اعلام خبر اهدای سبد کالا از سوی دولت به مردم خیلیها را خوشحال کرد؛ بازنشستگان کشوری و لشکری، کارمندان، کارگران، خانوادههای تحت پوشش نهادهای حمایتی و... همه به جز بازنشستگان تامین اجتماعی!
آنها هنوز از شنیدن این خبر بیش از اینکه شوکه باشند، دلخور هستند و کلی سوال برایشان پیش آمده که دلشان میخواهد مسئولان به آنها جواب دهند.
مهمترین پرسشی که برای دو میلیون بازنشسته تامین اجتماعی که با خانوادهشان حدود پنج میلیون نفر میشوند، پیش آمده این است که مگر چه فرقی بین آنها با بازنشستگان کشوری و نیروهای مسلح است که باعث شده دولت در اهدای سبد کالا، بازنشستگان تامین اجتماعی را از دیگران مستثنا کند؟
بازنشستگان تامین اجتماعی امید بسته بودند که مسئولان برای ارتقای کیفیت زندگی و بهبود وضع معیشتشان آستینها را بالا بزنند؛ قانون همسانسازی حقوقها را به سرانجام برسانند؛ مستمری های سال آینده را متناسب با هزینههای بازنشستگان و رشد تورم افزایش دهند و... اما نه فقط هنوز تصمیمی که نشاندهنده تلاش برای تحقق این مطالبات بازنشستگان تامین اجتماعی باشد گرفته نشده، بلکه حالا با حذف شدن آنها از سبد کالای دولت، این نگرانی وجود دارد که مبادا توجه به نیازها و مطالبات بازنشستگان تامین اجتماعی در اولویت دولت نباشد.
80 درصد بازنشستگان تامین اجتماعی حداقلبگیر هستند، خیلیهایشان مستاجرند، فرزند دانشجو و دانشآموز دارند؛ همین سبد کالا هرچند شاید محتوای داخل آن آنقدرها چشمگیر نباشد، اما دستکم میتواند آنها را به این دلخوش کند که مسئولان چشمشان را روی مشکلات این قشر نبستهاند.
مسئولان کانون بازنشستگان تامین اجتماعی هم از اینکه بازنشستگان تامین اجتماعی در سبد کالای دولت نادیده گرفته شدهاند تعجب کردهاند، آنها به نمایندگی از پنج میلیون بازنشسته تامین اجتماعی و خانوادههایشان این توقع را از دولت دارند که یا آنها را در زمره دریافتکنندگان سبد کالا قراردهند یا مسئولان تامیناجتماعی را موظف به پرداخت این سبد به آنها کنند.
پوران محمدی - گروه جامعه
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
ابراهیم قاسمپور در گفتوگو با جامجم مطرح کرد؛
ضرورت اصلاح سهمیههای کنکور در گفتوگوی «جامجم»با دبیر کمیسیون آموزش دیدبان شفافیت و عدالت