حسن قاضیزاده هاشمی ظهر امروز پنج شنبه در آیین پایانی اجلاس معاونان آموزشی – دانشجویی و فرهنگی دانشگاههای علوم پزشکی کشور اظهار کرد: در هر صورت سال 93 سال گشایش ها برای حوزه بهداشت کشور است و وضعیت وزارت بهداشت تغییرات خوبی داشت.
وی گفت: دانشگاهها مهد علم و دانش و عمل و اندیشه و خردورزی است و انچه در دانشگاه میتواند قد علم کند بدون شک فکر و سخن مستدل است.
وزیر بهداشت ادامه داد: تعامل دانشجو از مسیرهای اداری امکان پذیراست تا از فرصت های ایجاد شده امکان جذب دانشجو را که مانند فرزندان ما هستند فراهم کنیم.
هاشمی بیان کرد: باید سلایق دانشجویان را شناخت و متاسفم نماینده مسئولان فرهنگی در دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور مشکلات غیر فرهنگی را مطرح میکند.
وی ادامه داد: باید فضای نقد را در دانشگاه باز کرد و ظرفیت را برای شنیدن صحبت های دانشجویان این مملکت بالا ببریم.
قاضیزاده هاشمی با بیان اینکه افراطی گری پرهیز و اعتدال با کمک مسئولان فرهنگی می تواند حاکم شود گفت: در محیط های دانشجویی و مانند زمان انقلاب بودجه و اداره امور وجود نداشت اما مسجدی بود و آسایشگاه و کانون فرهنگی و با همین امکانات ابتدایی دانشجویان جذب مدیران وافراد برجسته می شدند.
وی افزود: افراد برجسته ای که امروز در سطح کحلان جامعه در حال فعالیت هستند حاصل همان فرصتهاست.
وزیر بهداشت بیان کرد: باید دید معاونین فرهنگی ما تا چه اندازه نوآوری دارند تا بتوانند راهکارهکارهیی جدیدی را برای انتقال ارزش ها به دانشجویان ارائه کنند.
وی ابراز تاسف کرد که در همه نشستها و جلسات پایان همه حرف ها اعتراض است در حالیکه باید به فکر ارائه راهی نوین باشید تا دانشجویی موفق و متعهد به دین و کشور معرفی کنید.
قاضی زاده هاشمی بیان کرد: امیدوارم با اینکه در خلاصه گزارشهای ارائه شده از سوی نمایندگان معاونان آموزش و فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی چیزی جز گله از کمبود اعتبار نبود امید دارم در جلسات خصوصی مدیران و معاونان به ارائه راه حل پرداخته شده باشید.
وی گفت: اگر فکر می کنید دانشگاه کانون انسان سازی است مقدمه اش شما هستید که در این آشفته بازار اگر درست عمل کنید آینده انقلاب را تضمین خواهید کرد.
قاضی زاده هاشمی ابراز امیدورای کرد در بخش دانشجویی از شعار زدگی پرهیز شود و راه توسعه را بر اساس واقعیات ترسیم کنیم.
به گفته وزیر بهداشت اعمال سلایق شخصی و تصمیمات مقطعی آفت محیط های فرهنگی و آموزشی است.
وی ادامه داد: باید در عمل نشان دهیم که لا اکراه فی الدین و می توان گفت که این دین گریزی ها ناشی رفتار های مسئولان است.
قاضی زاده هاشمی بیان کرد: باید از قالب شعار بیرون بیاییم و آنهایی راکه ما دانشجویان زمان انقلاب و دفاع مقدس باور کردیم کسانی بودند که در قول و عمل یکی بودند.
وی ادامه داد: امیدوارم در حوزه فرهنگی اوضاع تغییر کند و موسسات و دانشگاهها دیگر سنتی اداره نشود تا تغییرات اتفاق بیفتد.
هاشمی با ابراز تاسف از اینکه هنوز بعد از سی سال گذشت از انقلاب هنوز همان صحبتها و مشکلات تکرار میشود افزود: باید بعد از همه این سالها به صورت دیگری نگاه کرد عمدتا باید به سمت راه حل ها رفت.
وی با تاکید بر اینکه باید در بخش دانشجویی معاونان نوآوری داشته باشند افزود: در حوزه دانشجویی پرهیز از اینکه گرفتار تشکیلات شویم و مبنای دولت این است که دستگاه را معطل تشکیلات نکند.
قاضیزاده تاکید کرد: سازمان دانشجویی وزارت علوم بهتر از وزارت بهداشت عمل می کند و صندوق و امکانات رفاهی بهتری دارند و باید دید اگر آن تشکیلات چالاک تر است ما هم به آن قالب برویم.
وزیر بهداشت با ابراز تاسف از موفق عمل نکردن تشکیلات فرهنگی در دانشگاهها گفت: انجمن و تشکیلات زیر 10 درصد دانشجویان را جذب کرده اند و این یعنی 90 درصد دانشجویان سرگردان هستند و هر گروهی می تواند این بچهها را جذب کند.
قاضی زاده هاشمی ابراز کرد: مسئولان فرهنگی در دانشگاهها هشیار باشند که مسئولیت آنها دو برابر است و باید در آن دنیا نیز پاسخگو باشنند.
وی در خصوص بحث های بودجه در واحدهای تربیتی، خوابگاهها راهکارههایی که پیشنهاد می کنیم سال آینده بتوانیم مشکلات را حل کنیم.
قاضی زاده هاشمی با بیان اینکه تغییرات جدی و اصلاح فرآیندها در حوزه دانشجویی باید اتفاق بیفتد گفت: باید با نگاه محبت آمیز دانشجویان که فرزندان ما هستند را جذب کنیم.
قاضی زاده تاکید کرد: با ایجاد کلوپ ها، کانون ها و برگزاری المپیادها باید دانشجویان را جذب کنید و از هر تلاشی فروگذار نکنید.
وزیر بهداشت گفت: معاونان آموزشی و فرهنگی به کار اداری اکتفا نکنند.
وی خطاب به معاونان آموزشی گفت: کار شما سخت تر است زیرا قرار بر این است عده ای را تربیت کنید که با جان و نوامیس مردم سرو کار دارند.
وزیر بهداشت گفت: در مورد پذیرش دانشجو با سازمان سنجش تعامل می شود تا در ظرفیت ها با دانشگاهها هماهنگ عمل کند و پذیرش آقا و خانم در دانشگاه های علوم پزشکی کشور باید مساوی باشد حتی به نظر من باید سهمیه آقایان بیشتر باشد.
وی در ادامه تاکید کرد: به این دلیل باید پذیرش آقایان افزایش یابد زیرا در مناطق محروم کمبود پزشک داریم.
وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه تعرفه ها باید اصلاح شود، مدیریت باید اصلاح شود گفت: تعرفه های پزشکی خصوصا برای مناطق محروم ظالمانه است و اصلاح آن در خدمات پزشکی موثر خواهد بود.
وی در بخش دیگری از سخنانش به استقلال دانشگاهها اشاره کرد و آن را در شرایطی که قابلیت آن از لحاظ مدیریتی وجود داشته باشد موثر دانست.
وزیر بهداشت در بحث اعتبارات گفت: اگر تفاهم شود و میزان بدهی ها مشخص شود وزارت بهداشت بدهی دانشگاه ها را تسویه می کند و بعد از تسویه اگر کمبود اعتبار پیش بیاید نشان از ضعف مدیریتی است.
قاضی زاده هاشمی بیان کرد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد دراعتبارات و میزان بدهی ها بیشترین مشکل را دارد.
وزیر بهداشت اذعان کرد: تصمیم گیریهای غیر کارشناسی، عجولانه و سیاسی منجر به گسترش بی رویه آموزش عالی در کل کشور شد که این گسترش در رشته های پزشکی خطرناک تر است.
قاضی زاده هاشمی بیان کرد: رشد نا متوازن و بی رویه در حوزه بهداشت و درمان هزینه های هنگفتی را به دولت تحمیل می کند.
وی ادامه داد: از آن طرف هم محصول شما (دانشجوی پزشکی) میافتد به جان مردم.
وزیر بهداشت همچنین به تاسیس بی رویه و بیش از نیاز دانشگاههای علوم پزشکی اشاره کرد و گفت:شهری با 70 هزار جمعیت در شمال و جنوب دانشگاه علوم پزشکی دارد و همه اینها باعث می شود که دانشجو بدون مهارت وارد بازار کار شود.
هاشمی عنوان کرد: تجدیدنظر در هئیت امنا ها هم در حال انجام است و باید هیئت امنا ها از قالب سیاسی و مفهومی آن خارج کنیم و تنها به حضور ریش سفیدان اکتفا نشود بلکه افرادی با نگاه جامع اقتصادی، اجتماعی و با همراهی اساتید، هیئت امنا ها را تشکیل دهند.
وی در ادامه درمورد هیئت های جذب گفت: هیچ محدودیتی وجود ندارد البته به دنبال افرادی هستیم که به درد مردم بخورند.
هاشمی بیان کرد: به کارگیری فراخوان ها به خاطر جلوگیری از پارتی بازی بود که البته به نظر می آید که وضعیت را بدتر کرده است.
وزیر بهداشت در خصوص قانون تمام وقتی اذعان کرد: این قانون به ضرر آموزرش تمام شد زیرا عده ای نیروی جوان صبح تاشب کار می کنند و برخی پادار برای خود انتخاب کرده اند.
وزیر بهداشت ادامه داد: در مورد اعضای بورد هم باید تجدید نظر شود.
مقام عالی وزارت بهداشت در مورد تاسیس دانشگاه بین الملل ابراز کرد: دانشکده های بین الملل از ریشه قبول ندارم.
وی گفت: بهتر از بی پول باشیم تا اینکه اساس آموزش پزشکی را زیر سئوال ببریم.
هاشمی ادامه داد: تا کنون به 26 دانشکده بین الملل مجز داده نشده و در حالیکه در برخی مراکز حقوق کارکنان داده نشده در حال ساخت ساختمانی جدید برای دانشکده بین الملل هستند که در هیچ کشوری با منابع به این شکل رفتار نمی شود.
وی در ادامه در خصوص موضوع بیمارستان های آموزشی گفت: اعتقاد من این است که باید تعداد این بیمارستانها کم شود.
وی گفت: به عنوان مثال در شهری با 17 بیمارستان نیازی نیست 15 تای آن آموزشی باشد.
وزیر بهداشت عنوان کرد: تصدی گری های دولتی باید در بیمارستانها کم شود اگر بخواهیم به این شکل عمل کنیم در آینده بزرگترین وزارتخانه را خواهیم داشت.
وی گفت: بیمارستان های آموزشی محدود خواهد شد و اگر به شکلی به سود دهی برسند و واگذار شوند بهتر خدمت ارائه خواهند کرد.
قاضی زاده هاشمی ابراز امیدورای کرد که با گذراندن سال سخت 92 ، سال آینده وضعیت بهداشت و درمان کشور بهتر شود.
وزیر بهداشت تاکید کرد: با پیشرفت سیاست های خارجی در سال آینده وضعیت بهداشت و درمان بهتر می شود.
وی گفت: در هر صورت سال 93 سال گشایش ها برای حوزه بهدشات است وضعیت وزارت بهداشت تغییرات خوبی داشت.
هاشمی بیان کرد: انتظار می رود که بخشی از بار روانی افزایش قیمت حامل های انرژی را متحمل شویم و این موضوع یعنی افزایش قیمت حامل ها دسترسی مردم را به این حق طبیعی که بهداشت و درمان است، کاهش دهد.
وی گفت: باید چابک تر از گذشته عمل کنیم تا بیشتر آسیب نبینیم.
وزیر بهداشت در پایان در جمع بندی گفت: 3 مشکل اساسی ما بدون رودروایسی، اول مدیریت است که البته برخی آدرس غلط می دهند که ساختار هاست و دوم ومهمترین آن منابع است.
وی ادامه داد: سومین مشکل تولیت است و مشکل اینجاست که اختیارات در این حوزه پراکنده است و بخش عمده ای از پول و خدمات ما را بیمه ها می دهند.
وی گفت: این ظلمی است که در حق مراکز درمانی میشود.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد