کیهان: منظور حضرت امام (ره) نیروهای شاه بود یا دوستان خائن؟!
روزنامه کیهان نوشت: هاشمی رفسنجانی میگوید تعبیر امام(ره) درباره «میزان، حال فعلی افراد است» درباره نیروهایی بوده که زمان شاه کار میکردند یا با انقلاب همراهی نمیکردند که از کار برکنار شدند!
وی در مصاحبه با سایت انتخاب و درباره سوءاستفاده از جمله حضرت امام(ره) مبنی بر ملاک حال فعلی افراد است، گفت: بله، سوءاستفاده که میشود. هم این طرف و هم آن طرف؛ همه کلمات امام(ره) را به میل خودشان تفسیر میکنند.
سخنان امام (ره) موقعی بود که یک دفعه این نگاه اوج گرفته بود که همه نیروهایی را که در زمان شاه کار میکردند یا با انقلاب همراهی نمیکردند؛ از کار برکنار کنند و خیلی کارهای تند دیگر. ایشان آن تذکر را در آنجا دادند و گفتند: اگر اینها آدمهای قابل استفاده و مفیدی هستند و الان دیگر آن حالت را ندارند؛ از آنها استفاده شود.
هاشمی میافزاید: شأن نزول آن جمله این بود که در حذف نیروهای کاردان سابق افراط نکنند که این یک مسأله بود. الان که بحث میکنند؛ هر کسی به میل خودش استفاده میکند. مثلا به سلیقه فلان جریان فلان کس الان مسیر خوبی ندارد و در گذشته هم افتخاراتی داشت. میگویند افتخارات گذشته جدا، ولی الان خوب نیست. این میتواند در جایی درست باشد؛ یعنی کسی قبلا خیلی خدمات داشته و خوب بوده و خدوم بوده و الان نیست، بله این میتواند درست باشد. ولی با تحلیل آنها؛ برای خودشان و با سلیقه آنهاست و میگویند هر کس با ما نیست، الان حالش خوب نیست که اگر این باشد؛ حرف بیربطی است.
آقای هاشمی طبق معمول در اظهارات خود مستندی از سخنرانیها و مکاتبات حضرت امام رضوانالله تعالی علیه ارائه نکرده است و این در حالی است که صحیفه امام و وصیتنامه الهی-سیاسی ایشان متضمن همین تعبیر «میزان، حال فعلی افراد است» میباشد.
امام خمینی در وصیتنامه شریف خویش مینویسند: من در طول مدت نهضت و انقلاب به واسطه سالوسی و اسلامنمایی بعضی افراد ذکری از آنان کرده و تمجیدی نمودهام، که بعد فهمیدم از دغلبازی آنان اغفال شدهام. آن تمجیدها در حالی بود که خود را به جمهوری اسلامی متعهد و وفادار مینمایاندند و نباید از آن مسائل سوءاستفاده شود و میزان در هر کس حال فعلی او است.
ایشان همچنین در آخرین ماههای حیات مبارک خویش با اشاره ضمنی به خیانتهای کسانی چون آقای منتظری میفرمایند: «میزان حال افراد است... من بعد از خدا با مردم خوب و شریف و نجیب پیمان بستهام که واقعیات را در موقع مناسبش با آنها در میان گذارم. تاریخ اسلام پر است از خیانت بزرگانش به اسلام، سعی کنند تحت تاثیر دروغهای دیکته شده که این روزها رادیوهای بیگانه آن را با شوق و شور و شعف پخش میکنند، نگردند. از خدا میخواهم که به پدر پیر مردم عزیز ایران صبر و تحمل عطا فرماید و او را بخشیده و از این دنیا ببرد تا طعم تلخ خیانت دوستان را بیش از این نچشد. ما همه راضی هستیم به رضایت او، از خود که چیزی نداریم، هر چه هست اوست...» (صحیفه امام، جلد 21، ص332).
همچنین این تعابیر از آن حضرت است که «نفوذیها بارها اعلام کردهاند که حرف خود را از دهان سادهاندیشان موجه میزنند... من بارها اعلام کردهام که با هیچکس در هر مرتبهای که باشد، عقد اخوت نبستهام. چارچوب دوستی من در درستی راه هر فرد نهفته است... اگر ایادی بیگانه و ناآگاهان گول خورده که بدون توجه بلندگوی دیگران شدهاند، از این حرکات دست برندارند، مردم ما آنها را بدون هیچگونه گذشتی طرد خواهند کرد» (صحیفه امام، ج 21، صص 326 و 327).آقای هاشمی چند ماه پیش نیز در مطلبی خلاف واقع آرزوی خود برای حذف شعار مرگ بر آمریکا را به حضرت امام نسبت داد که همان زمان از سوی رسانهها، انبوهی از مواضع حضرت امام از ابتدای نهضت تا آخرین ماههای عمر مبارک بنیانگذار جمهوری اسلامی در حمایت صریح از شعار مرگ بر آمریکا منتشر شد.
پیگیری کودتای نافرجام حلقه انحرافی در دانشگاه تهران
کیهان آورده است: افراطیون لانه کرده در وزارت علوم پس از کودتای خزنده در 23 دانشگاه و پژوهشگاه، درصدد برکناری رئیس دانشگاه تهران هستند.
به گزارش ندای انقلاب، در حالی که تکاپوی چندین ماهه برخی افراطیون در وزارت علوم برای برکناری دکتر فرهاد رهبر از ریاست دانشگاه تهران تاکنون بینتیجه مانده، این بار طیف مذکور، در سناریویی جدید فشارها را برای عزل وی افزایش دادهاند.
بر اساس این گزارش، در جمعبندی آخرین جلسه این طیف که متشکل از برخی مشاوران و مدیران ارشد دولتی و وزارت علوم است، 3 استاد دانشگاه تهران به نامهای «خلیلی عراقی»، «محمد رحیمیان» و «محمود نیلیاحمدآبادی» به عنوان گزینههای احتمالی جایگزین فرهاد رهبر مطرح شدهاند.
یادآور میشود برخی مقامات وزارت علوم طی ماههای گذشته شایعه برکناری دکتر رهبر را تکذیب کردهاند. حلقه انحرافی در دولت قبلی نیز درصدد برکناری فرهاد رهبر بودند اما مقاومت وزیر علوم وقت، مانع از این امر شد.
هشدار رئیس سابق سیا درباره خطر ورشکستگی آمریکا
کیهان نوشت: رئیس اسبق سازمان سیا، بحران اقتصادی و احتمال ورشکستگی را بزرگترین تهدید امنیتی علیه آمریکا توصیف کرد.جان دیمیتری نگروپونته، از سال 1960 تا 1997 در دستگاه دیپلماسی ایالات متحده آمریکا فعال بوده است.
وی تجربه کار با 9 رئیسجمهوری آمریکا با دیدگاههای مختلف سیاسی را داشته است. او در سال 1981 سفیر آمریکا در هندوراس شد.
وی همچنین با آمدن جورج بوش پسر از سال 2001 تا 2004 سفیر آمریکا در سازمان ملل شد و پس از آن به عنوان سفیر به عراق رفت.
وی در سال 2005 رئیس سازمان امنیت ملی آمریکا شد و بعد از آن مدتی را در شورای امنیت ملی آمریکا کار کرد.
نگرو پونته در مصاحبه با سایت دیپلماسی ایرانی درباره نگرانیهای استراتژیک آمریکا گفت: آنچه بیشتر مرا نگران میکند، مشکلات اقتصادی و سرمایهداری ما است. من از این میترسم که استراتژیهای جهانی و همپیمانیها و روابط ما در طول 50 سال گذشته تحت تاثیر مشکلات اقتصادی قرار بگیرند و بخواهیم هزینههای بسیار سختی بابت آنها بدهیم. بعد از همه اینها، ما باید دریابیم که روابط بسیار نزدیکمان با همپیمانانمان در ناتو، ژاپن و کرهجنوبی که پایههای بسیار سخت و تنگاتنگ ارتباطیای را ایجاد کردهاند، نیاز به منابع بیشتری برای تحکیم روابط دارند.
وی میافزاید: شما نمیتوانید همه این روابط را داشته باشید (و همچنین تعهداتی که به طور ضمنی دادهایم) اگر به کسریهای بزرگ بودجه بربخورید و نگرانیهای بسیاری از ورشکستگی داشته باشید این مسئلهای است که ما باید همواره به فکر علاج آن باشیم. شاید بتوان گفت که این مهمترین مسئلهای است که در امنیت ملی برای ما تبدیل به چالش شده و امروزه ما با آن مواجهیم.
یادآور میشود بدهیهای آمریکا هماکنون از مرز 17 هزار میلیارد دلار عبور کرده و گفته میشود بالغ بر 6 هزار میلیارد از این رقم مربوط به 5 سال ریاستجمهوری اوباما میباشد. بحران شدید اقتصادی و کسری بودجه سال گذشته بخشهای مهم دولت آمریکا را به مدت دو هفته به تعطیلی کشاند.
اوباما و روحانی نمیتوانند به توافق هستهای برسند
کیهان آورده است: «اظهارات روحانی و ظریف اگر جدی باشد، امکان توافق هستهای میان ایران و آمریکا وجود نخواهد داشت.»
شبکه خبری بلومبرگ در تحلیلی به قلم جفری گلدبرگ نوشت: نشانههای منفی مذاکرات هستهای ایران همزمان با نزدیک شدن به مذاکرات اصلی به سرعت در حال نمایان شدن است.
حسن روحانی رئیس جمهور ایران به تازگی گفت که کشورش تحت هیچ شرایطی هیچ یکی از سانتریفیوژهایش را از کار نخواهد انداخت.اظهارات صریح روحانی اگر درست مطرح شده باشد، بدان معناست که امکان توافق هستهای بین ایران و آمریکا که قرار است ماه آینده از سر گرفته شود، وجود ندارد.
براساس گزارش مؤسسه علوم و امنیت بینالمللی که ریاست آن را «دیوید آلبرات» بازرس سابق تسلیحاتی سازمان ملل بر عهده دارد، دور نگه داشتن ایران در 6 تا 12 ماه مداوم از توسعه برنامه هستهایاش مستلزم آن است که این کشور 15 هزار سانتریفیوژ خود را از کار بیاندازد، سایت اصلی غنیسازی اورانیوم را تعطیل کند و بازرسیهای هستهای را به مدت 20 سال بپذیرد.بلومبرگ با اشاره به اینکه روحانی در مصاحبه با سیانان درباره نابودی سانتریفیوژهای هستهای موجود در ایران گفت به هیچ وجه چنین قصدی را نداریم، افزود: مطمئن نیستیم که روحانی و محمدجواد ظریف وزیر خارجه وی چگونه از این موضع زیادهخواهانه خود عقبنشینی خواهند کرد و اوباما به جای توافقی که توقف فعالیت سانتریفیوژها را تضمین کند، احتمالاً توافقنامهای را بپذیرد که اجازه دهد سانتریفیوژها به سرعت به کار خود ادامه دهند.
بلومبرگ در ادامه مینویسد: نشانه منفی دیگر (درباره عدم امکان توافق) این است که ظریف ممکن است اصلاً میانهرو نباشد در حالی که از او به عنوان میانهروترین میانهروها نام برده میشود. علی آلفونه و رئول مارک گرکت با بررسی کتاب خاطرات ظریف تحت عنوان «آقای سفیر؛ گفتوگو با سفیر سابق ایران در سازمان ملل» نشانههای نگرانکنندهای از گرایشات شدید عقیدتی در وی را کشف کردند. سخنان وی درباره ماهیت اصلی جمهوری اسلامی و غرب، تعهدات عقیدتی و انقلابیاش را برملا میکند.
به نوشته بلومبرگ این دو روزنامهنگار به نقل از وزیر خارجه ایران نوشتند «مشکل ما با غرب و به ویژه آمریکا اساسی است چرا که ما مدعی هستیم که ماموریتمان دارای ابعاد جهانی است. من باور دارم که ما بدون اهداف انقلابیمان وجود نداریم. به عبارت دیگر مذاکرهکنندگان آمریکا در مواجهه با ظریف ممکن است با فردی مواجه شوند که به لحاظ عقیدتی سختگیرتر از آن چیزیست که آماده پذیرش آن هستند.
تلاش زنجیرهایها برای توقیف کتاب راز قطعنامه
کیهان در پایان نوشت: طی روزهای اخیر، جریان رسانهای هماهنگی در نشریات زنجیرهای به دروغپردازی و حاشیهسازی درباره کتاب «راز قطعنامه» پرداخته و آرزوها و آمال خود را به صورت خبر منتشر کرده است! این جریان که از سوی «محمد قوچانی» سردبیر ماهنامه «آسمان» کلید خورد در رویکردی غیرقانونی، از توقیف انتشار مجدد کتاب مذکور خبر داده بود! قوچانی در سرمقاله خود مدعی شده که موسسه کیهان با هشدار صریح دفتر رئیسجمهور از تجدید چاپ این کتاب (که به زعم وی علیه هاشمی و روحانی است) خودداری کرده است!.کتاب راز قطعنامه، نوشته کامران غضنفری چهل و هشتمین کتاب از مجموعه کتابهای «نیمه پنهان» است که توسط دفتر پژوهشهای موسسه کیهان، نخستینبار در سال 91 بصورت پاورقی در روزنامه و سپس در اردیبهشت 92 به صورت کتاب منتشر شد و در مدت کوتاهی با استقبال وسیع خوانندگان به هشتمین چاپ رسید.
ظاهرا رسانههای مدعی آزادیخواهی و کسانی که سوابق وابستگی و وادادگی فکریشان بر کسی پوشیده نیست قصد دارند که با فضاسازی رسانهای، توقیف کتاب مذکور را به مسئولان دولتی تحمیل کنند، این در حالیست که از دید این مدعیان هیچچیز ممنوع نیست و هرگونه سانسور و ممیزی حتی در هنگام توهین به مقدسات، خلاف آزادی بیان و عقیده است!این هیاهو در حالی صورت میگیرد که تاکنون هیچگونه ابلاغ قانونی و یا اظهارنظر رسمی و حتی غیر رسمی از سوی مسئولان امر درخصوص ممنوعیت کتاب «راز قطعنامه» به انتشارات کیهان نرسیده است.اکنون باید دید مقامات وزارت ارشاد در مقابل این دروغپردازیهای گسترده درباره یک کتاب - که بصورت مستند و تاریخی به وقایع ماههای آخر جنگ تحمیلی پرداخته - چه واکنشی نشان میدهند.
خراسان:دستور یک مسئول درباره ساختمان های دولتی واگذار شده به دیگران
روزنامه خراسان نوشت: با توجه به اینکه بر اساس ماده ۶۹ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، واگذاری حق استفاده از اراضی و املاک به نهادها و مؤسسات عمومی غیردولتی و مؤسسات خیریه و عام المنفعه با تصویب هیأت وزیران امکان پذیر خواهد بود اما به تشخیص وزارتخانه مربوط و تصویب هیأت وزیران، ملک یا زمین مورد واگذاری به دولت اعاده خواهد شد، یک مقام مهم اجرایی به کارشناسان حقوقی دولت دستور داده شرایط باز پس گیری برخی دیگر از ساختمان های واگذار شده به موسسات مذکور را بررسی و برای تصویب ارائه کنند.
جام جم: آغاز مذاکرات نهایی احتمالا در نیویورک
روزنامه جام جم نوشت: پس از آنکه وزیر امور خارجه کشورمان چند روز قبل از توافق با مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا برای آغاز مذاکرات گام نهایی در اواخر بهمن خبر داد، دیروز یک منبع نزدیک به تیم مذاکرهکننده، اعلام کرد اولین جلسه این مذاکرات به احتمال زیاد در نیویورک برگزار خواهد شد.
به گزارش جامجم، این منبع آگاه گفت: در جلسه ابتدایی، محمدجواد ظریف، کاترین اشتون و نمایندگان وزارت خارجه کشورهای 1+5 حضور خواهند داشت.به گفته این منبع نزدیک، ترجیح دو طرف این است که این مذاکرات، در شش ماه به نتیجه برسد اما اگر این موضوع محقق نشود یا باید گام اول تمدید شود یا اینکه یک گام به عنوان گام وسط تعریف شود. طبق توافق ژنو، مذاکرات گام نهایی حداکثر میتواند به مدت یک سال ادامه یابد.
همراهی 4 وزیر کابینه با اردوغان در سفر به تهران
جام جم به نقل از ایرنا آورده است: در نخستین سفر رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه به تهران در دوره دولت روحانی که امشب انجام میشود، چهار عضو کابینه اش وی را همراهی میکنند.سفارت ترکیه در تهران با اعلام جزئیاتی از سفر دو روزه هیات عالی رتبه این کشور به تهران، به ایرنا گفت: علاوه بر احمد داوود اوغلو وزیر امور خارجه، جودت یلماز وزیر توسعه، نیهات زیبکچی وزیر اقتصاد و تانر یلماز وزیر انرژی و منابع طبیعی ترکیه، اردوغان را در این سفر همراهی میکنند.بنا بر اعلام سفارت ترکیه در تهران، هیات عالی رتبه این کشور عصر امروز وارد تهران میشود و شامگاه چهارشنبه تهران را ترک خواهد کرد. در جریان سفر دو روزه اردوغان و هیات عالی سیاسی - اقتصادی همراه وی به تهران، کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی دو کشور برگزار میشود.
حقوق بشر سلاحی علیه جوامع مستقل
جام جم به نقل از واحد مرکزی خبر نوشت: دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه با بیان اینکه موضوع حقوق بشر در جوامع غربی موضوعی برای عملیات هدفمند ضد جوامع مستقل است، گفت: غرب تنها راه صحیح زیستن را روش خود میداند، اما ما مسلمانان بر پایه مسائل دیگری سبک زندگی خود را بنا کردهایم.
به گزارش واحد مرکزی خبر، محمدجواد لاریجانی در مراسم رونمایی از گزارش نقض حقوق بشر آمریکا در سال 2013 که در دانشکده حقوق دانشگاه تهران برگزار شد، افزود: جمهوری اسلامی ایران آماده تعامل جدی در حوزه مباحث حقوق بشری برای پیشبرد اصول خویش است.وی افزود: حق مسلم ما این است که بهعنوان مسلمان اصول رفتاری خودمان را در جامعه حاکم و سبک زندگی اسلامی را پیاده کنیم.
ایران: گلایه همسر شهید علیمحمدی
روزنامه ایران به نقل از ایسنا نوشت: خبر اول این که همسر شهید علیمحمدی با انتقاد از عملکرد مجلس و مسئولان در قبال خانواده شهدای هستهای، گفت: مجلس باید از خانوادههای شهدای هستهای حمایت کند.
به گزارش ایسنا، کرمی در مراسم گرامیداشت سالروز شهادت همسرش ادامه داد: ما خانواده شهدا هر چه میگذرد مشکلاتمان بیشتر میشود. کاش مسئولان به جای یکسری تقدیرها قوانین را طوری ترتیب میدادند که مشکلاتمان کمتر شود. کاش نمایندههای مجلس بیشتر به حق همسران شهدا و حتی همسران کسانی که شوهرشان فوت کرده است توجه میکردند.
انتقاد «محمدجواد لاریجانی» از «احمد شهید»
ایران آورده است: خبر دیگر این که «محمدجواد لاریجانی»، رئیس ستاد حقوق بشر قوه قضائیه با شیوهای عجیب به گزارش «احمد شهید»، نماینده کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل در مورد ایران، وی را «احمق شریر» خطاب کرده و گفته: در گزارش او گفته شده که چهار نفر در ایران قرار است اعدام شوند و در طی این گزارش چهار هزار نامه برای ما آمد که این چهار نفر را اعدام نکنید، اما این چهار نفر چه کسانی بودند؟ یکی از آنها جلوی نانوایی دو نفر را ترور کرد، یک نفر دیگر خانهای را منفجر کرد، نفر سوم با اسلحه به کسی حمله کرده بود و نفر چهارم در خانهای مملو از آرپیجی و بمب دستگیر شده بود. لاریجانی خاطرنشان کرده: امروز کسانی که تحت عنوان مدافعان حقوق بشر مطرح میشوند، آلوده به تحرکات تروریستی هستند و اسم خود را مدافعان حقوق بشر گذاشتهاند.
متهم پرونده مرگ «ستار بهشتی» محاکمه میشود
ایران به نقل از جوان آنلاین نوشت: شنیدیم که متهم پرونده مرگ «ستار بهشتی» با صدور قرار مجرمیت و کیفرخواست بزودی محاکمه میشود.
به گزارش جوانآنلاین، متهم این پرونده، یکی از مأموران پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات ناجا - فتا - است که به اتهام ضرب و جرح عمدی، شکنجه، توهین، لغو دستور، ایجادجو بدبینی نسبت به نیروهای مسلح و سهلانگاری در انجام وظیفه از سوی قاضی محمد شهریاری بازپرس ویژه قتل تهران مجرم شناخته شد. ستار بهشتی یک وبلاگنویس بود که بیش از یک سال قبل از سوی مأموران پلیس فتا بازداشت شد و در زندان درگذشت.
توصیه به اوباما برای گسترش تعامل با ایران
ایران به نقل از ایرنا آورده است: با خبر شدیم که یک عضو ارشد اندیشکده امریکایی بروکینگز در یادداشتی خطاب به باراک اوباما رئیسجمهوری امریکا به او توصیه کرده که در سال 2014 میلادی تعامل با ایران را گستردهتر سازد.
به گزارش ایرنا، سوزان مالونی عضو ارشد بروکینگز از رئیسجمهوری امریکا خواسته که توافق فراگیری را با ایران دنبال کند. هر چند چنین سیاستی ممکن است پیچیده و در میان متحدان امریکا بحث برانگیز باشد، اما نتایج و ثمرات چنین سیاستی سرمایهگذاری در آن را توجیه میکند.
اعلام عدم کفایت تحقیقات پرونده میردامادی
ایران در پایان نوشت: دست آخر این که «گیتی پورفاضل» وکیل مدافع «سراجالدین میردامادی» با اعلام اینکه قاضی پرونده موکلش تحقیقات را کافی ندانسته، افزوده: موکلم روز یکشنبه برای پیگیری پروندهاش به دادسرای اوین رفت و به او گفتند که برای شما اخطار میفرستیم.اما تحقیقات درخصوص پروندهاش ادامه دارد. «میردامادی» هم در تماس با روزنامه ایران با تأکید بر اینکه بازداشت نشده است، گفته: رسانهها به اشتباه نوشتند که من در بدو ورود به فرودگاه امام خمینی(ره) بازداشت شدهام، در حالی که وقتی وارد فرودگاه شدم، گذرنامهام را گرفتند و از من خواستند به دادسرا مراجعه کنم. وی افزوده: اتهام انتسابی بنده «تبلیغ علیه نظام» است، نه «اقدام علیه امنیت ملی».
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد