در اعتراض به بودجه استان

نمایندگان کردستان هم استعفا کردند

روش‌های عملی‌تر پیش پای نمایندگان

لایحه بودجه همواره یکی از پرحاشیه‌ترین لوایح بوده که معمولا بندبند آن حساسیت نمایندگان را برمی‌انگیزد؛ لایحه‌ای که تنظیم هدفمند آن همزمان در دولت و مجلس، می‌تواند دغدغه‌های یک‌سال کشور را کاهش دهد.
کد خبر: ۶۲۵۲۱۹
روش‌های عملی‌تر پیش پای نمایندگان

امسال برای نخستین بار طی سال‌های اخیر، دولت، بودجه را در زمان مقرر به بهارستان فرستاد تا نمایندگان برخلاف سال‌های قبل، فرصت کافی برای بررسی لایحه پیشنهادی را داشته باشند اما ارائه لایحه بودجه امسال، حاشیه‌ای جدید پیدا کرده و آن این که یک روز پس از تقدیم لایحه بودجه، نمایندگان یک استان با عنایت به آمار و ارقام بودجه اختصاص یافته به استان خود، استعفا کردند و گرچه هیات رئیسه مجلس این استعفا را نپذیرفت، اما این موضوع دیروز هم از سوی نمایندگان یکی دو استان دیگر تکرار شد و بیم آن می‌رود بررسی لایحه‌ای که باید با همراهی مجلس و دولت تکمیل و اجرا شود، از مسیر اصلی خارج شده و گرفتار بخشی‌نگری‌ها و بومی‌گرایی‌هایی شود که به نفع کشور نیست.

این در شرایطی است که نمایندگان مجلس می‌توانند با اقناع دیگران، لایحه بودجه را متناسب با واقعیات موجود اصلاح کنند و بر این اساس چندان نیازی به اقدامات پرحاشیه‌ای چون استعفای دسته‌جمعی نیست.

بخصوص این که در شرایطی که کشور با تنگناهایی روبه‌روست، این‌گونه اقدامات، پیام‌هایی التهاب‌آمیز برای افکار عمومی می‌فرستد! بی‌تردید نمایندگان معترض به لایحه بودجه، از سر دلسوزی نسبت به لایحه تنظیمی از سوی دولت اعتراض می‌کنند، اما این نمایندگان باید این نکته را مدنظر قرار دهند که اگر همه نمایندگان بخواهند از زاویه منافع استان خویش و نه منافع کلان کشور به بودجه نظر داشته باشند، آنگاه شاید هیچ نماینده‌ای در مجلس نماند که بخواهد لایحه پیشنهادی را نهایی کند.

بودجه انقباضی دولت، بی‌تردید مجال آن را نمی‌دهد که حق برخی استان‌ها به‌درستی داده شود، اما به‌نظر می‌رسد نمایندگان باید به‌جای استعفا، در تعامل با مسئولان دولتی ظرفیت‌های بومی برای تخصیص اعتبارات ملی در قالب طرح‌های فرااستانی را معرفی کرده و برای جذب بودجه لازم تلاش کنند.

انتظار مردم استان‌های مختلف از نمایندگان همین است که با پرهیز از اقدامات جنجالی، برای اثرگذاری بیشتر بر تصمیمات دولتی تلاش کنند، نه این‌که با برخی رفتارهای شتابزده، عملا دولتی‌ها را در موضعی قرار دهند که امیدی به رفع مشکلات استانی نباشد بنابراین در شرایطی که امروز کشور بیش از هر زمان دیگری به اتحاد دولت و مجلس و پرهیز از دامن زدن به برخی اختلافات منطقه‌ای نیاز دارد، بهتر است همه نمایندگان با حفظ حساسیت‌های دلسوزانه خود، منافع ملی را ارجح بر برخی تعصبات بومی دانسته و مانع آن شوند که عده‌ای از برخی اختلافات، سوءاستفاده کنند.

مصطفی انتظاری هروی - گروه سیاسی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها