این کمترین توصیهای است که میتوان به گونههای جانوری باغ وحشها که تا این لحظه زنده ماندهاند، کرد؛ زیرا اجل به گوزنی که چند روز پیش از باغ وحش ارومیه فرار کرد، فرصت نداد که این پیام را برای دوستانش به ارث بگذارد.
ماجرا از این قرار است که مدتی قبل یکی از مارالهایی که در باغ وحش درنای ارومیه نگهداری میشد، شرایط این مرکز را تاب نیاورد و زمانی که فرصت فرار پیدا کرد، از آنجا بیرون زد، اما این گوزن به دلیل اینکه مدتها بود در باغ وحش زندگی میکرد، خبر از شرایط وخیم بیرون از باغ وحش نداشت به همین دلیل خیلی طول نکشید که هدف گلوله اسلحه شکارچیان غیرمجاز قرار گرفت و کشته شد.
به این شکل که روز گذشته ایسنا خبر داد، ماموران یگان حفاظت پارک ملی دریاچه ارومیه هنگام گشتزنی و کنترل سواحل دریاچه ارومیه در محدوده «توپراق قلعه» لاشه بیجان این گوزن را پیدا کردند.
البته این بار اول و آخری نیست که گونههای جانوری قربانی غیراستاندارد بودن 700 باغوحش و مرکز نگهداری حیوانات کشور میشوند.
برای نمونه میتوان به ماجرای شیرهای پارک ارم اشاره کرد که دستور مرگشان به دلیل مبتلا شدن به بیماری مشمشه صادر شد یا ماجرای شیر بد اقبال پارک بعثت دزفول را یادآور شد که قربانی فضای کوچک باغوحش و نبود گلوله و دارت بیهوشی این مرکز شد البته باید به این موارد چند مرگ مشکوک و بیماری حیوانات را اضافه کرد که در باغ وحشها اتفاق افتاد و هیچوقت رسانهای نشدند.
این درحالی است که متاسفانه خارج از باغوحشها نیز محیط امنی برای گونههای جانوری نیست، زیرا روزی نیست که کشتار آنها به دست شکارچیهای غیرمجاز خبرساز نشود.
افزون براین تخریب، ساخت و ساز جاده و احداث معدن در زیستگاههای حیات وحش سبب شده تعداد زیادی از آنها هر سال در اثر تصادف با خودرو جانشان را از دست بدهند. به همین دلیل باید از مسئولان خواست برای حفظ اندک باقیمانده گونههای جانوری اراده بیشتری از خود نشان دهند یا دستکم با حمایت از بخش خصوصی و پرداخت وامهای کمبهره راه را برای جایگزین شدن پارکهای حیات وحش به جای باغوحشهای غیراستاندارد هموار کنند.
مهدی آیینی - گروه جامعه
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت