به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ در گزارش سازمان اطلاعات وزارت دفاع آمریکا(پنتاگون) ادعا شده است: تهران به علت نفوذ منطقهای خود، حمایت از گروههای تروریستی(حزبالله!)، ارتقای توانمندیهای نظامی و برنامه هستهایاش تهدیدی جدی برای منافع ایالات متحده به شمار میرود. ایران در سراسر منطقه فعال است. البته ایران تاحدودی از زمانی که حسن روحانی در اوت 2013 رئیس جمهور ایران شد موضع خود را ملایم تر کرده است.
در ادامه این گزارش آمده است: ایران تهدید کرده است اگر به این کشور حمله شود یا در پاسخ به تحریمهای آتی درباره صادرات نفتی اش، به صورت موقت مسیر تردد شناورهای بین المللی که از تنگه هرمز عبور می کنند،مسدود خواهد کرد. افزون بر این، ایران تهدید کرده است موشکهایی علیه اهداف ایالات متحده و متحدان منطقه ای در پاسخ به حمله به ایران شلیک کند.
این گزارش با اذعان به اینکه ایران هیچگاه اهداف جنگطلبانه نداشته ادامه میدهد: با وجود این، بعید است ایران شروع کننده مناقشه باشد یا به صورت تعمدی اقدامی تحریکآمیز برای شروع درگیری صورت بدهد یا به حمله پیشدستانه مبادرت کند.
در بخشی از گزارش پنتاگون، ادعاهایی در مورد نفوذ ایران در عراق مطرح شده است.
در ادامه جدیدترین گزارش سالانه سازمان اطلاعات وزارت دفاع آمریکا(پنتاگون) آمده است: ایران به صورت مستمر توانمندیهای نظامیاش را ارتقاء میدهد. نیروی دریایی ایران در حال ساخت شناورهای سریعتر است، نیروی زیردریای خودش را توسعه میدهد، توانمندیهای دفاع موشکهای کروز خودش را توسعه میدهد و حضورش را در آبهای بینالمللی افزایش میدهد. نیروی دریایی ایران، دورترین استقرار فرامنطقهای خودش را در مارس 2013 انجام داد بطوریکه در آبهای چین حضور یافت و برای اولین بار یک زیردریایی ایرانی در دسامبر 2013 به هند رفت. نیروی دریایی ایران میخواهد تا به آبهای اقیانوس اطلس برسد."
در ادامه گزارش پنتاگون آمده است: "ایران در تلاش است نیروی دفاع هوایی و نیروی هوایی خودش را مدرنیزه کند. هرسال ایران سامانههای ساخت ایران را رونمایی میکند از جمله این سامانهها میتوان به سامانههای موشکی، رادارها و پهپادها اشاره کرد. ایران در سال 2013 نیز همین کار را انجام داد (سامانه های جدیدی به نمایش گذاشت). ایران همچنان در تلاش است به سامانههای موشکی پیشرفته دوربرد زمین به هوا دست پیدا کند.
در این گزارش اذعان شده است: ایران به قدری پیشرفت کرده که میتواند اهدافی را در سراسر منطقه و در شرق اروپا هدف قرار بدهد. ایران علاوه بر فناوریهای موشکی و راکتی فزایندهاش، در تلاش است میزان کارایی سامانه های موجودش را تقویت کند. ایران در حال ساخت موشک بالستیک ضدکشتی به نام خلیج فارس است. وسیله پرتاب فضایی سیمرغ ایران نشان دهنده عزم این کشور برای توسعه فناوری های موشکهای بالستیک قاره پیماست.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد