلبان هستند که باید هشت سال بگذرد تا به اشتباه سال ۸۴ اقرار کنند ولی هنوز هم نمیگویند که آن اشتباه راهبردی بود یا تاکتیکی؟ و باید چهار سال دیگر هم درباره اشتباهات ۸۸ سخن بگویند و هشت سال دیگر هم درباره اشتباه سال ۹۲! و معلوم نیست که چگونه میتوان با این اشتباهات سخن از تجربه احمدینژاد زد؟
موافقت مشروط با راه اندازی راکتور اراک
در مذاکرات اخیر هسته ای، طرف های غربی با راه اندازی راکتور اراک موافقت کرده اند مشروط به آن که ایرانی ها بتوانند نگرانی های غرب را در این زمینه برطرف نمایند. یکی از راه های پیشنهادی غرب تزریق اورانیوم غنی شده 5 درصد به راکتور اراک است که در نتیجه پلوتونیوم 240 از آن به عنوان زباله هسته ای گرفته می شود.
به گزارش مشرق،در صورتی که ایران قبول کند اورانیوم غنی شده به راکتور اراک تزریق کند، حداقل هزار سانتریفیوژ لازم است تا سوخت این راکتور 40 مگاواتی را تامین نمایند. غربی ها می گویند اگر ایرانی ها اورانیوم خام به راکتور تزریق کنند اورانیوم 239 می گیرند که کاربرد نظامی دارد.
تحریم های سخت آمریکا علیه ایران
جان کری وزیر امور خارجه آمریکا پنجشنبه به قانونگذاران سنا گفت تحریم های سخت آمریکا علیه ایران به قوت خود باقی است آقای جان کری شخصا در پیامی روشن به وزرای خارجه کشورهای دیگر نیز تاکید کرده که فضا برای تجارت با ایران باز نیست و ساختار اصلی تحریم ها پابرجاست.
گزارشگر تلویزیون آمریکا گفت: تسهیل در تحریمها پس ازتوافق ژنو با ایران رقابت را میان شرکت های غربی برای استفاده از فرصت های پرسود تجاری در ایران برانگیخت ولی آمریکا و غرب در مذاکرات با هدف یک توافق پایدار مصمم به حفظ فشار بر تهران هستند.
ایرانی ها برای رسیدن به استانداردهای جامعه بین المللی و کسب اطمینان از صلح آمیز بودن برنامه اتمی اشان تصمیم های بسیار دشواری را در پیش دارند آقای کری به سنا گفته است نمی داند این جریان به کجا خواهد انجامید اما باور دارد مذاکرات در مسیر درستی حرکت می کند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم