تکرار یک اتفاق از جنس مداخله و زیاده خواهی

همواره باید این پرسش مطرح باشد که چرا غرب و آمریکا باید سوال کننده باشند و دیگران پاسخگو؟ جایگاه آنها در روابط بین الملل در چه حد و اندازه‌ای است که آنها به خود اجازه می‌دهند با دیگر کشورها هر گونه که دوست دارند رفتار کنند؟
کد خبر: ۶۵۴۱۷۵
تکرار یک اتفاق از جنس مداخله و زیاده خواهی

به گزارش جام جم آنلاین؛ اینجاست که باید متوجه باشیم که اگر بر داشته‌های خود تکیه کنیم و ظرفیت‌های خود را بالا ببریم و از درون خود را ارتقاء دهیم، انگاه است که آنها دیگر به خود اجازه دخالت در امور کشورمان را نخواهند داد.

ما هم از آنها باید بازخواست کنیم. خواسته‌ها نباید یک طرفه باشد. مطالبات ما و دیگر کشورهای مستقل دنیا که با تهدید و فشار و تحریم غربی‌ها روبرو هستند باید مطرح شود. در گفت‌وگوها باید ما هم به عنوان کشوری که نسبت به سیاست‌های غرب و آمریکا انتقادات جدی دارد آنها را بازخواست کنیم و به چالش بکشیم.

یک اتفاق ظرف چند ماه تکرار شد. هنگامی که هیئتی از نمایندگان پارلمان اروپا به تهران آمده بودند با برخی افراد که در فتنه 88 نقش داشتند دیدار کردند و جایزه ویژه‌ای هم به آنها هدیه دادند.

واکنش‌های زیادی به آن دیدار صورت گرفت. همگان گمان می‌کردند که این واکنش‌ها باعث می‌شود تا در سفرهای مقامات اروپایی به ایران، چنین برنامه‌هایی نخواهد افتاد اما این اتفاق دوباره افتاد.

کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در سفر خود به تهران با برخی از زنان کشورمان دیدار کرد. این دیدار همزمان بود با روز جهانی زن، در این دیدر فردی حضور داشت که از محکومان فتنه 88 بود.

هنگامی که غرب درباره مسائل هسته‌ای با ایران به گفت‌وگو نشست، موضوع این مذاکرات تنها بر سر مسائل هسته‌ای بود.

اما اکنون علیرغم توافق اولیه‌ای که بین ایران و 1+5 ایجاد شده است، موضوعات دیگری مطرح می‌شود که خارج از چارچوب گفت‌وگوهای هسته‌ای است.

کاترین اشتون در بیانیه پایان سفر خود به تهران نوشته است؛بخش عمده‌ای از مذاکرات وی و مقامات ایرانی بر روی مسأله حقوق بشر متمرکز بود.

و اکنون این پیش بینی که رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره زیاده خواهی‌های غرب کرده بودند در حال تحقق است. ایشان در دیدار مردم تبریز به مناسبت 29 بهمن سالروز قیام مردم این شهر با اشاره به تأکید های مکرر قبلی خود مبنی بر اینکه موضوع هسته‌ای، بهانه ای بیش نیست، خاطرنشان کردند: اگر روزی بر فرض محال هم، موضوع هسته‌ای مطابق خواسته امریکا، حل شود، امریکایی‌ها مسائل دیگر را پیش خواهند کشید و اکنون نیز همه شاهد هستند که سخنگویان دولت امریکا از موضوعات حقوق بشر و توانایی موشکی و دفاعی ایران، سخن به میان می‌آورند.

خانم کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا است. او که در دیدار با رئیس جمهور کشورمان گفته بود پیام حسن نیت 28 کشور اروپایی را آورده است، با طرح موضوع حقوق بشر در ایران حسن نیت اتحادیه اروپا را نشان داد.

مایکل مان سخنگوی رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا در گفت‌وگو با رادیو فردا که یک رسانه ضد انقلاب است تأکید کرد که میزان همکاری ایران و اتحادیه اروپا به پیشرفت مذاکرات هسته‌ای ایران بستگی دارد. او همچنین گفت که این اتحادیه نگرانی‌هایی درباره وضعیت حقوق بشر در ایران دارد.

دیدار و گفت‌وگو هیئت پارلمانی اتحادیه اروپا و مسئول سیاست خارجی این اتحادیه با افرادی که بر اساس قانون محکوم شده‌اند نشان از زیاده خواهی و دخالت در امور داخلی کشورمان است.

نگرانی‌های غربی‌ها از حقوق بشر در ایران بهانه‌ای برای فشار به کشورمان است تا امتیازات دلخواه خود را به دست آورند.

آیا غربی‌ها این فرصت را به ایران می‌دهند تا نمایندگانی از کشورمان برای بررسی اوضاع حقوق بشر در کشورهایشان اعزام شوند و در این باره بررسی و تحقیق کنند؟

اقداماتی که غربی‌ها در دیگر کشورها انجام می‌دهند اثبات می‌کند که آنها تا چه اندازه خود را پایبند به حقوق بشر می‌دانند.

اکنون همگان شاهد هستند که در آفریقا با تحریکات آنها چه جنایاتی علیه مسلمانان صورت می‌گیرد. در سرزمین‌های اشغالی سربازان رژیم صهیونیستی هر روز دست به جنایت می‌زنند و در سوریه با حمایت‌های کشورهای غربی و آمریکا روزانه ده‌ها شهروند سوریه‌ای از سوی گروه‌های تروریستی به طرز فجیعی قتل عام می‌شوند اما کوچکترین واکنشی از سوی آنها صورت نمی‌گیرد.

خانم اشتون که یک انگلیسی است به پناهندگانی که به استرالیا می‌روند توجه دارد؟ بسیاری از پناهندگان ایرانی و غیر ایرانی در اردوگاه‌های پناهندگان در استرالیا مورد ضرب و شتم قرار می‌گیرند و از کمترین امکانات زندگی برخوردار نیستند. واکنش خانم اشتون در این باره چیست؟

دیدار او با برخی زنان کشورمان که در میان آنها فردی حضور داشته است که در ایجاد آشوب و فتنه نقش داشته و بر اساس حکم قانون محکوم شده است در حالی انجام می‌شود که در کنار آن، خانواده‌هایی هستند که پدرانشان و همسرانشان به خاطر فعالیت‌های علمی در حوزه هسته‌ای ترور شده‌اند.

این افراد را تروریست‌هایی به شهادت رساندند که از سوی دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی غربی و اسرائیلی حمایت می‌شدند.

اما اشتون بدون توجه به این موضوع به سادگی از کنار آنها می‌گذرد و بحثی را در زمینه حقوق بشر مطرح می‌کند که نشان دهنده ژست حامی حقوق بشر است. آیا این حقوق بشری که رئیس دستگاه سیاست خارجی اتحادیه اروپا از آن سخن می‌گوید در انگلیس رعایت می‌شود؟

به یاد دارید در درگیری‌هایی که در انگلیس به خاطر مسائل اقتصادی و تبعیض‌هایی که در آن کشور اتفاق افتاد، نیروهای پلیس چه رفتاری با مردم و دانشجویان معترض داشتند.

خانم اشتون در حالی از حقوق بشر دم می‌زند که تحریم‌های اروپا و آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران باعث شده است مشکلات جدی در حوزه تأمین دارو برای بیماری‌های خاص به وجود بیاید. او و همپیمانانش باید پاسخگوی این اقدام ضد حقوق بشری خود باشند. ایا تحریم دارو و محروم کردن بیماران از داروهای مورد نیاز نقض حقوق بشر نیست؟

خانم اشتون آیا شما فیلم قتل یک دختر نوجوان که از سوی تروریست‌هایی که سران کشورهای غربی و آمریکایی حمایت می‌شوند دیده‌اید؟ ببینید شاید دلات سوخت آنگاه معنی واقعی حقوق بشر را درک خواهید کرد!

مایکل مان سخنگوی اشتون در گفت‌وگوی خود با رادیو فردا گفته است؛در خصوص دیدار اشتون با فعالان حقوق زنان در ایران گفت: او با فعالان حقوق زنان که نمایندگان جامعه مدنی بودند دیدار کرد، با آنها گفت‌وگو کرد و تحت تاثیر برخی از داستان‌هایی که از آنها شنید قرار گرفت و به نظرم این خیلی مناسب بود که این دیدار در روز جهانی زن انجام شد.

مواضع و سخنان اشتون و سخنگوی او نیازمند پاسخ از سوی دستگاه دیپلماسی کشور و دولت است. اما پیش از آن برخی شخصیت‌های و مقامات به این زیاده خواهی و مداخله پاسخ داده‌اند.

مقدمه سازی برای دخالت‌های بعدی

معاون ستاد کل نیروهای مسلح در پی دیدار فرستاده اتحادیه اروپا با تعدادی از زنان ایرانی در مورد حقوق بشر، گفت: ملاقات اشتون با برخی افراد معلوم الحال بمنزله نقض قوانین دیپلماسی و مقدمه سازی برای دخالت‌های بعدی است.

سردار سید مسعود جزایری معاون ستاد کل نیروهای مسلح که بمناسبت آغاز به کار کاروان‌های راهیان نور و بازدید از تعدادی یادمان‌های دفاع مقدس، سخن می‌گفت، با اشاره به سوابق دخالت غربی‌‌ها در امور داخلی ایران و تلاش برخی نمایندگان و مقامات آنان برای استفاده از فرصتهای دیپلماتیک برای دیدار با مجرمین و محکومین ضدانقلاب در کشور، تصریح کرد: تحت هیچ بهانه‌ای اجازه دخالت غرب در امور داخلی ایران را نمی‌دهیم و مسئولان مربوط باید مراقبت کنند که طرف‌های مذاکره کننده از محدوده‌های تعیین شده عبور نکنند.

دولت با چراغ سبز به اشتون برای دیدار با فتنه‌گران عزت ملی ایران را زیر سوال برد

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به چراغ سبز دولت به اشتون برای دیدار با فتنه‌گران، گفت: این اقدام، عزت ملی ایران را زیر سوال برد.

جواد کریمی قدوسی در گفت‌وگو با تسنیم با اشاره به دیدار اشتون با یکی از فتنه گران سال 88 در سفر خود به ایران اظهار داشت: در این ماجرا سه حلقه به یکدیگر متصل شده‌اند. یک حلقه نظام سلطه جهانی است. سناتورهای آمریکایی و رئیس جمهور امریکا به صراحت اعلام کرده‌اند که به دنبال نابودی جمهوری اسلامی و ملت ایران هستند و در نشست اخیری که در فرانسه با حضور آنها، نمایندگان پارلمان اروپا و منافقان برگزار شد اعلام کردند که هدف از این نشست نابودی جمهوری اسلامی ایران است.

وی افزود: حلقه دوم فتنه 88 است که در جمهوری اسلامی ایران طراحی شد و نظام سلطه با پشتیبانی برخی از مقاماتی که زمانی در جمهوری اسلامی ایران مسئولیت داشتند و پس از مدتی دچار استحاله انقلابی، سیاسی و فرهنگی شدند، با پشتیبانی اتاق فکر فتنه 88 که خارج از ایران بود فعال شدند، اسناد دیدار برخی از این فتنه گران با این اتاق فکر وجود دارد و در گزارش 700 صفحه‌ای کمیسیون اصل 90 مجلس وجود دارد.

نماینده مجلس بخشی از بدنه دولت را حلقه سوم این ماجرا دانست و گفت: اتفاقاتی که ظرف مدت 6 ماه و نیم گذشته رخ داده است، از جمله دیدار هیات پارلمانی اروپا با برخی از فتنه گران و دیدار اخیر اشتون با یکی از فتنه گران، عملا نشان دهنده این است که بخشی از دولت کاملا به این دو حلقه متصل شده است.

کریمی قدوسی با بیان اینکه مردم با حضور خود فتنه را در کشور خنثی کردند، اضافه کرد: این رفتار به هوشمندی ملت ایران و حضور انها در صحنه ضربه می زند.

نمایندگان در مقابل دیدار اشتون با فتنه‌گران ساکت نخواهند نشست

یکی دیگر از اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: نمایندگان مجلس در مقابل دیدار اشتون با فتنه گران ساکت نخواهند نشست.

حسین نقوی حسینی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به دیدار کاترین اشتون با یکی از فتنه گران سال 88 گفت: دیدار هیات های خارجی باید در چارچوب قوانین نظام جمهوری اسلامی ایران و در قالب اقدامات متقابل صورت بگیرد.

وی افزود: در گذشته بارها هیئت های اروپایی خواستار دیدار با برخی فتنه گران شده اند تا بتوانند به اقدامات خود مشروعیت ببخشند.

نقوی حسینی ادامه داد: مجلس در قالب ابزارهای نظارتی خود از جمله سؤال از وزیر این مسئله را پیگیری می کند و نمایندگان مجلس در مقابل چنین اقداماتی ساکت نخواهند نشست.

جام جم آنلاین

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۱۰
ی
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۴۰ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۹
۰
۰
چرا باید اونها پاسخگو باشن؟ هروقت ما هم تونستیم تو علم، اقتصاد، سیاست و ... حرف اول رو بزنیم اونوقت ما اول سئوال میپرسیم. اونها وقتی ما خواب بودیم بی كار ننشستند، به جای حرف زدن عمل كردند، حالا دارن ثمره شو میبینن. آمریكا كشور جنایتكاره، فاسده، شیطانه، همه اینا درست ولی اگر الان گردن كلفتی میكنه از یه نظر حقشه بخدا. همه نخبه های دنیارو جمع كرده داره بهش خدمات میده و برعكس استفادشو میبره.
به عملكرد خودمان بیندیشیم.ضعف های خودمون رو به گردن كلفتی غربی ها پنهان نكنیم
ر
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۰۶ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۹
۰
۰
خواهش میكنم دیدار كردند مگر چه میشود ? ملت بیدار ما كه هوشیار است پس نگرانی برای چه ؟
شقایق
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۲۱ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۹
۰
۰
نمی دونم قصد نویسنده از پرو بال دادن به موضوعاتی كه میشه از كنارش گذشت و خیلی هم بی اهمیته چیه؟ واقعا جای تاسف داره كه هنوز سربازهای ما در بند هستند و اینا چسبیدن به اینكه چرا در دیداری كه اشتون داشته فلانی هم بوده! آخه كه چی من بودم همه اینها رو به دلیل تفرقه افكنی دادگاهی می گردم.
كامران
Iran, Islamic Republic of
۱۶:۰۱ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۹
۰
۰
سلام
ما رسم میزبانی را به جا آوردیم اما خانم اشتون به نمایندگی از 28 كشور اروپایی رسم میهمان را به جا نیاورد و هر جا كه خواست سرك كشید.
سهراب
Iran, Islamic Republic of
۱۶:۱۳ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۹
۰
۰
سلام
معلوم نیست چه خبر است. این اتفاق از همان مواردی است كه رهبر انقلاب در جریان سفر آقای روحانی به نیویورك گفتند به جا نبود. غربی‌ها هیچگاه مصالح كشورهایی همچون مارا نخواسته‌اند. هنوز هیچی نشده زیاده خواهی انها آغاز شده است.
عبداله
Iran, Islamic Republic of
۰۸:۲۳ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۰
۰
۰
غــــرور دستگیــــــری امثال ریگی برای وزارت اطلاعات باعث شد تا ســرنخ جابجـــایی كاترین اشتون بغل ‏گوش پایتخت نشینان از دستشان در رود. غـــــافل از آنكه این ســــــرنخ آدرسش به ... ختم می شد ‏‏!؟!؟!؟ ‏
صادق
Iran, Islamic Republic of
۰۸:۴۳ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۰
۰
۰
قطعا غرب بدون برنامه و بی هدف این دیدارها را انجام نمی دهد و قطعا كسانی كه نگران زندان گوانتانامو، خوردن قلب اجساد سربازان سوری و یا قتل عام مسلمانان در آفریقا نیستند قطعا برای حقوق بشر و دلسوزی از بانوان به ایران سفر نكرده اند.
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۵۹ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۰
۰
۰
كسی برای مهمان شرط نمیذاره میمونه این موضوع كه آدم یاباید آدم درست وحسابی دعوت كنه كه حرمت نگه داره یاآنچنان عزتی داشته باشه كه مهمانش نمك به حرامی نكنه . حالا ما كدومشو ملاحظه كردیم ؟ اشتون رو نمیشناختیم؟ تجربه دیدار این جماعت با اون جماعت رو نداشتیم؟ كدومش ؟ تازه این خانمی كه ما به اسم مهمان نوازی اینقدر مفت به پاش ریختیم درمصاحبه مطبوعاتی هم كوچكترین نرمشی نشون نداد اشتون اومد اشتون هم رفت . ولی ماباتعارف و مهمان نوازی وغفلت صاحب هیچی شدیم . بزرگ وكوچكمان از این پذیرایی كردن هیچكدوم نتونستن دراین حد روش تاثیربذارن كه لااقل اگه نه از روی ترس بلكه حیا وارد محدوده قرمز مانشه. عیب از خودماست . هرچند پرداختن بیش ارحد به این موضوع اذعان به بی نتیجه بودن سفرونقش كلیدی اشتون درگشودن بخت واقبال ماست كه اونها هم صد البته با این وضعیت كه دست بالا گرفتن بدشون نمیاداز این موضوع . درحالیكه ماهم میتونستیم دیدار اشتون از این جماعت راكم اهمیت جلوه بدیم درحد دیدارهای مثلا یهودیان ضد صهیونیست آمریكا با مسئولین ایران در سفرها
حسین
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۲۲ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۰
۰
۰
اینكه ایران درمورد هركشوری نظر بده مثل سوریه - بحرین -عراق ووو مداخله نیست ( هدایت وارشاد هست) ولی دیگران درمورد كشورمون نباید نظر بدهند !!1
مخاطب
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۳۷ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۰
۰
۰
مسئولان و رسانه ها اونقدر اومدن اشتون رو با اعلام خبرهای مكرر لوث كرده بودند؛ كه حال آدم بد می شد

نیازمندی ها