شما هر روز چقدر بابت خرید روزنامه پول می پردازید؟ چند تا روزنامه را می توانید بخرید؟ چند تا از آن روزنامه ها را فرصت می کنید، بخوانید؟ بیشتر مشتری کدام روزنامه هستید؟ اگر از شما بپرسند آیا دلتان می خواهد بدانید روزنامه های دیگر چه نوشته اند احتمالا سرتکان می دهید و می گویید « کاشکی ممکن بود ...» ما از آرزوهای شما خبر داریم و به همین علت می خواهیم به جای تان، هر روز همه روزنامه ها را بررسی کنیم و جالب ترین خبرهای شان را برای تان دستچین کنیم و به نقل از آن روزنامه ها در ستون « یواشکی روزنامه ها» بنویسیم.
کد خبر: ۶۴۴۸۱۷
احمدی مقدم: سبد کالا به من تعلق گرفت

گزینش مستقل کارکنان برای انتقال به نهاد ریاست جمهوری

روزنامه خراسان نوشت:بر اساس درخواست مسئولان نهاد ریاست جمهوری و موافقت برخی دستگاه های مربوطه، مقرر شده با توجه به ماده ۲ و 41 آیین نامه اجرایی قانون گزینش مصوب سال ۱۳۷۷، مشاغل نهاد ریاست جمهوری مجموعا از مشاغل حساس محسوب شده و انتقال کارکنان از دیگر دستگاه ها به این نهاد، مستلزم طی مراحل گزینش مجدد و مستقل خواهد بود. همچنین مقرر شده در صورت وجود ابهام، مشاغل مذکور توسط هیأت عالی گزینش، معاونت توسعه مدیریت رئیس جمهور و وزارت اطلاعات احصا شوند.

خودروهای فرسوده دولتی گران شد

خراسان آورده:بر اساس نامه ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور به همه دستگاه های اجرایی، مقرر شده در سه ماهه آخر سال 92، قیمت لاشه خودروهای فرسوده دولتی هر کیلوگرم 420 تومان و موتورسیکلت های فرسوده دولتی نیز هر دستگاه 25 هزار تومان محاسبه شود که این قیمت به نسبت 9 ماه اول سال، حدود 30 درصد رشد داشته است.

انتشار فیلم هماهنگی رئیس دولت قبل با مجری

روزنامه ایران درخبر اول نوشت: روز گذشته برخی سایت‌های خبری فیلم هماهنگی سؤال مجریان با رئیس دولت قبل را منتشر کردند. این فیلم در شرایطی منتشر شد که عزت الله ضرغامی رئیس صدا و سیما درخواست حسن روحانی مبنی بر انتخاب مجری در گفت‌وگوی زنده تلویزیونی را نپذیرفته بود و در نامه‌ای به هیأت نظارت بر صدا و سیما خواهان تعیین تکلیف درباره اختیار رئیس جمهوری در انتخاب مجری شده بود.

یک سؤال دیگر از ظریف

ایران درخبر دیگری آورده:22 نماینده مجلس با ادعای «حمایت نکردن از پیشرفت‌های دفاعی جمهوری اسلامی ایران و جلوگیری از سفر هیأت‌های کارشناسی کشورهای دیگر در جهت توسعه توان موشکی به ایران» از محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه سؤال کردند. به گزارش ایرنا، این ادعا از سوی اعضای جبهه پایداری مطرح شده است. در پاسخ به ادعای مطرح شده دیروز نمایندگی ایران در سازمان ملل مکاتبه سفیر امریکا در سازمان ملل با وزارت خارجه ایران برای ممانعت از سفر یک هیأت به تهران را رد کرد. به گزارش الف علیرضا میریوسفی، سخنگوی نمایندگی ایران در سازمان ملل، عنوان کرده که براساس اطلاع این نمایندگی سفیر امریکا در سازمان ملل نامه‌ای به مقامات ایران ننوشته و اصولاً سفرای سازمان ملل هیچگاه مستقیماً با وزارتخانه‌های کشورها مکاتبه نمی‌کنند.

احکام متهمان بیمه ایران برای ابلاغ ارسال شد

ایران خبرداده :شنیدیم که سرپرست دادگاه‌های کیفری استان تهران گفت: احکام متهمان برای ابلاغ ارسال شده و به دلیل تعداد زیاد متهمان، ابلاغ احکام معمولاً یک تا دو ماه زمان می‌برد. به گزارش ایرنا، محسن افتخاری افزود: 29 دی‌ماه امسال احکام متهمان پرونده بیمه ایران که برای رسیدگی مجدد به شعبه 79 دادگاه کیفری استان تهران ارسال شده بود، صادر شد و طی آن 21 نفر محکوم و پنج نفر نیز تبرئه شدند.

آزادی کارگران بازداشتی پلی اکریل اصفهان

ایران نوشت:با خبر شدیم که ۳ کارگر پلی اکریل اصفهان که در تاریخ ۲ بهمن‌‌ماه توسط پلیس امنیت شهرستان مبارکه احضار و بازداشت شده بودند، روز گذشته آزاد شدند. یکی از نمایندگان کارگران در گفت‌وگو با ایلنا از آزادی با قید وثیقه این کارگران از زندان دستگرد خبر داده و گفته: «جلسه اول دادگاه این کارگران به همراه ۵ همکار دیگرشان که در تاریخ ۲ بهمن‌‌ماه از سوی پلیس امنیت احضار شده بودند، صبح یکشنبه در شعبه ۱۰۲ دادگاه عمومی جزایی شهرستان مبارکه برگزار شد.» مدیرعامل کارخانه پلی اکریل اصفهان شاکی پرونده این کارگران است.

واکنش پنتاگون به خبر اعزام ناوهای ایرانی به سواحل امریکا

ایران دست آخر نوشته:وزارت دفاع امریکا در واکنشی انکاری به خبر اعزام ناو‌های ایرانی به نزدیکی سواحلش، مدعی شد این موضوع را باور ندارد و به همین دلیل در این زمینه نگرانی احساس نمی‌کند. به گزارش ایسنا، یک مقام پنتاگون که خواست نامش فاش نشود در گفت‌وگو با خبرگزاری ایتارتاس گفته که نمی‌توان به این گونه اظهارات مقامات ایران اعتماد کرد. این در حالی است که روز شنبه ناخدا یکم «افشین رضایی حداد» فرمانده ناوگان نظامی شمال ایران در سخنانی که از سوی برخی رسانه‌ها منتشر شد، اعلام کرده بود: «اکنون ناوگروه نیروی دریایی ارتش از سمت آفریقای جنوبی به سوی اقیانوس اطلس در حرکت است تا برای نخستین بار خود را به مرزهای آبی امریکا نزدیک کند.»

ماجرای ورود خاتمی به نظام

روزنامه تهران امروز به نقل ازسایت جهان نوشت: یکی از چهره‌های فرهنگی و مذهبی کشور که پیش از انقلاب هم حجره‌ای سید محمد خاتمی بوده است اخیرا در جلسه‌ای خاطره‌ای از آن دوران و همراهی‌اش با خاتمی در مدرسه دارالشفای قم نقل کرد. وی در بخشی از سخنان خود چگونگی ورود خاتمی به عرصه قدرت در نظام جمهوری اسلامی را اینچنین شرح داده است که سال ۵۸ پدر خاتمی، آقا سید روح‌الله که روحانی مطرحی بود، به تهران آمده بود و می‌خواست فرزندش را به بزرگان وصل کند. برای این منظور ابتدا پیش آقای مهدوی‌کنی رفت و گفت که خاتمی تازه از آلمان آمده و جوان درس‌خوانده‌ای است و خواستار حضور وی در کنار آقای مهدوی شد. آقای مهدوی با سیدمحمد خاتمی صحبتی کرد، اما به پدرش گفت که ورود فرزندش به جامعه روحانیت زود است. آقا سیدروح‌الله سپس با آیت‌الله خامنه‌ای که آن زمان عضو شورای انقلاب بودند، تماس گرفته و فرزندش را معرفی می‌کند که مقام معظم رهبری تحویلش می‌گیرند و زمینه معرفی و حضورش در روزنامه کیهان را فراهم می‌کنند؛ و این پنجره ورود خاتمی به نظام می‌شود.

دولت روحانی از هاشمی عبور می‌کند

روزنامه تهران امروز نوشت:حجت‌الاسلام مهدی طائب عضو جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی و رئیس شورای قرارگاه راهبردی عمار در گفت‌وگو با سایت «جهان» درباره دولت روحانی و تعامل آن با هاشمی‌رفسنجانی گفت: هیات دولت آقای روحانی، یک هیات دولت یکدست نیست. مجموعهای که سرکار آمدهاند، نمیتوانند با هم هماهنگ باشند. از آن طرف میخواهم عرض کنم معضلات بینالمللی و مشکلات ارتباطی که با دنیا داریم، آنقدر هست که اینها در این غرق میشوند و برای چنین مسائلی، دنبال مفری میگردند. بهنظر من از همان روز اول و تشکیل دولت به این فکر بودهاند که نمیتوانند مطلقا به سمت تفکر آقای هاشمی بروند. مطلقا هم نمیتوانند بهسمت آن جناح خیلی تندرو اصلاحطلبها بروند. یعنی آقای روحانی، ضمن طرح اعتدال، این آینده را هم در نظر گرفت. وی افزود: اگر به هیات دولت نگاه کنید، تفکر آقای هاشمی به صورت مطلق از دل آن بیرون نمیآید.

میکروفن به دست ها دنبال چه چیز هستند

روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: دیروز در سطح شهر تهران افرادی با دردست داشتن میکرفن خبرنگاری به همراه فیلمبرداران، به مردم مراجعه می‌کردند و از آنها می‌پرسیدند به نظر شما آیا آقای خاتمی بدون آنکه عذرخواهی کند حق دارد در راه‌پیمائی 22 بهمن شرکت نماید؟ بعید است این اقدام مربوط به رسانه ملی باشد، ولی مخاطبان به تصور اینکه قرار است مصاحبه آنها از تلویزیون پخش شود از پاسخ دادن به این سؤال القائی طفره می‌رفتند. این حرکت، با توجه به اینکه انقلاب و حضور در راه پیمائی یوم‌الله 22 بهمن به تمام مردم ایران مربوط است و کسی حق ندارد برای دیگران محدودیت ایجاد کند، یک حرکت انحرافی است که باید با عوامل آن برخورد شود.

درخواست جدید شیوخ سلفی

جمهوری اسلامی آورده: یکی از شیوخ سلفی عربستان سعودی از مردم کشورهای حاشیه خلیج فارس خواست به گروه تروریستی موسوم به دولت اسلامی عراق و شام (داعش) و جبهه النصره بپیوندند. این شیخ سعودی که عبدالله الحسینی نام دارد، در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی توئیتر نوشت: به مجاهدان سوریه بپیوندید تا در آزادی زندان مرکزی حلب شریک باشید. وی همچنین شماره تلفن همراه خود را برای ارتباط مردم و اعزام راحت‌تر آنان به سوریه در شبکه اجتماعی توئیتر قرار داد و اضافه کرد: این پل ارتباطی من و تمام مجاهدان اسلام(!) خواهد بود.عبدالله الحسینی از شش ماه گذشته در سوریه به سر می‌برد و در کنار جبهه النصره علیه دولت "بشار اسد" رئیس جمهوری سوریه، اقدامات خرابکارانه را پشتیبانی می‌کند. برخلاف این شیخ سعودی، مفتی عربستان دو روز پیش از مردم این کشور خواست از رفتن فرزندانشان به سوریه و شرکت در جنگ علیه دولت اسد جلوگیری کنند.

احمدی مقدم: سبد کالا به من تعلق گرفت

روزنامه قدس به نقل ازسایت الف نوشت: سردار اسماعیل احمدی مقدم در جمع خبرنگاران و در پاسخ به پرسشی درباره تعلق گرفتن سبد کالا به وی گفت: به تمام نیروهای مسلح سبد کالا تعلق گرفته‌ و من هم شاملش می‌شدم. فرمانده ناجا در مورد صفهای سبد کالا نیز گفت: گزارشی مبنی بر اینکه فردی زیر دست و پا یا در اثر نزاع فوت کرده باشد، نداریم و آنهایی هم که سکته کردند، به نیروی انتظامی مربوط نمی‌شود.

تولید یک پروژه ضد ایرانی دیگر

قدس آنلاین: رمان سپتامبرهای شیراز که در سال 2007 توسط دالیا سافر نوشته شده، موضوع یک فیلم ضد ایرانی دیگر است که هالیوود به سراغ ساخت آن رفته است.

رونمایی از مستند «من روحانی هستم»

روزنامه قدس از قول سایت جهان آورده: مستند «من روحانی هستم» کاری از گروه چند رسانه ای شفق در تالار شیخ انصاری دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران رونمایی شد. در این مستند فعالیتهای مبارزاتی، سیاسی و اجتماعی دکتر حسن روحانی در پنج دهه گذشته روایت شده است.

زره جدید تروریستهای سوری

قدس از قول سایت الف نوشت: تروریستهای حاضر در سوریه برای انجام عملیاتهای خود علیه مردم و دولت این کشور، در اقدامی جدید برای خودروهایی که با استفاده از آنها دست به عملیاتهای انتحاری می زنند، حفاظی همانند زره شوالیه ها ساخته اند.

بی‌بی‌سی: افسانه‌های روشنفکران با واقعیت انقلاب اسلامی نمی‌خواند

روزنامه کیهان نوشت:«شبکه دولتی انگلیس با وجود عقده‌گشایی چند روزه علیه انقلاب اسلامی ایران اذعان کرد انقلابیون برخلاف ادعای روشنفکران می‌دانستند که چه می‌خواهند و انقلاب غیر از وجه سلبی، وجه ایجابی داشت.»وبسایت بی‌بی‌سی درباره این گزاره القایی روشنفکران که «انقلابیان می‌دانستند چه نمی‌خواهند، اما نمی‌دانستند چه می‌خواهند»، می‌نویسد: بنابراین نظر انقلابیان فقط به دنبال برکناری شاه و سقوط سلطنت بودند، و خواستار رهبر یا سامان سیاسی خاصی، از جمله آیت‌الله خمینی و حکومت اسلامی، نبودند. شکی نیست که، خواست تمام انقلابیان نابودی شاه و نظام شاهنشاهی بود؛ با این حال، این خواسته مغایرتی با این نتیجه همسو نداشت که خواست اکثر انقلابیان به قدرت رسیدن آیت‌الله خمینی و برقراری جمهوری اسلامی بود.

بی‌بی‌سی افزود: این واقعیت که انقلاب ایران در دوره نسبتا کوتاهی به نتیجه رسیده نافی این نکته نیست که چنین انقلابی شورش یکشبه یا طغیانی ناگهانی نبود؛ آنچه در این دوره اتفاق افتاد ( از شیوه‌های سازمان‌یابی و سازمان‌دهی به اعتراضات و اعتصابات تا شعارهای تظاهرات‌ها و استقبال از شخص آیت‌الله خمینی) اتفاقا نشان می‌دهد که تعلق خاطر به «جمهوری اسلامی» و تبعیت از «امام خمینی» امری عارضی یا حادثه‌ای پساانقلابی نبود. مشارکت مردمی زمانی به حداکثر رسید، و انقلاب ایران در نتیجه پیروز شد، که چشم‌اندازی از یک «بدیل بهتر» - امام و اسلام در ازای شاه و شاهنشاهی - به دید اکثر انقلابیون آمد.

نویسنده ادامه می‌دهد: به علاوه، سلبی شمردن یک رخداد ریشه‌ای (انقلاب) به بهای نادیده گرفتن وجه ایجابی (اسلامی) آن نه فقط درک نادرستی از انقلاب ایران که درک نادرستی از پدیده «انقلاب» از منظر تجربه‌های تاریخی است. آن‌سان که تاریخ جهان در سده‌های گذشته نشان داده، هیچ انقلابی ( از انقلاب‌های فرانسه و روسیه تا انقلاب‌های چین و کوبا) بدون تدوین طرحی الهام‌دهنده - بسیج‌کننده برای دوران پساانقلابی به نتیجه نرسیده است.تحلیلگر بی‌بی‌سی اذعان کرد: ناتوانی از درک درست این پدیده، روشنفکران را مآلاً به تناقضی آزارنده دچار می‌کند؛ از یک سو، به این نتیجه ناپخته می‌رسند که «خلق» انقلابی آرمان‌های ایجابی نداشته، صرفا در پی نفی نظم موجود بوده‌اند و ، از دیگر سو، به سادگی از یاد می‌برند که خود، از سر باور یا به سودای قدرت و شهرت، شعارهای همین مردم- در شرح امام‌گرایی و اسلام‌خواهی‌شان - را رساتر از آنان به زبان آورده‌اند.

بی‌بی‌سی همچنین درباره این گزاره که «انقلاب را دزدیدند و انقلاب به انحراف کشیده شد»، نوشت: چنین افسانه‌ای، به رغم واقع‌نمایی چشمگیرش، انکارکننده واقعیاتی بنیادی است. اول این که، انقلابیان عموما آرمان‌ها و اهداف مشترکی داشته، اختلاف‌نظرهای بعدی‌شان را نباید به حساب تفاوت‌های ریشه‌ای گذاشت. این ادعا که روشنفکران ایران از نیات رهبران انقلاب آگاهی نداشته و پشتیبانی‌شان مقید و مشروط بوده ادعایی متکی به حقایق نیست.نویسنده خاطرنشان کرد: با این حال، آیت‌الله خمینی - از قضا در همان کتاب‌ها و بیانیه‌ها و مصاحبه‌های پیش از انقلابش، درباره جایگاه شریعت در حکومت و نقش روحانیون و آزادی مطبوعات و احزاب و وضع زنان و اداره اقتصاد و هرچه دیگر - حرف خود را به هر رو به زبان می‌آورد، و روشنفکران یا نمی‌شنیدند و یا شنیده را، فرصت‌طلبانه، همسو با تمایلات خود تفسیر می‌کردند.

بی‌بی‌سی با اشاره به تحرکات گروهک‌هایی مانند حزب توده، فدائیان خلق، سازمان مجاهدین (منافقین)، جبهه ملی و نهضت آزادی می‌نویسد: «در عین حال از آغاز انقلاب آشکار بود اسلامگرایان، پشتوانه اجتماعی گسترده‌تر و دست بالاتر را دارند. 35 سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی، اصرار روشنفکران بر افسانه‌های خودساخته بیش از آن که نشان‌دهنده رویکردی انتقادی و بازاندیشی در گذشته خود باشد، از واقعیت آزارنده دیگری پرده برمی‌دارد؛ این که، روشنفکران اساسا به دنبال توجیه نقش‌آفرینی خود در انقلاب ایران بوده، نهایتا، از درک ارتباط انقلابی آن‌چنان و عواقبی این‌چنین عاجزاند».

انفعال مسئولان و ابوعطاخوانی چریک بنیاد پهلوی!

کیهان نوشته:هنگامی که دبیر علمی جایزه کتاب جهانی کتاب سال- وزارت ارشاد- که روزگاری تلاش‌های اهل فضل و فرهنگ داخل کشور را قدر می‌نهاد- اعلام می‌کند: «همه ایرانیان حتی فراری به خارج از کشور کتابهایشان مورد بررسی قرار می‌گیرد و از احسان یار شاطر (بهایی مسلک) و سیدحسین نصر (رئیس محفل ماسونها) و... یاد می‌کند طبیعی است که در هنگام سربالا رفتن آب و از ارزش افتادن جایزه‌ای که روزگاری نماد سپاس از اهل قلم تاب آورده در روزگار جنگ تحمیلی بود، قورباغه‌های بنیاد پهلوی در مایه‌های ابوعطا آوازی بیگانه‌پسند سر دهد.

هنگامی که دبیر علمی جایزه کتاب جهانی کتاب سال- وزارت ارشاد- که روزگاری تلاش‌های اهل فضل و فرهنگ داخل کشور را قدر می‌نهاد- اعلام می‌کند: «همه ایرانیان حتی فراری به خارج از کشور کتابهایشان مورد بررسی قرار می‌گیرد و از احسان یار شاطر (بهایی مسلک) و سیدحسین نصر (رئیس محفل ماسونها) و... یاد می‌کند طبیعی است که در هنگام سربالا رفتن آب و از ارزش افتادن جایزه‌ای که روزگاری نماد سپاس از اهل قلم تاب آورده در روزگار جنگ تحمیلی بود، قورباغه‌های بنیاد پهلوی در مایه‌های ابوعطا آوازی بیگانه‌پسند سر دهد.

حالا کار به جایی رسیده که «سیدعلی صالحی» نویسنده نشریه بنیاد پهلوی و همکار ساواک منحله که روزگاری به زندگی مشترک و جایزه گرفتن از شومن منحرفی همچون «فریدون فرخزاد» افتخار می‌کرد و می‌نوشت: «من و فریدون در شب جایزه سر بر شانه هم نهادیم و هر دو گریستیم» (به نقل از نشریه بنیاد فروردین 1357)، در حالیکه کتابش در شمار نام 16 کتاب اولیه برای جایزه کتاب سال ارشاد قرار گرفته است، طی فراری به جلو، نامه‌ای جنجالی که صدایش از BBC بخش فارسی و بخش فارسی صدای آمریکاVOA شنیده می‌شود و «روزنامه آسیا» اقدام به نشر آن می‌کند، از مسئولان می‌خواهد که کتابش را از فهرست نامزدهای دریافت کتاب‌های سال حذف کنند در حالیکه بساط جایزه هنوز نه به بار است و نه به دار.

متاسفانه دبیر جشنواره به جای پاسخگویی باز هم از سر انفعال می‌گوید: «این انصراف به صورت رسمی به ما ابلاغ نشده است». تا باز طفل شیرین فرخ‌زاد فرصت جولان بیابد و اعلامیه صادر کند که من با پای خودم به این مهمانی نرفته‌ام که حالا از خوردن شام انصراف بدهم.

«سید علی صالحی» در سال 1356 از مسجدسلیمان به تهران آمد و پس از یک دوره زندگی با فریدون فرخزاد، جایزه ادبی فروغ فرخزاد را به دست آورد آن هم زمانی که عموم مراکز فرهنگی بخاطر این رسوایی هیچ سالنی را در اختیار فرخزاد قرار ندادند.وی در ادامه همکاری با ساواک به نشریه بنیاد پهلوی و جوانان حزب رستاخیز راه یافت، پس از انقلاب اسلامی وی به دلیل عضویت در ساواک جهنمی شاه از دانشگاه اخراج شد و به حزب توده و سپس تشکیلات چپ‌های تندرو پیوست.

وی بعد از سالهای دفاع مقدس و ابراز ندامت، توسط «سهراب.ه‍ » به بنیاد 15 خرداد و دفتر حفظ و نشر آثار امام (ره) پیوست که اعتراض‌های فراوانی را در پی داشت.حال در چنین شرایطی که نام کتاب وی در شمار 16 کتاب اولیه شعر وزارت ارشاد قرار داشته و گویا از جایزه خبری نبوده است، به نظر می‌رسد این جناب روغن ریخته را نذر پدر خوانده‌های بی‌بی‌سی‌نشین کرده باشد تا شاید از این راه کتابش به جشنواره‌های خارجی راه پیدا کند!

بهانه‌ جور کردیم تا شرمن دست خالی نباشد!

یک سایت نزدیک به دولت ادعا کرد توزیع نابسامان سبد کالا و ایجاد نارضایتی و ازدحام، کاری عامدانه بوده تا به آمریکا نشان دهد تحریم‌ها اثر گذاشته است!دو تن از گردانندگان سایت خبر آن‌لاین- حسین انتظامی و علیرضا معزی- هم‌اکنون به‌عنوان معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد و معاون ارتباطات دفتر رئیس جمهور مشغول به کار هستند. خبر آنلاین در مطلبی با عنوان «جایزه بهترین کارگردانی برای حسن روحانی، در حاشیه چگونگی توزیع کالاهای اساسی» نوشت: در راستای توزیع سبد کالاهای اساسی به اقشار گوناگون مردم، حرف و حدیث‌های بسیاری گفته شد. چه از سوی رسانه‌های رسمی و چه در فضای مجازی. جالب آن که بسیاری از دوستان حامی روحانی نیز به انتقاد شدیداللحن از وی پرداختند.

این تحلیل می‌افزاید: روحانی تقریباً نه یک رئیس جمهور فرهنگی است و نه دغدغه بسیاری از مسائل دیگر را دارد. او رئیس‌جمهوری دیپلمات است که باید اجازه داد مهمترین دغدغه دولت خود را به انجام برساند. توزیع سبد کالاهای اساسی به مردم- با شیوه‌ای که انجام شد- نه یک اتفاق بود و نه عملی که تبعات آن برای روحانی و مردانش غیرقابل پیش‌بینی باشد. او دقیقاً همین اتفاق- ازدحام، دعوا و مرافعه و احیاناً له شدن در زیر دست و پا- را پیش‌بینی می‌کرد و اصلاً آن را برای پیشبرد استراتژی خارجی خود لازم داشت.[!!] به عبارت دیگر روحانی به یک نمایش داخلی برای ارائه در جشنواره‌های سیاسی خارجی نیازمند بود. نگاه کنیم به اظهارات اخیر وندی شرمن که گفته است،‌«شما در اخبار دیدید که ایران اخیراً به طور قابل مشاهده‌ای غذا بین مردم فقیر جامعه‌اش توزیع کرده تا نشان دهد کاهش هدفمند و محدود تحریم‌ها تاثیر مستقیم بر مردم این کشور داشته است. همان‌طور که روحانی قول داده بود، این پول قرار است در جهات دیگری مصرف نشود.» به هر حال این دقیقاً همان نتیجه‌ای بوده که روحانی از توزیع سبد کالا در میان مردم داشته است، این که تحریم‌ها بر روی مردم ایران تاثیر مستقیم و انکارناپذیر داشته. این که اوضاع اقتصادی مردم ایران نه تنها روبه‌راه نیست بلکه حاضرند برای چند عدد مرغ و چند کیلو برنج با یکدیگر درگیر شوند و این که از این به بعد و با گشایش هر چه بیشتر در مذاکرات هسته‌ای تمرکز نظام بر معیشت مردم خواهد بود.[!!]

این نوشته مالیخولیایی اضافه می‌کند: پیام روحانی از خلال پرفورمنسی که کارگردانی و اجرا کرد، پیامی کاملاً شفاف بود که راه را برای مذاکرات مثبت بعدی، بیش از پیش می‌گشاید. بیراه نیست که کمیته روابط عمومی آمریکا و اسرائیل (آیپک) نیز در چند روز گذشته به جمع مخالفان تحریم پیوست و استراتژی خود را تغییر داد. آنچه مسلم است در تیزهوشی و درایت روحانی و مردانش شکی نیست. درست است که روش توزیع کالاهای اساسی چندان مناسب نبود؛ اما اگر با این نمایش بتوان جایزه اول بهترین اثر را در فستیوال سیاست جهانی به خود اختصاص داد، به تحقیر چند روزه‌ای که بازیگران آن شدند می‌ارزید! [!!]به نظر می‌رسد دولت تا حامیانی این چنین با درک و فهم دارد، دیگر نیازی به دشمن نداشته باشد.

مراقب باشید خاطره مجلس ششم برای نظام تداعی نشود

روزنامه کیهان آورده:یکی از سرشاخه‌های افراطیون در دولت اصلاحات می‌گوید نباید کاری کرد که حکومت مانند مجلس ششم احساس خطر کند.عبدالله نوری چند روز پیش در جلسه محفلی افراطیون در مشهد با بیان این که نمره قبولی به عملکرد دولت می‌دهد، گفت: گر چه در سیاست داخلی و مشکلات جدی مثل حصر موسوی و کروبی و رهنورد و یا مسئله زندانیان سیاسی تغییری به وجود نیامده اما باز هم ناامید نیستیم و امیدواریم که مشکلات برطرف شود.وی گفت: نباید انتظار داشت که اتفاق خاصی بیفتد. آنچه تاکنون اتفاق افتاده نسبتا خوب بوده ولی دولت گرفتاری‌های خودش را دارد مثلاً همین آقای جهانگیری تا قبل از این که معاون اول رئیس‌جمهور شود هر بار که به قم می‌آمد به دیدار آقای صانعی می‌رفت اما حالا که معاون اول شده وقتی به دیدار ایشان می‌رود اعتراض می‌شود و حتی مسئله برکناری وی مطرح می‌شود که نشان از وجود موانع دارد.

او افزود: مهمترین خواست اصلاح‌طلبان در انتخابات ریاست‌جمهوری سال 92 و انتخابات مجلس آینده، نفی جریان افراط است.وی تاکید کرد: 70 درصد مسئله سازماندهی و انسجام درونی مربوط به خود اصلاح‌طلبان است حال می‌خواهد استاندار حسن باشد یا حسین تفاوتی نمی‌کند.نوری با تاکید بر اهمیت انتخابات مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی گفت: در خبرگان ما اصلا به دنبال این نیستیم که افرادی را به داخل این مجلس بفرستیم که حکومت و ارکان آن احساس خطر کنند بلکه ما فقط نفی برخی افراد تندرو را مدنظر داریم.وی افزود: می‌شود در انتخابات خبرگان از افراد معقولی که حکومت نیز نسبت به آنها حساسیت نداشته باشد حمایت کرد و در انتخابات مجلس نیز باید همین روش را در پیش گرفت و نباید از کسانی حمایت کرد که حکومت فکر کند قرار است مجلس ششم تکرار شود.وزارت کشور در دوره وزارت عبدالله نوری، یکی از مراکز اصلی پمپاژ تشنج و افراطی‌گری در کشور بود. شورای شهر اول نیز که ریاست آن بر عهده نوری بود، سرانجام پس از کش و قوس‌های فراوان، سرنوشتی بهتر از انحلال توسط دولت اصلاحات پیدا نکرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها