کیهان: اگر 19 تا تبدیل به 190تا شد چی؟!
روزنامه کیهان نوشت: اظهارنظرهای مکرر وزیر امور خارجه درباره موضع دولت آمریکا نسبت به توافقنامه ژنو و تحریمها به یک سوال راهبردی پاسخ نمیدهد.
محمدجواد ظریف سهشنبه شب در گفتوگو با شبکه دوم سیما ضمن بیان اینکه آمریکا غنیسازی ایران را پذیرفته، با اشاره به سخنان اوباما در مرکز سابان تاکید کرد: امروزه آمریکا واقعیت غنیسازی ایران را پذیرفته است. این به معنای قابل قبول بودن رفتار آمریکاییها نیست، اما این که آنها پای میز مذاکره نشسته و غنیسازی ایران را پذیرفتهاند یک واقعیت است.
وی با اشاره به تحریمهای جدید دولت آمریکا که 19 شخص و شرکت ایرانی را در لیست تحریمها قرار داده است، اظهار کرد: اگر بخواهیم واقعبین باشیم این تحریمهای جدید نقض تفاهم نیست چرا که تحریمهایی از قبل وجود داشته و اکنون افراد جدیدی به اجرای آن تحریمها اضافه شدند اما این اقدامات اعتمادآفرینی که مقدمه مراحل بعدی مذاکرات است را دچار خدشه میکند.
دکتر ظریف اضافه کرد: ساختار تحریمها و برنامه واقعی تحریمها و فضای روانی تحریمها به دنبال ایجاد فشار است و این فضا قبل از این که برنامه اقدام مشترک اجرایی شود شکسته شده و هماکنون شرکتهای خارجی برای حضور در ایران صف کشیدهاند.
وزیر امور خارجه دیروز در دانشگاه تهران نیز مجددا به سخنان اوباما در مرکز سابان استناد کرد و گفت: اوباما در سخنرانیاش گفت اگر میتوانستم، نمیخواستم حتی یک پیچ و مهره هم در برنامه هستهای ایران باشد. پس آمریکا نمیخواهد ما برنامه هستهای داشته باشیم؛ البته که نمیخواهد؛ اما خودش با زبان خود دارد میگوید که نمیتواند چنین کاری انجام دهد... اما متاسفانه در ایران به جای اینکه حرف جدید اوباما را مورد توجه قرار دهیم به اظهاراتی که سالها به طور تهدیدآمیز علیه ایران مطرح میشود: میپردازیم.
وزیر خارجه کشورمان با اشاره به قانون آمریکا که حق غنیسازی را برای هیچ کشوری به رسمیت نمیشناسد و در توافقهای هستهایاش با کشورها اجازه انجام غنیسازی را به آنها نمیدهد اظهار کرد: تنها این قاعده برای سه کشور هند، ژاپن و کره جنوبی مستثنی شده است و حتی امارات متحده این حق را ندارد و عربستان پنج سال است با آمریکا در این باره مذاکره میکند اما موفق نمیشود. دولت پهلوی سالها با آمریکا مذاکره میکند و اسناد شورای امنیت ملی آمریکا نشان میدهد که در آن زمان هم آمریکا چنین حقی را به ایران نداده است.
ظریف این را هم گفته که حق غنیسازی مثل حق حیات است؛ یعنی اگر کسی این حق را به رسمیت نشناسد، آن فرد حق حیات ندارد.آنچه همواره در این اظهارنظر مغفول میماند این سوال مهم است که آیا دولتمردان آمریکایی و اوباما، طرف اصلی اختلاف و توافق ژنو هستند یا مثلا یک ناظر و تحلیلگر سیاسی بیربط به اصل اختلاف و توافق؟ آیا ما مجبوریم برای توجیه خلافگویی اوباما و نقض معاهدات بینالمللی از جمله انپیتی به قانون داخلی آمریکا استناد کنیم که طبق آن استکبار آمریکا میخواهد فناوری هستهای را در انحصار خود نگه دارد؟!
در حقیقت هیات مذاکرهکننده ایرانی پای توافق ژنو رفته و برخی تعلیقهای بیسابقه را- به مثابه واگذاری امتیازاتی مهم- پذیرفته تا در ازای آن اولا حق غنیسازی ایران (طبق انپیتی) از سوی آمریکا و غرب محترم شمرده شود و ثانیا تحریمهای غیرقانونی، لغو یا کم شود. اما وقتی دولت آمریکا رسما اعلام میکند که هدفش از مذاکرات «برچیدن برنامه هستهای ایران» است و ساختار کلی تحریمها دست نخورده باقی خواهد ماند، اولا اهداف ما از مذاکره برآورده نشده و ثانیا طرف توافق، بدعهدی و بیصداقتی و غیرقابل اعتماد بودن خود را نشان میدهد. اینکه آمریکا نمیتواند غنیسازی را در ایران اوراق کند- آن گونه که آرزوی اوباماست- موضوع دیروز و امروز نیست و 10 سال است که نتوانسته اما آنها فعلا در ازای امتیازاتی که میگیرند- و بعضی از تعلیقها متاسفانه نقدا از سه ماه پیش آغاز شده- اقدام به حق غنیسازی را نمیپذیرند هیچ؛ که 19 شرکت جدید را هم در فهرست تحریمها قرار میدهند.
حالا این سخن آقای ظریف که این تحریمها ناقض توافق ژنو نیست، چه حسی را باید به طرف آمریکایی منتقل کند. آیا طبق این سخنان آمریکا حق ندارد 19 بلکه 190 شرکت دیگر را نیز تحریم کند؟! این چه واقعبینیای است؟ساختار تحریمها نیز همان گونه که گفته شد سر جای خود باقی است (ایران صرفا مجاز است به 4 میلیارد دلار از درآمدهای نفتی بلوکه شده خود دسترسی داشته باشد و تحریمهای نفتی و بانکی بدون کوچکترین خدشهای سر جای خود باقی است.)
روحانی تکلیف سران فتنه را 25 بهمن معلوم کرده است
کیهان آورده است: رئیس فراکسیون رهروان ولایت در مجلس میگوید رسانهها(ی زنجیرهای) درباره موضوع حصر دو تن از سران فتنه جنجال نکنند تا روحانی در سکوت موضوع رفع حصر را دنبال کند!کاظم جلالی در مصاحبه با روزنامه زنجیرهای اعتماد و درباره رفع حصر گفت: بهتر است اجازه دهیم که این پرونده در سکوت و آرامش دنبال شود چون جنجال رسانهای به خودی خود مسائل را پیچیده میکند. بالاخره شخص آقای روحانی مجرب و کاردان هستند. ایشان قریب 20 سال دبیر شورای عالی امنیت ملی بودند و خیلی از پروندهها در قالب دبیرخانه مورد رسیدگی ایشان قرار گرفت.
وی میافزاید: من قبلتر هم اعلام کرده بودم دنبال جنجالسازی نروید این توصیه من به هر دو طرف است چه کسانی مخالف رفع حصر هستند و چه کسانی که به دنبال رفع آنند.
وی درباره اینکه پرونده مذکور در ابتدای دولت مورد توجه قرار گرفت ولی پس از مدتی با سکوت مواجه شد و آن سکوتی که شما میگویید پاسخ دریافت نکرد، میگوید: به این مسئله میتوان اینگونه نگاه کرد که آیا در این زمینه تندروی رسانهای صورت نگرفت؟ شاید بهتر بود که در آن مقطع شرایط جدید پرونده رسانهای نمیشد تا اینچنین جنجالآفرینی نکند و اجازه دهد پرونده در سکوت و آرامش بدون جنجال و واکنش تند ادامه پیدا کند. این سوال خوبی است که بپرسیم چه شد این پرونده در عین تحرک دوباره و رسیدن به شورای عالی امنیت دوباره با وقفه روبهرو شد. ( خبرنگار: رسیدگی به پرونده حصر یکی از شعارهای انتخاباتی روحانی بود و اگر این شعار محقق نشود...) مگر مردم آقای روحانی را انتخاب نکردند؟ مگر به او در تحقق شعارهای مطلوب خودشان اعتماد نکردند؟ خب، ما باید به ایشان در ادامه مسیر و راه اعتماد کنیم.
متأسفانه رئیس فراکسیون «رهروان ولایت» در این اظهارات هیچ اشارهای به خیانتهای بیسابقه سران فتنه در بردن کشور به لبه پرتگاه و زمینهسازی برای جولان گروهکها و سرویسهای جاسوسی بیگانه در زمینه ایجاد آشوب نکرده است؛ انگار که یک سوءتفاهم عاطفی پیش آمده و باید مشمول مرور زمان شود!از سوی دیگر تاکید بر این واقعیت ضروری است که مسئله ایجاد محدودیت برای موسوی و کروبی به آخرین خیانت این دو نفر در 25 بهمن 1389 که خوشخدمتی به رژیم صهیونیستی و آمریکا بود، برمیگردد. در واقع آخرین بار در این تاریخ بود که موسوی و کروبی با مشورت برخی مشاوران خود که اکنون فراریاند - و برخی داخل کشورند- به بهانه حمایت از مردم مصر و تونس، فراخوان راهپیمایی داده و فتنهگران را دعوت به اغتشاش خیابانی کردند، با این توهم که فتنه نیمه جان را احیا کنند! در این باره نظر دکتر روحانی جالب توجه است.
وی هم در مصاحبه با خبرگزاری ایلنا و هم در جلسه مجلس خبرگان تصریح کردند «در روز 25 بهمن عده معدودی به بهانه حمایت از مردم مصر و تونس به خیابانها آمدند که اتفاقا در شعارهای آنها حمایتی از مردم مصر و تونس به چشم نمیخورد و متاسفانه با شعارهای ضد انقلابی، موجبات خوشحالی و بهرهبرداری آمریکا، رژیم صهیونیستی و ضد انقلاب را فراهم آوردند و موجب ناراحتی قاطبه مردم شریف ایران شدند.
در واقع این حرکت ضد اسلامی و ضد ملی، از یک سو میخواست فریاد قاطعانه ملت ایران در روز 22 بهمن را تحتالشعاع قرار دهد و از سوی دیگر وسیلهای برای انحراف افکار مردم منطقه از دشمنان اصلی یعنی آمریکا و رژیم صهیونیستی و شکست اخیر آنان گردد. در حالی که مردم در روز 22 بهمن به شکلی کاملا با شکوه حمایت خود را از حرکتهای آزادیخواهانه در منطقه اعلام کرده بودند، اقدامات نابخردانه و فتنهگرانه صورت گرفته در روز 25 بهمن تنها به نفع استکبار و ضد انقلاب بود... قوه قضاییه باید براساس وظایف ذاتی خود نسبت به این حرکت ضدانقلابی اقدام نماید.»
بانیان و سران این خیانت بزرگ همان معرکهچینان فتنه روز قدس 88 و شعار کذایی نه غزه نه لبنان - هنوز آنگونه که آقای روحانی میگوید مورد برخورد قوه قضائیه قرار نگرفتهاند، حال آن که تحرکات آنان از خرداد 88 تا بهمن 89، رفتار یاغیگرانه و افساد فیالارض است.
یعنی آقای جلالی میفرمایند رئیسجمهور محترم هم فتنهگران را ضد انقلابی که با رفتارهای خود موجبات بهرهداری آمریکا و اسرائیل را فراهم کردند میدانند و هم با رفع محدودیتهای آنها میخواهند آن فتنهانگیزیها بازسازی شود؛ یا نکند سران فتنه پیام «غلط کردیم» فرستادهاند و مردم بیخبرند؟! عذرخواهی از مردم حداقل وظیفه سران فتنه است که البته از جنایتهای آنان چیزی نمیکاهد. این منطق قرآنی است که فتنه از قتل شدیدتر و بزرگتر است. در حقیقت آقای روحانی حتی اگر هم میخواست، مجاز نبود فعالیت دوباره سران فتنه را تسهیل کند و از این جهت کوتاهی مسئولان ذیربط وزارت ارشاد در قبال تحرک برخی نشریات زنجیرهای برای از انزوا در آوردن برخی از سران فتنه (نظیر خاتمی) نیز غیرقانونی و مستوجب مواخذه است.
ما نیاز نداریم که BBC برای ما مرجع پیدا کند
کیهان آورده است: مشخص نیست ایران چه ظلمی به آمریکا کرده که آنها باید از حق! خود نسبت به مردم ایران گذشت کنند.به گزارش رجا نیوز، «منطق در گفتار» و «ثبات در اصول» از شاخصههایی است که در درازمدت انسانهای حکیم را از اغیار جدا میسازد و بر این اساس میتوان عیار وجودی افراد را سنجید.
طی روزهای اخیر شاید کمتر کسی است که از اعمال تحریمهای جدید آمریکاییها علیه ایران بیاطلاع باشد و بر تنفرش به دولتمردان آمریکا افزوده نشده باشد، این روزها به راحتی میتوان با گشت و گذاری در فضای مجازی، سایتها و شبکههای اجتماعی متوجه گلایههای شدید بسیاری از حتی اصلاحطلبان و حامیان دولت از رفتارهای دولت آمریکا در قبال مردم ایران شد اما درست در همین برهه، آقای یوسف صانعی که از چهرههای شاخص حامی سران فتنه نیز محسوب میشود در گفتگویی با روزنامه آمریکایی نیویورکتایمز بر لزوم گذشت دولتمردان آمریکا و ایران از یکدیگر تاکید کرده و گفته که دولتمردان ایران و آمریکا از هم بگذرند! او همچنین مدعی شده که ایران ممکن است روزی با اسرائیل به آشتی برسد!
این اظهارات در حالی بیان شده است که بازخوانی مواضع و اظهارات آقای صانعی در سه دهه گذشته نشان میدهد، «فقدان منطق» و «تناقضات پیدرپی» از وجوه اشتراک مواضع ایشان است.برای مثال وی در سالهای ابتدایی انقلاب و در دیدار با اعضای گشت ثارالله میگوید؛ «ضد انقلاب باید آن قدر از شما بترسد که عکس شما را ببیند فرار کند و اگر این جور شد، مسلمان صد درصد هستید!» (روزنامه جمهوری اسلامی 11 اسفند 1361) اما به فاصله چند سال بعد وی از افرادی بود که بعد از دوم خرداد 76 بارها و بارها از اسلام رحمانی و دوری از خشونت و افراطگری سخن گفت!
صانعی همچنین در یکی از صحبتهای خود در سال 72 نیز با حمله به رادیو بیبیسی میگوید: «ما نیازی نداریم که بیبیسی برایمان مراجع پیدا کند. ما مرجعی میخواهیم مثل حضرت امام(ره) که با یک فتوا استکبار را بیچاره کرد. باید مراقب مرجعتراشی بیگانگان و ایادی استکبار بود. کسانی که تا دیروز با امام دشمنی میکردند فکر کردهاند میتوانند بیایند در این حوزه و قدرتی پیدا کنند و قداستها و ارزشهای امام را از بین ببرند. کور خواندهاند.
مگر از روی جنازه نسل جوان حوزه بگذرند. مگر بنده و امثال بنده در این حوزه بمیریم. هر کسی هم که به آنها کمک کند بد کرده است.» (روزنامه جمهوری اسلامی 30 آذر 1372) اما به فاصله چند سال بعد از دوم خرداد، وی یکی از افرادی بود که نه تنها مواضع وی با استقبال گسترده و پوشش فوقالعاده شبکههای رسانهای بیگانه از جمله بیبیسی مواجه میشد، بلکه اصرار این شبکهها بر «مرجع تقلید» بودن آقای صانعی یکی از نکات قابل توجهی بود که در نوع خود جالب توجه مینمود.از جمله شعارهای آشوبگران در فتنه سال 88 این بود که منتظری، صانعی را به عنوان روحانی و مجتهد واقعی مطرح میکردند؛ این طیف همانهایی بودند که در روز قدس و سوم ماه مبارک رمضان اقدام به روزهخواری علنی و سیگار کشیدن در خیابانها کردند.
وبسایت «مباحثات» نیز با مرور مواضع متناقض آقای صانعی در گذشته و امروز خاطرنشان کرد پاسخ اظهارات صانعی در مواضع دهه 60 و 70 وی است از جمله آنجا که میگوید: «آمریکا موقعی که دست از جنایت نسبت به مردم دنیا برداشته و پول خون عزیزان ما را داد، آن وقتی که ثروتهای بلوکه شده ما را دادند، آن وقتی که آدم شدند ملت ایران با آنها صلح میکند که بعید است به این زودیها به آنجا برسد.»
او همچنین در گذشته گفته بود: فکر اینکه با آمریکا بسازیم، اوضاع ما بهتر میشود فکر غلطی است. حکومت پهلوی با آمریکا ساخته بود وضع ما آنطور بود. آیا آمریکاییها و مسیحیها میخواهند به ما خدمت کنند؟... یک جهت یاد امام، این است که اهداف امام را نگه داریم و نباید کارهای کلیدی به نااهلان سپرده شود.
او همچنین در دهه 70 معتقد بود: ملت ایران مخالف سازشی نیست که همراه با عدالت باشد. مخالف با سازش گرگ و میش است. مخالف با ظلم و جنایت و وحشیگری است. جالبترین تعبیر را در این سخنرانیها بعد از امام، امروز مقام معظم رهبری داشتند «آمریکا غرورطلب و تزایدطلب است». خداوند ایشان را و بقیه افرادی را که برای این انقلاب رنج برده و میبرند حفظ نماید. برخی فکر نکنند که اگر ما با آمریکا سازش کردیم اسلام و قرآن و ارزشهای مکتبی در ایران همچنان باقی خواهند ماند. نه هرگز چنین نیست... اینطور نیست که اگر آمریکا یک تغییر جزیی در سیاست خود دهد آن موقع با مسلمانان خوب میشود.
جام جم: اظهارات حجاریان با استبداد همسویی دارد
روزنامه جام جم نوشت: نایب رئیس مجلس به اظهارات تازه سعید حجاریان، از نظریهپردازان اصلاحطلب درباره اختیار دولت برای انحلال پارلمان پاسخ داده و گفته است: حجاریان خوب میداند مجلس نماد مردمسالاری رشد یافته است.به گزارش فارس، محمدرضا باهنر تاکید کرده است: بالاخره آقای حجاریان در شرایط فعلی سخنانی را مطرح کردهاند که البته چندان هم مهم نیست و نباید به آن دامن زد.
وی افزود: در سال 1368 که آقای حجاریان هم آن را به خاطر دارند، بحث ارائه اختیار انحلال مجلس مطرح شد و مورد بحث قرار گرفت. با این حال رهبر معظم انقلاب از اختیارات خود در جایگاه ولایت استفاده کرده و موضوع را عملا مسکوت کردند و دیگر چنین مسالهای مطرح نشد.حجتالاسلام سیدرضا اکرمی، رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری گفت: آقای حجاریان از روی بیکاری این حرفها را میزند، چرا که این اظهارات خلاف قانون اساسی است.
اکرمی با بیان اینکه اظهارات اخیر حجاریان نشان میدهد که وی خیلی بیکارتر از گذشته شده است، تاکید کرد: حرفهای حجاریان درباره انحلال مجلس، گرچه به روابط مجلس و دولت لطمهای نمیزند، اما به نفع دولت آقای روحانی نیست.جواد جهانگیرزاده، عضو شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت با بیان اینکه قالب اظهارات حجاریان غیردموکراتیک است، گفت: در سال 68 وقتی بحث بازنگری در قانون اساسی مطرح بود، برخی پیشنهاد دادند که شرایط انحلال مجلس برای ولیفقیه فراهم باشد، اما مقام معظم رهبری به طور جدی با این پیشنهاد مخالفت کرده و تأکید کردند این پیشنهاد باید از دستور خارج شود، چراکه معظمله مجلس را عصاره ملت میدانند.حجتالاسلام حسین سبحانینیا، نماینده مردم شاهرود نیز با بیان اینکه ذائقه حجاریان بیشتر با استبداد همسویی دارد تا دموکراسی، تصریح کرد: انحلال مجلس مقدمهای برای مراحل بعدی است که در اذهان نظریهپردازان اصلاحطلب دنبال میشود.
ماجرای اظهارنظر فیسبوکی محسن هاشمی
جام جم آورده است: انتشار مطالبی در یکی از صفحات منتسب به محسن هاشمی که در آن سیاستهای افزایش جمعیت نقد شده، واکنش وی را در پی داشته است. محسن هاشمی با تکذیب انتساب این مطالب به خود گفته است: نه خودم در فیسبوک صفحهای دارم و نه در جریان سیاست سایتهای هواداران هستم. به گزارش سایت بهارنیوز، وی به طنز گفت: حتی ویپیان هم ندارم که به این صفحات سرک بکشم.
پیشنهاد آیتالله مکارم برای افزایش جمعیت
جام جم نوشت: در حالی که رئیس مرکز مطالعات و پژوهشهای راهبردی وزارت ورزش و جوانان با ارائه آماری نسبت به رشد منفی جمعیت جوان 15 تا 29 سال هشدار داده است، آیتالله مکارم شیرازی از مراجع تقلید هم گفته که وضع جمعیت رو به خطر میرود.وی بیان کرده است: برای اینکه از این وضع نجات پیدا کنیم، باید خانوادهها فرزندان بیشتری داشته باشند، بهگونهای که هر خانواده ایرانی حداقل باید «سه فرزند» داشته باشد. به گزارش مهر، او این را هم گفته است که غربیها با تبلیغات و فریبکاری باعث شدند تا زنان و مردان در ایران خود را عقیم کنند، طوری که الان چند میلیون زن و مرد، که به طور مصنوعی عقیم شدهاند در جامعه وجود دارند.
ابراز تمایل یک سناتور آمریکایی برای سفر به ایران
جام جم آورده است: بیبیسی مدعی شد یک سناتور آمریکایی که ادعا کرده به تازگی با نماینده ایران در سازمان ملل متحد گفتوگو کرده، میخواهد در خصوص رابرت لوینسون، مامور سابق اف.بی.آی که در ایران ناپدید شده است، به کشورمان سفر کند. به گزارش باشگاه خبرنگاران، بیل نلسون، سناتور ایالت فلوریداست، جایی که خانواده لوینسون هم در آن اقامت دارند.
حکم فیروزآبادی برای مصلحی
جام جم نوشت: با حکم رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، حیدر مصلحی وزیر اطلاعات دولت احمدینژاد، به ریاست سازمان نشر آثار و ارزشهای مشارکت روحانیت در دفاع مقدس منصوب شد.
به گزارش فارس، در حکم سردار سرلشکر سیدحسن فیروزآبادی برای مصلحی آمده است: امید است با توجه خاص که شایسته پیروان امامت و ولایت و دلسوختگان انقلاب اسلامی و سربازان فرماندهی معظم کلقوا حضرت آیتالله العظمی امام خامنهای عزیز (مدظله العالی) است، وظایف محوله را انجام دهید و در همه امور رعایت امانت و تقوی را بنمایید.
ادعای دیدار ولایتی و جان کری
جام جم آورده است: هرچند تهران بارها ادعاها درباره دیدار محرمانه مقامات کشورمان با دیپلماتهای آمریکایی در عمان را تکذیب کرده اما بهتازگی روزنامه فرانسوی لیبراسیون گزارشی در مورد دیدارهای مخفی طی سالها اخیر، میان نمایندگان ایران و آمریکا در عمان منتشر کرده و مدعی شده در برخی از این گفتوگوها علیاکبر ولایتی و جانکری سناتور آن زمان، شرکت داشتهاند ولی بهطور کلی مسیر مذاکرات را ویلیام برنز دیپلمات برجسته آمریکایی هدایت میکرده است.
به گزارش انتخاب، این دیدارها بین سالهای ٢٠١٠ و ٢٠١٣ انجام گرفته و در جریان آن علیاکبر صالحی، ولایتی را همراهی کرده است.
ترور فرمانده سپاه ایران در سریال آمریکایی
جام جم در پایان نوشت: سریال آمریکایی «میهن» که یک سریال جاسوسی محسوب میشود، این روزها برای نزدیکی تهران و واشنگتن یک دردسر بهشمار میرود. فصل سوم این سریال در مورد توطئه آمریکا برای ترور فرمانده سپاه ایران و جایگزینی او با یک مامور سیاست. به گزارش انتخاب، روزنامه انگلیسی ایندیپندنت در این رابطه نوشت: سریال «میهن» به اندازه کافی قابلیت ضربه به روابط ایران و آمریکا را دارد. فواز گرگز، کارشناس حوزه خاورمیانه در دانشگاه اقتصاد لندن هم گفته: سریال «میهن» سدی در مقابل هرگونه تلاش در جهت پر کردن شکاف بین دو کشور است.
ایران: ادعای لیبراسیون درباره دیدار ولایتی و جان کری
روزنامه ایران نوشت: خبر اول این که لیبراسیون در گزارشی مدعی شده طی سالهای اخیر دیدارهای مخفیانهای بین نمایندگان ایران و امریکا در کشور عمان برگزار شده است. سایت انتخاب به نقل از این نشریه فرانسوی نوشته: در برخی از این دیدارها علی اکبر ولایتی و جان کری- سناتور آن زمان - از سوی امریکا شرکت داشتهاند ولی بطور کلی مسیر مذاکرات را ویلیام برنز دیپلمات برجسته امریکایی هدایت میکرده است.
محسن هاشمی: حتی «وی پی ان» ندارم
ایران آورده است: خبر دیگر این که محسن هاشمی گفته نه در فیس بوک صفحهای دارد و نه در جریان سیاست سایتهای هواداران است. معاون عمرانی دانشگاه آزاد در پی درج مطالبی در یکی از صفحات فیس بوکی منتسب به وی که سیاستهای افزایش جمعیتی در کشور را نقد کرده بود، به سایت «ایران خبر» گفته: به هیچ وجه در فیس بوک صفحهای ندارم، اما شنیدهام که یک صفحه هواداران، آن زمان که موضوع تصدی من در شهرداری مطرح بود، راهاندازی شده است. هیچ کدام از این صفحات نیز سیاستهایشان را با من هماهنگ نمیکنند.محسن هاشمی با تأکید بر اینکه حتی نتوانستهام این صفحات را ببینم به طنز گفت: حتی وی پی ان هم ندارم که به این صفحات سرک بکشم. گفتنی است انتشار مطلبی در صفحه فیس بوک منتسب به فرزند آیتالله هاشمی که در آن بیلبوردهای افزایش جمعیت در سطح شهر تهران را نقد کرده و تلویحاً سیاستهای افزایش جمعیتی در کشور را زیر سؤال برده بود، موجب برخی فضاسازیها از سوی برخی رسانهها علیه معاون عمرانی دانشگاه آزاد شد.
نماینده مجلس: مرتضوی برای رهایی به همه چنگ میزند
روزنامه ایران نوشت: شنیدیم که عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه مرتضوی فردی است که برای رهایی به همه دستاندازی و چنگ میزند، گفته: اتهامزنیهای وی پاسخ به تخلفات مدیران در تأمین اجتماعی از جمله پرداختهای بدون مجوز، خرید و فروشهای بدون توجیه و بسیاری تخلفات دیگر است. مرتضوی روز دوشنبه با استقبال از برگزاری دادگاهی در ادامه افشای تخلفات سازمان تأمین اجتماعی گفته بود که دادگاه را به صحنه افشاگری بدل میکند.
نادر قاضیپور هم در واکنش به سخنان مرتضوی که تیم تحقیق و تفحص را از حامیان فتنه ۸۸ دانسته بود، گفت: در تیم تحقیق و تفحص افرادی از جناحهای سیاسی مختلف کشور حضور داشتند.
به گفته وی، تمام اعضای تحقیق و تفحص تابع قانون و منتظر تشکیل دادگاه هستند، بهتر است مخاطبان تحقیق و تفحص هم به جای بازیهای رسانهای، منتظر رأی دادگاه و تابع رأی مقام قضایی باشند. باید با مرتضوی بر اساس قانون برخورد شود و آقای مرتضوی هم نباید از قانون گریزان باشد و به اتهام زنی بپردازد. اگر وی کاری نکرده است، باید جواب دهد که چرا سعی داشت اسناد و مدارک سازمان تأمین اجتماعی را به اشکال مختلف نابود کند و این تلاش نشاندهنده این است که وی متخلف است.
درخواست سفر سناتور آمریکایی به ایران
ایران آورده است: با خبر شدیم که بیل نلسون سناتور دموکرات ایالت فلوریدا در سخنانی در سنای امریکا گفته که خواستار سفر به ایران برای کمک به آزادی رابرت لوینسون است.
عصر ایران به نقل از خبرگزاری آسوشیتد پرس نوشته که نلسون با محمد خزایی نماینده ایران در سازمان ملل در این باره گفتوگو کرده است.
این سناتور امریکایی افزوده: اگر این سفر به هر طریقی بتواند کمکی به آزادی لوینسون بکند، من مایلم به ایران بروم. اگر لوینسون در اختیار حکومت ایران باشد، بالاخره باید فردی در داخل دستگاه حکومت ایران از محل نگهداری او اطلاع داشته باشد.
از سویی دیگر فلیپ جرالدی افسر سابق سازمان اطلاعات مرکزی امریکا (سیا) در این باره گفته: پرونده لوینسون بیش از حد سیاسی شده و از آن برای فشار بر جلوگیری از توافق با ایران استفاده میشود.
او در گفتوگو با سایت مشرق افزوده: به نظر من این احتمال وجود دارد که او در ایران نباشد. وقتی دولت ایران میگوید اطلاعاتی درباره او در دست ندارد، راست میگوید. دولت امریکا مدعی است لوینسون مأمور سابق سازمان اف بیآی در سال 2007 و پس از سفر به جزیره کیش ایران برای تحقیق روی موضوع قاچاق سیگار ناپدید شده است.اما مقامات ایران گفتهاند که هیچ اطلاعی از این سفر ندارند و حاضرند در صورت ارائه اسناد و مدارکی از سوی دولت امریکا، موضوع را پیگیری کنند.
منتقدان به دنبال تخطئه دولت
ایران نوشت: دست آخر این که عباس سلیمی نمین مدیر دفترمطالعات و تدوین تاریخ ایران با بیان اینکه منتقدان دولت براساس منافع ملی گام بر نمیدارند، گفته که منتقدان چپ و راست به دنبال تخطئه دولت یازدهم هستند.
به گزارش ایرنا، سلیمی نمین افزوده: زمان زیادی از روی کار آمدن دولت یازدهم نمیگذرد از این رو نمیتوان درخصوص عملکرد آن قضاوت کرد. وی ادامه داد: باید به دولت زمان داد تا برنامهها و روشهای خود را دنبال کند و سپس نتیجه آن را نقد کرد.
تهران امروز:انتخابات هیات رئیسه جبهه اصلاحطلبان به تعویق افتاد
روزنامه تهران امروز به نقل از فارس نوشت: مجید محتشمی سخنگوی جبهه اصلاحطلبان درباره برگزاری انتخابات هیات رئیسه این جبهه اظهار کرد: انتخابات هیات رئیسه جبهه اصلاحطلبان که قرار بود این هفته برگزار شود، فعلا به تعویق افتاده و پس از حل و فصل اختلافات داخلی این جبهه برگزار خواهد شد.
محتشمی تاکید کرد: زمانی که برخی اعضا، منشور جبهه اصلاحطلبان را پذیرفته و آن را امضا کنند، انتخابات هیات رئیسه برگزار میشود.
محسن هاشمی: حتی «وی پی ان» ندارم
تهران امروز آورده است: محسن هاشمی معاون عمرانی دانشگاه آزاد در پی درج مطالبی در یکی از صفحات منتسب به وی که سیاستهای افزایش جمعیتی در کشور را نقد کرده بود به ایران خبر گفت: به هیچوجه در فیسبوک، صفحهای ندارم، اما شنیدهام که یک پیج هواداران، آن زمان که موضوع تصدی من در شهرداری مطرح بود، راهاندازی شده است.
وی در ادامه گفت: هیچ کدام از این صفحات نیز سیاستهایشان را با من هماهنگ نمیکنند. محسن هاشمی با تاکید بر اینکه حتی نتوانستهام این صفحات را ببینیم به طنز گفت: حتی وی پی ان هم ندارم که به این صفحات سرک بکشم.
با اصولگرایان رقابت میکنیم
تهران امروز نوشت: حسن مرعشی دبیرکل سابق حزب کارگزاران سازندگی گفت: حتما برای مجلس آینده برنامه خواهیم داشت، مجلس رکن مهمی برای کشور است و با اصولگرایان رقابت خواهیم کرد.
سخنگوی سابق حزب کارگزاران در گفتوگو با دانا اظهار داشت: هیچ دولتی نمیتواند فراجناحی باشد اما میتواند از شخصیتهای فراجناحی که برای کاری مناسب هستند تشکیل شود.
نامهنگاری با اوباما دلیل اختلاف اصلاحطلبان
تهران امروز در ادامه آورده است: مصطفی کواکبیان رئیس جبهه اصلاحطلبان در گفتوگو با دانا درخصوص اختلافات داخلی این جبهه اظهار کرد: اختلافی که درون جبهه اصلاحطلبان وجود دارد مربوط به نامهای است که برخی به اسم جبهه اصلاحطلبان به اوباما نوشتند. وی افزود: کسی در جریان نوشتن آن نامه نبود و بعد از مطرح شدن آن، ما جلسات را کمتر تشکیل دادیم.
انتقاد رفسنجانی از سیاست خارجی سالهای اخیر
تهران امروز در پایان نوشت: آیتالله هاشمیرفسنجانی در دیدار علما و روحانیون رفسنجان با انتقاد از برخی سیاستهای سالهای اخیر گفت: در قدیم روزانه چهار میلیون بشکه نفت صادر میکردیم و در ازای آن ارز وارد کشور میشد اما اکنون در ازای روزانه یک میلیون بشکه نفت که صادر میکنیم اجناسی تقلبی از جمله سمهای خارجی به ما میدهند که زمینهای ما را خراب کرده است. سموم خارجی تقلبی و قاچاق یکی از ضررهایی است که ما میخوریم و یکی دیگر از مشکلات کشور این است که مواد اولیه کارخانجات را باید از خارج با هزینه هنگفت تهیه کنیم که برای کشور گران تمام میشود.
آرمان: دیدار ولایتی و جان کری
روزنامه آرمان نوشت: شنیده شد که روزنامه فرانسوی لیبراسیون گزارشی درباره دیدارهای مخفی طی سالهای اخیر، میان نمایندگان ایران و آمریکا در عُمان منتشر کرده است. انتخاب نوشت؛ لیبراسیون، به شرح این دیدارها میپردازد که حتی در برخی از آنها علیاکبر ولایتی و جان کری- سناتور آن زمان، از سوی آمریکا شرکت داشتهاند ولی بهطور کلی مسیر مذاکرات را ویلیام برنز دیپلمات برجسته آمریکایی هدایت میکرده است. این دیدارها بین سالهای ٢٠١٠ و ٢٠١٣ انجام گرفته و علیاکبر صالحی- رئیس انرژی اتمی ایران، در این دیدارها ولایتی را همراهی کرده است. لیبراسیون میافزاید: درآن زمان آمریکاییان متوجه شدند که اینبار تماسها کاملاً متفاوت است زیرا ریاست هیات مذاکرهکننده درعُمان را علی اکبر ولایتی برعهده داشته است.
59 درصد آمریکاییها موافق توافقنامه ژنو
آرمان آورده است: شنیده شد که براساس آخرین نظرسنجی صورتگرفته در آمریکا، 59 درصد مردم این کشور با توافق هستهای میان ایران و گروه 1+5 موافقند. در نظرسنجی جدیدی که صورتگرفته میزان مقبولیت باراک اوباما رئیسجمهور آمریکا در اکثر مسائل خارجی از داخلی، ازجمله اقتصاد و برنامه سلامت، بالاتر است. اما بر اساس همین نظرسنجی، آمریکاییها خواستار خروج سریعتر نیروها از افغانستان هستند و نسبت به سرانجامِ مذاکرات هستهای مرددند.
بر اساس این نظرسنجی که توسط آسوشیتدپرس و Gfk انجام شده است، 57 درصد به این نتیجه رسیدهاند که احتمالاً جنگ افغانستان اشتباه بوده است. 53 درصد نیز سرعت خروج نیروها را بیش از حد کند دانستهاند.
وزارتخارجه در دیدار خبرساز اروپایی دخالت نداشت
آرمان نوشت: شنیده شد که یک منبع آگاه موضوع دخالت وزارت خارجه در برنامه دیدار هیات پارلمان اروپایی با نسرین ستوده و جعفر پناهی را در تهران، تکذیب کرد. این منبع که خواست نامش فاش نشود، افزود: یک مقام غیردولتی فعال حقوق بشر، زمان بازدید سوسیالیستهای پارلمان اروپا از ایران، قول دیدار هیات پارلمانی اروپا را با این دو نفر داده بود که جمعه 22 آذرماه در سفارت یونان در تهران انجام شد. پیش از این، حسین شیخالاسلام، مشاور امور بینالملل رئیس مجلس گفت: دیدار هیات پارلمانی اروپا با پناهی و ستوده با هماهنگی مجلس نبوده است. کاظم جلالی رئیس مرکز پژوهشهای مجلس نیز 23 آذر در جمع خبرنگاران بیان کرد: دیدار هیات پارلمان اروپا با برخی افراد در جریان سفر به ایران در سفارتخانههای برخی کشورهای اروپایی خارج از عرف دیپلماتیک بود.
محسن هاشمی فیسبوک ندارد
آرمان آورده است: شنیده شد که محسن هاشمی گفت: نه خودم در فیسبوک صفحهای دارم و نه در جریان سیاست سایتهای هواداران هستم. تابناک نوشت؛ معاون عمرانی دانشگاه آزاد در پی درج مطالبی در یکی از صفحات منتسب به وی که سیاستهای افزایش جمعیتی در کشور را نقد کرده بود به ایرانخبر گفت: به هیچوجه در فیسبوک، صفحهای ندارم، اما شنیدهام که یک پیج هواداران، آن زمان که موضوع تصدی من در شهرداری مطرح بود، راهاندازی شده است. وی ادامه داد: هیچکدام از این صفحات نیز سیاستهایشان را با من هماهنگ نمیکنند. محسن هاشمی با تاکید بر اینکه حتی نتوانستهام این صفحات را ببنیم به طنز گفت: حتی ویپیان هم ندارم که به این صفحات سرک بکشم.
موافق دادن مجوز به پروژه ایران زمین نبودیم
آرمان نوشت: شنیده شد که عضو شورای شهر تهران درخصوص پروژه بابک زنجانی و لغو مجوز آن از سوی شورایعالی شهرسازی و معماری کشور گفت: بافت آن منطقه از ابتدا هم مشخص بود که با توجه به پهنه شهرک قدس مناسب نبود و ما موافق دادن مجوز ساخت نبودیم که چندینبار هم این موضوع مطرح شده بود. آریا نوشت؛ محمدمهدی تندگویان افزود: اینکه مجوز ساخت برج ایرانزمین که از سوی شورای عالی شهرسازی و معماری لغو شد، کار بسیار خوبی بوده است اما باید گفت که با توجه به دغدغههای اعضای شورای شهر وضعیت آن منطقه هم نباید اینگونه باقی بماند، چراکه ما نمیتوانیم وارد یک دعوا شویم تا تکلیف آنجا مشخص شود. وی عنوان کرد: تصمیم بر این است که با حضور سرمایهگذار این پروژه توافقاتی صورت بگیرد تا تغییر کاربری مناسبی در این خصوص داده شود که هم بافت و پهنه آن محل در این توافقات رعایت شود و تکلیف وضعیت گودبرداری روشن شود.
نعیمه اشراقی شکایت میکند
آرمان در ادامه آورده است: شنیده شد که نوه امام(ره) میگوید که از منتشرکنندگان مطالب جعلی منتسب به خودش در فیسبوک شکایت خواهد کرد.
نعیمه اشراقی گفت: اساسا از روز بعد از عید قربان، به خاطر کامنت توهینآمیزی که به من منتسب شد، صفحه فیسبوکم را بستم و از آن زمان تاکنون هیچ مطلبی در فیسبوک منتشر نکردهام و در رسانهها نیز مطلبی منتشر نکردهام و لذا هر مطلبی را که از آن تاریخ به بعد منتشر شده را تکذیب میکنم.
وی تاکید کرد: از سایتهایی که برخی مطالب جعلی منتسب به من در فیسبوک را منتشر کردهاند شکایت خواهم کرد. زیرا هرکس با سرزدن به آن سایتها متوجه جعلی بودن آنها خواهد شد و کاملا مشخص است که این صفحات فیسبوکی درجهت تخریب اینجانب ساخته میشود. گفتنی است؛ اخیرا چند صفحه با نام و تصویر خانم نعیمه اشراقی در فیسبوک ساخته شده است که مطالبی جعلی را با نام وی منتشر کردهاند.
انتصاب حامی تندرو مشایی در یک پست دولتی!
آرمان در پایان نوشت: شنیده شد که یکی از حامیان رحیممشایی در دولت دهم این روزها در حال تصدیگری یک پست دولتی در دولت یازدهم است. سراج24 نوشت؛ (م.آ.ح) که به علت نزدیکی به مشایی در دولت دهم دارای سوابق رسانهای شده و مدیریت یکی از دفاتر خبرگزاری دولت را نیز بعهده داشته است این روزها با نزدیکی به دولت یازدهم پستی در یکی از استانداریهای اطراف تهران گرفته است. در حکم نامبرده که برای یکی از بخشداریهای استان مذکور صادر شده است آمده: «... با توجه به تعهد، تخصص، شایستگی، سوابق و تجارب ارزنده، برایتان درانجام امور محوله و پیشبرد اهداف دولت تدبیر وامید آرزوی موفقیت دارم».
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد