مرضیه افخم سخنگوی وزارت امورخارجه کشورمان در نشست خبری خود در پاسخ به سوالی، همکاری های اطلاعاتی یا نظامی ایران و آمریکا در زمینه حوادث اخیر عراق را تکذیب کرد و گفت: ما همواره از اقدامات دولت عراق در مبارزه با تروریسم حمایت کرده ایم و این حمایت را ادامه خواهیم داد و جامعه جهانی باید برای مبارزه با افراطی گری، خشونت و تروریسم گام های یکسان و غیرتبعیض آمیز بردارد.
وی اقدامات دولت عراق در جهت حفظ وحدت ملی را مورد تایید دانست و افزود: کشور عراق نمونه خوبی از فرآیند دموکراتیک در منطقه است و تصویر خوبی از این موضوع ارائه داده است.
افخم در ادامه به حادثه تروریستی مقابل سفارت جمهوری اسلامی ایران در بیروت اشاره کرد و گفت: پس از این حادثه تلخ تروریستی، اقدامات و پیگیری هایی در حوزه های حقوقی و سیاسی انجام داده ایم و رایزنی هایی با مقامات لبنانی برای شناسایی عاملان و طراحان این حادثه به عمل آمد و با پیگیری ها عامل اصلی شناسایی و دستگیر شد که در همان زمان، وزیر امور خارجه کشورمان با همتای لبنانی خود گفت وگو و آمادگی ایران را برای بازجویی از فرد دستگیر شده اعلام کرد.
وی افزود: پس از خبر مرگ تروریست دستگیر شده، وزیر دادگستری کشورمان هم اعلام کرد ایران مایل است تیم فنی و قضایی برای همکاری های بیشتر به لبنان اعزام کند و در روند کالبد شکافی، دلایل مرگ و سایر عوامل، همکاری و حضور داشته باشد.
سخنگوی وزارت امورخارجه در پاسخ به سوالی مبنی بر تحریم جدید یک شرکت هواپیمایی ایرانی از سوی آمریکا، اظهار کرد: در حال بررسی این موضوع هستیم و در صورت صحت اخبار منتشر شده وزارت امورخارجه اعلام موضع می کند.
افخم به سفر هیات پارلمانی انگلیس به ایران اشاره کرد و افزود: سفر آقای جک استراو طبق برنامه از پیش تعیین شده و به دعوت گروه دوستی پارلمانی ایران و انگلیس صورت گرفته و این هیات، ملاقات ها و برنامه هایی در ایران خواهد داشت.
وی همچنین مناسبات پارلمانی کشورها را مکمل مناسبات رسمی دولت ها دانست و گفت: امیدواریم با چنین سفرهایی سطح همکاری های پارلمانی ایران و اروپا تقویت شود.
افخم افزود: ملاقات هایی که این هیات انگلیسی خواهد داشت با وزیر امور خارجه و رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی است.
وی همچنین به پیگیری های انجام شده درخصوص دیپلمات ایرانی ربوده شده در یمن اشاره کرد و گفت: دولت یمن در حفاظت از جان دیپلمات ها مسئول است و در این باره هیچ تردیدی نیست.
افخم همچنین در پاسخ به سوالی دیگر درخصوص حضور ایران در کنفرانس امنیتی مونیخ آلمان، افزود: برگزارکنندگان این اجلاس امنیتی از ایران نیز دعوت کرده اند و دکتر ظریف این موضوع را در برنامه کاری خود قرار داده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه اظهار کرد: مواضع جمهوری اسلامی ایران درخصوص سوریه مبتنی بر راهکار سیاسی بوده و همواره برای حل بحران سوریه معتقد به راهکار سوری - سوری هستیم.
افخم در نشست خبری خود با تاکید بر ارتباطات و همکاری های نزدیک دو کشور ایران و سوریه افزود: تلاش هایی برای حل بحران این کشور درحال اجراست از این رو با گروه های معارض هم ارتباطاتی داریم.
وی نقش مردم سوریه را در حل بحران داخلی آن کشور تعیین کننده دانست و گفت: برای هر راهکار سیاسی که به حل عادلانه بحران سوریه ختم شود اعلام آمادگی می کنیم.
افخم در پاسخ به سوالی درخصوص کنفرانس «ژنو 2» و دعوت نکردن از جمهوری اسلامی ایران به این کنفرانس اظهار کرد: همواره اعلام کرده ایم بدون هیچ پیش شرطی در هر برنامه ای مشارکت خواهیم کرد و هیچ پیشنهادی را که عزت ایران را نادیده بگیرد نخواهیم پذیرفت.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان افزود: کشورهای مختلف منطقه را به حل این بحران دعوت می کنیم و تردیدی در نقش ایران در کمک به حل بحران سوریه وجود ندارد.
وی با اشاره به سفر قائم مقام وزیر خارجه سوریه به تهران، گفت: وی امروز با دکتر ظریف دیدار می کند و درباره موضوعات مختلف از جمله بحران سوریه تبادل نظر خواهد کرد.
سخنگوی وزارت امورخارجه در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به مذاکرات هسته ای جمهوری اسلامی ایران با کشورهای 1+5 که به توافق ژنو ختم شد، افزود: برای اجرای این توافق چندین دور مذاکرات برگزار شده است و در ادامه آن، پنجشنبه و جمعه این هفته معاون حقوقی و بین الملل وزارت امورخارجه با خانم اشمیت معاون خانم اشتون گفتگوهایی انجام خواهد داد.
افخم در ادامه به زمان بندی اجرای برنامه اقدام مشترک نیز اشاره کرد و افزود: اجرای این برنامه از سوی دو طرف همزمان در یک روز خواهد بود و متعاقبا زمان آن اعلام خواهد شد.
وی ابراز امیدواری کرد: در روند اجرای برنامه اقدام مشترک طرف های مقابل گام هایی را که از قبل اعلام کرده اند، بردارند.
سخنگوی وزارت امورخارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین در پاسخ به سوالی درباره شهروند ایرانی بازداشت شده در جمهوری آذربایجان و پیگیری های مربوط به آن گفت: وزارت امور خارجه معتقد است اتهاماتی که به این شهروند وارد شده واهی است و براساس اطلاعاتی که بدست آورده ایم حال جسمانی وی خوب نیست و تاکید می کنیم مقامات آذری هرچه زودتر این شهروند ایرانی را آزاد کنند.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: برنامه مذاکرات هسته ای جمهوری اسلامی ایران با کشورهای 1+5 زیر نظر شورای عالی امنیت ملی اداره می شود.
خانم افخم در پاسخ به سؤالی مبنی بر چگونگی نظارت مجلس بر تیم مذاکره کننده هسته ای، گفت: پرونده هسته ای ایران در اختیار شورای عالی امنیت ملی است و این نهاد هماهنگی میان تمام دستگاه ها و نهادها را برعهده دارد و طبعاً مسئولان عالی کشور در جریان کامل این پرونده هستند.تیم مذاکره کننده ایران هم با قدرت به کار خود ادامه خواهد داد.
اردوغان ماه آینده به ایران می آید
سخنگوی دستگاه دیپلماسی به سفر قریب الوقوع نخست وزیر ترکیه به ایران اشاره کرد و گفت: آقای رجب طیب اردوغان ماه آینده به ایران سفر خواهد کرد.
افخم افزود: علاوه بر هیأت پارلمانی انگلیسی، هیأتهای از پارلمان آلمان، ایرلند و کانادا به ایران می آیند که امیدواریم گفت وگوهای نمایندگان مجالس، زمینه ساز همکاری های بیشتر بین کشورها شود.(واحد مرکزی خبر)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت