سید محمد قاسمی با اشاره به تاثیر جنگلهای بلوط بر اقلیم منطقه، تامین آب و نگهداشت خاک افزود: 60 درصد اکسیژن موردنیاز جهان توسط درختان و جنگلها تهیه میشود که باید قدردان این موهبت در منطقه زاگرس و لرستان باشیم.
وی با اشاره به مشکل آلودگی هوا و ریزگردها در زاگرس و لرستان بیان کرد: این در حالی است که هر هکتار از جنگلهای بلوط میتوانند 68 تن از گرد و غبار هوا را جذب کنند.
وی به نقش زاگرس و جنگلهای بلوط در تامین آب کشور اشاره و بیان کرد: ریشه درختان بلوط باعث حفظ منابع آب زیرزمینی و جلوگیری از فرسایش خاک میشود به طوری که منطقه زاگرس 40 درصد آب مورد نیاز کشور را تامین میکند.
دبیر انجمن دوستداران طبیعت استان لرستان عنوان کرد: مزایای متعدد جنگلهای بلوط موجب شده که کارشناسان بینالمللی هر درخت بلوط را تا 200 هزار دلار قیمتگذاری کنند و این آمار نشان از اهمیت بسیار بالای جنگلها و لزوم حفظ آنها دارد.
قاسمی به تخریب جنگلها و تاثیر آن بر تغییرات اقلیمی، کاهش بارندگیها و بحران آب اشاره کرد و افزود: منابع آب زیرزمینی در استان بشدت کاهش یافته به نحوی که سطح آبهای زیرزمینی در شهرستان کوهدشت 40 متر کاهش یافته است.
وی عنوان کرد: این بحران که علت آن کاهش بارندگیها در نتیجه تخریب طبیعت و قطع درختان است باعث شده که 400 روستا در استان لرستان به وسیله تانکر آبرسانی شوند.
دبیر انجمن دوستداران طبیعت استان لرستان خواستار توجه بیشتر دهیاران در راستای نظارت و جلوگیری از تخریب طبیعت منطقه از سوی مردم محلی و روستائیان شد و اظهار کرد: متاسفانه افزایش تغییر کاربری جنگلها به اراضی کشاورزی موجب کاهش وسعت جنگلهای بلوط و تبعات ناشی از آن شده است.
زاگرس از سردشت آذربایجان غربی تا استانهای چهار محال و بختیاری، لرستان، کهگیلویه و فارس با 1400 کیلومتر طول و 500 کیلومتر عرض، غرب ایران را در بر گرفته است.
آتشسوزیهای گاه و بیگاه و از بین رفتن تنوع زیستی زاگرس، قاچاق گونههای در معرض خطر و بروز ریزگردها فقط گوشهای از آسیبهایی است که این سرزمین در چند سال اخیر به خود دیده است.(مهر)
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد