گروه هنری هفت نگاه که مدیران گالریهای گلستان، آریا، والی، الهه، هفت ثمر، دی و ماهمهر آن را تشکیل میدهند، امسال ششمین برنامه خود را که هر ساله با عنوان نمایشگاه فروش آثار هنری هفت نگاه برگزار میشود، برپا کردند. این نمایشگاه از دوم تا سیزدهم آبان با داشتن 300 اثر از 300 هنرمند نامدار مانند ناصر اویسی، تاها بهبهانی، رضا بانگیز، افشین پیرهاشمی، محمدعلی ترقیجاه، صداقت جباری، محمدابراهیم جعفری، ابراهیم حقیقی، بهرام دبیری، کامبیز درمبخش، حسینعلی ذابحی، سهراب سپهری، ایرج زند، طلیعه کامران، پرویز کلانتری، فرشید مثقالی، حسین محجوبی، بیتا وکیلی، رضا یحیایی و... در گالریهای فرهنگسرای نیاوران میزبان علاقهمندان است. در این دوره دو تابلوی طراحی از سهراب سپهری به عنوان کار تازه به نمایشگاه وارد شد که به اعتقاد لیلی گلستان، سخنگوی گروه هنری هفت نگاه بسیار زیباست و کسانی که با آثار سپهری آشنایی دارند اگر این طراحیها را از نزدیک ببینند کاملا متوجه خواهند شد که این طراحیها بعد به چه آثاری تبدیل شده است.
گروه هفت نگاه که هدف اصلی خود را از راهاندازی چنین نمایشگاه سالانهای، فروش آثار هنری و راهیافتن آنها به خانههای مخاطبان میدانند، امسال نیز همانند سالهای گذشته با وسواس و دقت نظر بالا آثار را انتخاب و آنها را قیمتگذاری کردهاند که البته فروش 50 اثر در اولین روز نمایشگاه گواه بر این است که این گروه پس از گذشت شش دوره به بخشی از اهداف خود رسیدهاند. به طوری که گلستان در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه نیز با ابراز خرسندی از این میزان فروش گفت در طول شش دوره برگزاری نمایشگاه هفت نگاه سابقه نداشته در ساعات اولیه حدود 50 اثر به فروش رفته باشد. یکی دیگر از اتفاقات مثبت در ششمین نمایشگاه هفت نگاه، میزان مخاطبانی است که در این مدت مهمان گالریهای فرهنگسرای نیاوران بودهاند، چرا که از روز اول نمایشگاه و حتی ساعاتی قبل از افتتاح آن برخی مجموعهداران و خریداران آثار هنری برای بازدید از نمایشگاه آمدند. همچنین در روزهای برگزاری نیز مخاطبان بسیاری از این آثار دیدن و اقدام به خرید کردند که این استقبال را میتوان اتفاق مهمی برای جامعه تجسمی ایران و اقتصاد هنر برشمرد. در روزهای اولیه این نمایشگاه آثار هنری شامل نقاشی، مجسمه و چاپ دستی از هنرمندانی چون سهراب سپهری، سید محمد احصایی، آیدین آغداشلو، علی شیرازی، حسین خسروجردی، فرشید مثقالی، رضا یحیایی، ابراهیم جعفری، رضا بانگیز، نیکزاد نجومی، حسین چراغچی، نزار موسوینیا، راشین قربی و... به فروش رسید.
نمایش آثار هنرمندان جوان در کنار پیشکسوتان
موضوع حمایت از هنرمندان جوان در همه عرصههای هنری طی سالهای گذشته بارها مطرح شده است. علاوه بر برگزاری جشنوارههایی با موضوع جوان در عرصه فعالیتهای دولتی هنرهای تجسمی، در جریان اتفاقات خصوصی نیز این حمایتها به چشم میخورد. از آن جمله میتوان به ورود آثار هنرمندان جوان در نمایشگاه هفت نگاه اشاره کرد. در دوره ششم، گروه هنری هفت نگاه آثار هنرمندان جوان را در کنار آثار پیشکسوتان قرار داده تا نگاه مخاطبان این نمایشگاه به همه اقشار سنی جلب شود. البته در این میان نمیتوان از فروش بالای همه این آثار چشمپوشی کرد. لیلی گلستان در این باره میگوید: فروش هفت نگاه توانسته جایگاه خود را در میان مخاطبانش باز کند و این یکی از اهدافی است که گروه به آن دست یافته است.
فریال سلحشور، مدیر گالری دی نیز درباره فروش آثار در این نمایشگاه و نزدیکی آن به دستاوردهای گروه هنری هفت نگاه میگوید: بروز تحرک در زمینه فروش آثار هنری، جذب مخاطبان عادی و تبدیل کردن آنها به عنوان خریداران آثار هنری و مجموعهداران کوچک و عرضه آثار همه هنرمندان مستعد در نمایشگاه هفت نگاه از جمله مواردی است که باعث شده ما تا حدود زیادی به اهداف خود نزدیک شویم.
جای خالی حامیان مالی در خرید آثار هنری
سالها پیش موضوع خرید آثار تجسمی توسط نهادهای دولتی مطرح شد که طی آن با تصویب بودجهای از سوی مجلس قرار شد بخشی از بودجه نهادها به خرید آثار اختصاص پیدا کند. با تصویب این قانون، برخی سازمانهای دولتی همزمان با برگزاری نمایشگاههایی چون اکسپوی تهران اقدام به خرید آثار تجسمی کردند، ولی گویا این روند هماکنون کند شده است. از سوی دیگر، حضور حامیان مالی نیز در بخشهای هنری و فرهنگی در برههای بسیار پررنگ بود، ولی این حامیان اکنون تمایل چندانی نشان نمیدهند. الهه جواهری، مدیر گالری الهه و عضو گروه هنری هفت نگاه درباره حامیان مالی نمایشگاه میگوید: سال اول و دوم هفت نگاه، حامیان مالی بسیار خوبی داشتیم، اما رفتهرفته حضورشان کمرنگ شد و امیدوار هستیم که بتوانیم باز هم همراهی بخشهای مختلف را در این مسیر داشته باشیم.
7 نگاه، مورد توجه مدیران هنری
یکی از اتفاقات بسیار خوبی که این روزها بخش تجسمی شاهد آن است، حضور مدیران هنری در افتتاحیه نمایشگاههایی است که در گالریهای مختلف تهران برگزار میشود. طی سالهای اخیر کمتر رخ داده معاون هنری وزیر ارشاد و حتی دیگر مدیران هنری و فرهنگی در مراسم افتتاحیه نمایشگاههای خصوصی که بدون وابستگی دولتی برگزار میشود، حضور داشته باشند، ولی در دولت جدید و با حضور علی مرادخانی در منصب معاون هنری ارشاد این اتفاق بهکرات رخ داده و باعث دلگرمی اهالی هنر شده است.
مرادخانی که طی هفتههای گذشته به مراسم افتتاحیه نمایشگاه نگارگری هوشنگ جزیزاده رفته بود، این بار نیز در مراسم گشایش ششمین نمایشگاه فروش آثار هنری هفت نگاه حضور یافت و بر اهمیت فروش آثار هنری و راهیافتن این آثار به خانههای مردم تاکید کرد. او در این مراسم خواهان برنامهای شد که آثار هنری به جای آن که در آتلیه هنرمندان بماند و خاک بخورد به خانههای مردم برود. مرادخانی همچنین در افتتاحیه این نمایشگاه گفت: بازار فروش آثار هنری، یکی از مهمترین بخشهای خلق آثار هنری است. آثار هنرمندان ایرانی در سالهای اخیر توانسته به فروش خوبی در سطح منطقه دست یابد و میتواند نگاههای بینالمللی را نیز جلب کند. او همچنین از تلاش وزارت ارشاد برای رونق بخشی به اقتصاد هنر سخن گفت و افزود: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با توجه به اهمیت موضوع اقتصاد هنر و فروش آثار هنری، مهندس مرتضی کاظمی را به عنوان مشاور اقتصاد فرهنگ و هنر مأمور رونق بخشیدن به این بخش کردهاند.
معاون هنری وزیر ارشاد با بیان این که باید با بهرهگیری از تجربیات نمایشگاه هفت نگاه برای ساماندهی حراجهای بزرگ و بهبود اقتصاد هنر ایران تلاش کنیم به سخنانش پایان داد.
تا زمان انتشار این گزارش، حدود 75 اثر هنری از ششمین نمایشگاه هفت نگاه خریداری شده که برای بخش خصوصی و اقتصاد نو امیدوارکننده است.
سحر طاعتی / گروه فرهنگ و هنر
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
اکبرپور: آزادی استقلال را به جمع ۸ تیم نهایی نخبگان میبرد
در گفتوگوی اختصاصی «جام جم» با رئیس کانون سردفتران و دفتریاران قوه قضاییه عنوان شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی بیپرده با محمد سیانکی گزارشگر و مربی فوتبال پایه