جامعه روزنامهنگاران و اهالی رسانه، دانشآموختگان علوم ارتباطات و روابط عمومی و بسیاری از اهالی فرهنگ این روزها داغدار فقدان استاد بزرگ علوم ارتباطات ایران هستند؛ «پروفسور کاظم معتمد نژاد»، پدر علم ارتباطات دیروز چهارشنبه مقارن با 14 آذر 1392 بعد از یک دوره طولانی بیماری، بدرود حیات گفت.
وی از مهمترین و موثرترین اساتید حوزه علوم انسانی و بویژه علوم ارتباطات بود. بسیاری از روزنامهنگاران و فعالان دنیای رسانه بصورت مستقیم یا غیر مستقیم از شاگردان وی به شمار میآیند.
دکتر معتمدنژاد که تحصیلکرده ارتباطات از کشور فرانسه بود، نقش بسزایی در شکل گیری نهادهای آموزش روزنامه نگاری و روابط عمومی در ایران داشت بگونهای که به حق «پدر ارتباطات ایران» لقب گرفت.
دکتر معتمدنژاد از جمله اساتیدی بود که تمام عمر خود را صرف تربیت دانشجویان ایرانی کرد و با وجود اینکه امکان خروج از کشور را داشت، هیچگاه از تلاش برای آموزش فرزندان این مرز و بوم بازنماند.
وداع با پیکر مردی که یگانه بود
دکتر معتمد نژاد بی شک محبوبترین استاد حوزه علوم ارتباطات بود؛ استادی که بسیاری از دانشجویان این حوزه در دانشگاههای مختلف از کتابها و تالیفات وی بهرهمند بودهاند و مستقیم یا غیر مستقیم در محضر او دانش آموختهاند.
از جمله آثار او می توان به کتاب ها و مقالاتی چون «حقوق مطبوعات»، «ارتباطات بین الملل»، « ارتباط جمعی غربی و انقلاب اسلامی ایران: بازنگری انتقادی نظریه های غربی توسعه بخشی ارتباطات در جهان سوم و تحقیق در پوشش خبری انقلاب اسلامی ایران در وسایل ارتباط جمعی غرب»، « ارتباطات در خدمت انسان ها: برنامه بزرگ یونسکو برای سال های ۱۹۸۴-۸۵»، «ارتباطات و وسایل ارتباطی»، «حقوق ارتباط جمعی»، «روزنامه نگاری»، «روزنامه نگاری: با فصلی جدید در بازنگری روزنامه نگاری معاصر»، « روش تحقیق در محتوای مطبوعات: با کلیاتی درباره تجزیه و تحلیل در ارتباطات جمعی»، «روش مطالعه و بررسی مطبوعات»، «کتابشناسی ارتباطات جمعی در جهان سوم»، «ماکت سازی و صفحه بندی»، «مصاحبه و رپورتاژ»، «مطالعات و تحقیقات انتقادی در ارتباطات اجتماعی»، «مطالعات و تحقیقات انتقادی در ارتباطات اجتماعی»، «مطبوعات، تبلیغات و افکار عمومی»، «مطبوعات و وسایل خبری: ارتباطات و مطبوعات در دنیای امروز» و «وسایل ارتباط جمعی»، اشاره کرد.
پیکر این معلم بزرگ ساعت 9 صبح فردا، شنبه 16 آذر، از مقابل دانشکده علوم ارتباطات واقع در خیابان شریعتی، سه راه ضرابخانه، تشییع و سپس در قطعه نامآوران بهشت زهرا آرام خواهد گرفت.
همچنین مراسم یادبود آن استاد بزرگوار روز دوشنبه ساعت 15:30 تا 17 در مسجد نور واقع در میدان فاطمی برگزار خواهد شد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
جامجم» در گفت وگو با دکترسید محمد مرندی،مهمترین چالشهای پیشرو در دستیابی تهران و واشنگتن به توافق را بررسی کرد
سیدعبدالله صفیالدین، نماینده حزبالله در ایران: