به گزارش خبرنگار جام جم آنلاین قرار بود چهارشنبه هفته گذشته، آخرین روز به طلوع نرسیده از زندگی «علیرضا- م» قاچاقچی مواد مخدری باشد که 3 سال پیش به اتهام حمل و نگهداری یک کیلو شیشه به مجازات اعدام محکوم شده بود اما بخت با او یار بود تا چند روز بیشتر زندگی کند و به همین علت گرچه در زندان بجنورد به دار آویخته شد و 12 دقیقه بالای دار ماند، پزشک مستقر در محل مرگش را تایید کرد، قاضی و مسئولان زندان و پزشک، صورتجلسه مربوط به اعدامش را امضا کردند تا جسدش به خانواده اش تحویل داده شود، اما صبح روز بعد که جسدش به خانواده اش تحویل داده شد، بار دیگر در سردخانه نفس کشید و به دنیا برگشت.
حکم اعدام لغو می شود؟
علیرضا پس از بازگشت به زندگی ، به بیمارستان امام علی (ع) بجنورد منتقل شد تا اقدامات اولیه پزشکی درباره اش انجام شود. در پی انتشار خبر این اتفاق نادر، بسیاری از مخاطبان جام جم در نظراتی که برای این خبر در جام جم آنلاین منتشر کردند، خواستار عفو این محکوم شدند و حتی برخی افراد بخشایش او را حکمی شرعی خواندند.
ما برای پاسخ به این گمانه زنی ها درباره لغو حکم اعدام این مرد با قاضی بهروز مهاجری، بازپرس دادسرای عمومی انقلاب اسلامی گفتگو کردیم. این حقوقدان توضیح داد که اعدام از دیدگاه قانون به معنای صلب حیات است و بنابر این از آنجا که در مراسم صبح روز چهارشنبه صلب حیات رخ نداده است، به حکم قانون محکوم باید بار دیگر اعدام شود.
به گفته او اصل بر این است که احکام قطعی تصویب شده اجرا شود و به طور کلی نمی توان اجرای یک حکم قانونی را به تعویق انداخت یا از انجامش خودداری کرد مگر آنکه مستند قانونی برای این عمل وجود داشته باشد.
البته موارد استثنائی در اجرای احکام قطعی وجود دارد. مهاجری در این باره به آیین نامه اجرایی مجازات مصوب سال 1382 رجوع می کند و مثال میزند : اگر بیماری فرد در حدی باشد که مانع انجام تشریفات اجرای حکم شود ، برای نمونه فرد بیهوش یا در کما باشد، اجرای حکم تا رفع مانع به تأخیر می افتد.
او می افزاید: در زمان بارداری و نفاس زن نیز حکم اعدام به تعویق میافتد و پس از زایمان هم اگر پزشکی قانونی یا پزشک معتمد تشخیص دهند که قطع شیر به واسطه اجرای حکم برای نوزاد ضرر دارد، با اجازه قاضی، اعدام تا سن 2 سالگی نوزاد متوقف میشود.
همچنین از دیگر استثنائات قانونی که حکم صلب حیات در آن لغو میشود، سنگسار (رجم) در شرایط خاص است. در این مورد، اگر شاهدانی که به زنای محکوم گواهی دادهاند، از محل اجرای حکم فرار کنند یا محکومی که خودش به زنا اقرار کرده از گودال بگریزد، حد ساقط میشود و محکوم نجات پیدا می کند.
قاضی مهاجری پس از مرور این موارد نتیجه می گیرد که پرونده علیرضا، جزو هیچکدام از موارد به تعویق افتادن یا لغو اعدام نیست و مسلماً وقتی او سلامتی اش را به دست بیاورد بار دیگر حکم اعدام درباره اش اجرا میشود چرا که بر اساس اصلاحیه قانون مبارزه با مواد مخدر مصوب سال 1389 ، مجازات حمل و نگهداری بیش از 30 گرم شیشه ، مرگ است و استثنائی نیز در این زمینه وجود ندارد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»:
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
اگه قرار باشه طی حكم اسلام این بنده خدا اعدام بشه و حكم خدا جاری شود صحیح است اما زمانی كه حكم اجرا شد و بعد از 24 ساعت دوباره زنده شد و دوباره قرار شد اعدام بشه خوب چه كاری این .اگر بنا به مرگ حتمی این فرد باشد نحوه مرگ این افراد تغییر كنه كه در دفعات بعد نه ملت ایران سركار باشند نه وقت دادگاه و پاسگاه و پزشكی قانونی و كلیه ارگانهایی كه در این مهم دخیل هستند.مثلا نحوه مرگ بشه تیر باران ، خفه كردن با گاز ،تزریق سم به بدن كه هم مطمئن تره و هم دیگه زنده شدنی در كار نیست .فقط یادتون باش كه اون طرف آبی ها منتظر این بهانه ها هستند تا اسلام رو دین خشنی معرفی كنن.واین رو آقایون قضات بدونن كه اون جایی كه نشستند و حكم صادر می كنند جایگاه مولا امیر المومنین است . جریان زره حضرت و مرد یهودی رو خودتون می دونین. خدا به شما توفیق بده انشالله.
اسلام گفته اگه فردی را اعدام كردید و از اعدام نجات پیدا كرد آن فرد دوباره نباید اعدام كرد
اعدام شدن فقط مرگ نیست، برای رسیدن به اون لحظه اعدام مطمئنا مراحلی همچون ترس و دلهره همراه اون فرد و اعضای خانواده او واقع شده كه اگر فعل اعدام درست صورت میپذیرفت این پروسه دوبار انجام نمیشد!
سوال اینست : این ترس دوباره و این دلخوشی مجدد خانواده و مجددا ترس و اعدام چطور و چه كسی میتواند جوابگو باشد و چگونه میتواند جبران كند؟
من معتقد هستم به بزرگان دین كه چشمانشان به دنیا بازتر هست رجوع شود.
الله اعلم