جلوگیری از مرگ ناگهانی نوزاد

شناسایی و درمان بی‌نظمی های قلب جنین

محققان در دانشگاه ویسکانسین موفق شدند سندروم «QT» به معنای مرگ ناگهانی در دوران کودکی را در رحم مادر شناسایی و درمان کنند.
کد خبر: ۶۱۶۷۴۶
شناسایی و درمان بی‌نظمی های قلب جنین

سندروم «کیو تی» یک اختلال مادرزادی است که به صورت افزایش اینتروال «QT» در نوارقلب (ECG) خود را نشان می ‌دهد و ممکن است به بی نظمی های بطنی و متعاقباً به سنکوپ و ایست قلبی و مرگ ناگهانی ختم شود. شایعترین شکل کلینیکی در بیماران دچار «LQT»، حمله ناگهانی یا ایست قلبی است.

بیماران دچار «QT» معمولاً دارای حملات قلبی مانند سنکوپ، ایست قلبی و یا مرگ ناگهانی در زمان کودکی و اوایل بلوغ هستند. این سندروم یک نفر از هر 2500 نوزاد را مبتلا می کند و همچنین عاملی برای تولد جنین مرده و مرگ ناگهانی نوزاد است.

اکنون محققان دانشگاه ویسکانسین در دانشکده پزشکی و سلامت عمومی در مدیسون اظهار کردند که آنها توانستند این شرایط را درحالی که جنین هنوز در رحم مادر است شناسایی و درمان کنند.

«رونالد تی واکای» محقق اصلی این تحقیقات و استاد فیزیک پزشکی گفت: تاکنون پزشکان نمی توانستند یک شرایط جدی قلبی را چون سندروم «کیو تی» پیش از تولد تشخیص دهند. تحقیقات ما نشان می دهد که می توان این شرایط را در حالی که جنین هنوز در رحم مادر است شناسایی کرد. وقتی که بی نظمی های تهدید کننده شناسایی شد می توانیم آن را درمان کنیم.

این محققان اعتقاددارند که خود نخستین آزمایش ها را برای تشخیص دقت دستگاه نوار مغناطیسی قلب روی تعداد بسیاری از جنین های در معرض خطر اجرا کرده است. این گروه 30 بارداری را بین سال های 1996 و 2012 در ویسکانسین و ژاپن بررسی کرده و بیمار را برحسب سابقه خانوادگی، ریتم قلبی مشکوک جنین و یا مرگ ناگهانی یکی از خواهران یا برادران در کودکی انتخاب کرده اند.

معمولا فاصله «کیو تی» (QT interval) یک سوم هرکدام از چرخه های ضربانها طول می کشد. وقتی که ضربان قلب افزایش می یابد، فاصله «QT» کوتاه می شود. وقتی که فردی دارای فاصله های «QT» بلند باشد این امر می تواند موجب تپش سریع قلب برای تلاش در ادامه کارکرد قلب شود از این رو نوعی بی نظمی در ضربان قلب مشاهده می شود. از این رو قلب سخت تر کار می کند که این امر در برخی از موارد به حمله قلبی و حتی مرگ منتهی شده است.

محققان با استفاده از نوار مغناطیسی قلب سیستم الکتریکی قلبی را ازیابی کردند و براساس نتایج یافته های خود که آنها را در مجله انجمن قلب آمریکا منتشر کرده اند، موفق به تشخیص فاصله طولانی «کیو تی» در 21 جنین شدند که شش مورد آنها دارای بی نظمی های خطرناکی بودند و به همین علت پزشکان تلاش کردند آنها را زود به دنیا آورند. این روش محققان دارای دقت و صحت 89 درصدی بوده است.

محققان اعتقاد دارند که سابقه خانوادگی نقش مهمی در این تشخیص ایفا می کند.(مهر)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
سلامت مهمان جیب خودتان!

در گفت‌وگوی «جام‌جم» با سرپرست اداره کل روابط‌عمومی و امور بین‌الملل سازمان نظام پزشکی کشور مطرح شد

سلامت مهمان جیب خودتان!

نیازمندی ها