به گزارش خبرگزاری رویترز، منابع دیپلماتیک و شخصیتهای نزدیک به دولت عربستان میگویند این کشور که در چند سال اخیر اصلیترین منبع ارسال تسلیحات و کمکهای نقدی برای مخالفان دولت سوریه بوده، اکنون در سایه گسترش حضور شبهنظامیان تندرو در داخل خاک خود، در حال بازنگری در سیاستهای پیشین است.
بنا بر این گزارش، سران عربستان همچنان به همان میزان گذشته نسبت به حمایت از مخالفان و برکنار کردن «بشار اسد» رئیسجمهور سوریه مشتاقاند، اما امکان دارد در آینده از بیم مسائل امنیتی برخی از تلاشهای خود را محدود کنند.
به نوشته رویترز، ریاض از آن نگران است که دیدگاههای افراطی افرادی که در سوریه میجنگند، به قدرت گرفتن القاعده در عربستان منجر شود. هفته قبل هم پادشاه عربستان طی حکمی اعلام کرد کسانی که برای جنگ به خارج از کشور سفر کنند، در صورت بازگشت به 3 تا 20 سال زندان محکوم میشوند.
منابع دیپلماتیک میگویند «بندر بن سلطان» که معمار اصلی سیاستهای عربستان در سوریه به شمار میآید، اخیرا کمتر در مجامع عمومی ظاهر میشود. یک منبع دیپلماتیک از کشورهای حاشیه خلیج فارس در گفتوگو با رویترز مدعی شده است: «سیاست آنها در قبال سوریه دارد ضدتروریسم میشود. به خصوص وزارت کشور شدیدا نسبت به آنچه در سوریه میگذرد، نگران است، که البته باید هم اینطور باشد.»
رئیس بخش امنیت ایدئولوژیک وزارت کشور عربستان میگوید بین 1000 تا 2 هزار تبعه این کشور در سوریه هستند که بخش اعظمشان با گروههای وابسته به القاعده همراه شدهاند. وی میگوید: «آنچه که در سوریه رخ داده، واقعا برای ما دردسرساز شده.»
منابعی در عربستان همچنین به رویترز گفتهاند که مقامات این کشور به طور فزایندهای از این بابت نگران هستند که برکناری اسد بیش از آنچه که آنها امیدوار بودند به طول بیانجامد. با این حال این منبع اشارهای نکرده است که عربستان از این به بعد قصد دارد چه تغییراتی در راهبرد خود در قبال سوریه انجام دهد.(فارس)
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد