اکتینومایستها، میکروارگانیسمهای ارزشمندی هستند که به دلیل توانایی بالقوه و ویژهای که در تولید متابولیتهای اولیه و ثانویه دارند از دیر باز مورد توجه بودهاند؛ چراکه بسیاری از آنزیمهای موثر در صنایع مختلف از جمله صنعت فرآوری نشاسته در تهیه شربتهای غنی از فروکتوز و همچنین آنزیمهای خاص ویژه تکنیکهای مولکولی توسط این میکروارگانیسمها تولید می شوند.
با این وجود این میکروارگانیسمها بیشتر از دیدگاه تولید متابولیتهای ثانویه از جمله آنتی بیوتیکها و ترکیبات ضد سرطان اهمیت دارند به طوری که به جرأت میتوان گفت بیش از 70 درصد متابولیت های ثانویه را در جهان تولید میکنند که بسیاری از آنها نیز تجاری سازی شدهاند و در حوزه درمان کاربرد دارند.
از سوی دیگر اکتینومایستها به دلیل در برداشتن مسیرهای متابولیکی خاص در زمینه تولید نسل های جدید آنتی بیوتیک کاربرد دارد.
در این راستا پژوهشگران مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران موفق به شناسایی یک اکتینومایست (باکتری رشتهای) نادر شدند که گونهای جدید از این میکروارگانیسمها است. این میکرو ارگانیسم متعلق به خانواده «Pseudonocardiaceae» است.
این میکرو ارگانیسم با نام علمی «Alloactinosynnema iranicum» در معتبرترین ژورنال بین المللی سیستماتیک میکروبیولوژی (IJSEM) منتشر شده است.
این میکروارگانیسم به عنوان یک ذخیره ارزشمند هم اکنون در بانک میکروارگانیسمهای مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران با شماره دسترسی «IBRC-M 10403T» نگهداری میشود.(مهر)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد