امروزه در پرتو دانش جدید پزشکی، پیادهروی کمکم از یک فعالیت ساده جسمانی نهچندان مهم به فعالیتی مهم برای سلامتی تبدیل میشود و علاوه بر خواص پیشگیرانه در برابر بیماریهای خطرناکی که مسائل اصلی سلامت در روزگار ما به شمار میرود، حتی میتواند دستیار پزشکان و باعث شفای بیماران شود.
نتایج پژوهش وسیعی که بتازگی منتشر شده، نشان میدهد پیادهروی در صورتی که مرتب و منظم و به عنوان فعالیتی ورزشی انجام شود، میتواند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد. پژوهشگران دریافتهاند زنانی که پس از دوران یائسگی فعالیت جسمانی بسیار بالایی داشتند یا دستکم هفت ساعت در هفته پیادهروی میکردند، کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه قرار گرفتند.
پژوهشگران در این مطالعه، 73هزار و 615 زن یائسه را از منظر میزان و شدت فعالیت جسمانیشان مورد بررسی قرار دادند. نتایج این بررسی گسترده نشان میدهد زنان شرکتکننده که هر روز فعالیتهای جسمانی متنوعی انجام میدادند، 25 درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه قرار داشتند و زنانی که دستکم هفت ساعت در هفته پیادهروی میکردند، 14 درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به این سرطان قرار داشتند.
از آنجا که بسیاری از افراد پیادهروی را دوست دارند و تمایل بسیاری به انجام آن نشان میدهند، محققان میگویند با تبدیل پیادهروی به فعالیت غالب در اوقاتفراغت، همه زنان میتوانند از فواید پیشگیرانه آن بهرهمند شوند.
یکی از مهمترین ویژگیهای پیادهروی این است که هم میتوان به تنهایی و هم به صورت گروهی آن را انجام داد و نیازی به امکانات خاص ندارد. علاوه بر آن، ورزش ملایمی است و هر گروه سنی هم میتواند به آن بپردازد. تحقیقاتی که به فواید پیادهروی میپردازد، نشان میدهد انجام پیادهروی البته با روحیه و نشاط بالا میتواند خطر ابتلا به فشار خون بالا، کلسترول بالا و دیابت را نیز کاهش دهد. فعالیتهای جسمانی منظم بخصوص ورزش فواید دیگری نیز دارد که شاید در حال حاضر باورشان برای ما کمی دشوار باشد. نتایج برخی پژوهشها نشان میدهد ورزش میتواند به اندازه داروهایی که در درمان برخی بیماریها از جمله برخی بیماریهای قلبی و دیابت مورد استفاده قرار میگیرد در روند درمانی موثر باشد. مطالعه جدیدی که در مجله پزشکی بریتانیا منتشر شده است، تاثیر ورزش را بر درمان چهار بیماری گوناگون در مقایسه با دارودرمانی بر همین بیماریها بررسی کرده است.
این بیماریها عبارتند از: بیماریهای قلبی، ریکاوری سکته مغزی، درمان سکته قلبی و پیشگیری از دیابت. این مطالعه علاوه بر نقش مثبت ورزش در این موارد گزارش میدهد حتی در موارد خاصی از درمان، اختلاف قابل توجهی میان گروههایی از شرکتکنندگان که برای درمان بیماریشان به ورزش متوسل شدهاند با گروههایی از شرکتکنندگان که از دارو استفاده کردند، وجود نداشته است.
خانم آلفا پتل، از متخصصان مطالعه سرطان سینه و متخصص بیماریهای واگیردار در انجمن سرطان آمریکا میگوید: امروز که درست به سبک زندگیمان نگاه میکنیم، بیشتر و بیشتر خود را در دام بیتحرکی گرفتار میبینیم و این در حالی است که همه ما بخوبی آگاهیم وقتی پای این فعالیتها به زندگی روزمرهمان باز میشود، چه فواید شگرفی با خود به همراه میآورد. اکنون ما اطلاعات و دانستههای بسیاری درباره نقش مثبت فعالیتهای جسمانی در پیشگیری از سرطان و نقش مخرب چاقی در ابتلا به این بیماری هولناک داریم. درست است که از همان ابتدا نتایج پژوهشهایمان فواید ورزش در پیشگیری از سرطان و چاقی را نشان داده است، اما هر چه بیشتر پیش میرویم بیشتر و بیشتر درباره تاثیر قوی آنها بر سرطان میآموزیم.
به همین دلیل است که اکنون متخصصان سلامت عمومی توصیه میکنند افراد به مدت 5/2ساعت در هفته ورزش ملایم مانند پیادهروی را در برنامه خود قرار دهند./ ضمیمه سیب
مترجم: مسعود ایثاری
منبع: مجله تایم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم