آخوندی: مالکیت زمین‌های مسکن مهر همچنان 99 ساله است

با این که در روزهای پایانی دولت دهم واگذاری قطعی مالکیت اراضی مسکن مهر به متقاضیان مطرح شد، اما وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد: هنوز هیچ تصمیمی برای تغییر مالکیت اراضی مسکن مهر اتخاذ نشده و همچون طرح اولیه مالکیت این اراضی 99 ساله است.
کد خبر: ۶۰۳۷۸۳

لایحه واگذاری مالکیت قطعی اراضی مسکن مهر به متقاضیان بیست‌وسوم تیرماه امسال با پیشنهاد مسئولان وزارت راه و شهرسازی دولت دهم به تصویب هیات وزیران رسید و برای طی تشریفات قانونی از سوی رئیس‌جمهور وقت تقدیم مجلس شد، اما با توجه به تغییر دولت و بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی دولت یازدهم در مجلس، این لایحه مسکوت ماند. عباس آخوندی ـ وزیر راه و شهرسازی دولت یازدهم ـ در این باره به ایسنا گفت: هنوز هیچ تصمیمی برای تغییر مالکیت اراضی مسکن مهر اتخاذ نشده است.

وی تاکید کرد: در زمینه اجرای مسکن مهر همچنان تصمیمات قبلی اجرا می‌شود.

به انحصار بانک مسکن پایان می‌دهیم

وزیر راه و شهرسازی همچنین در مراسم تودیع و معارفه مدیرعامل بانک مسکن گفت: تشکیل صندوق پس‌انداز مسکن باید از انحصار بانک مسکن خارج شود تا یک نظام رقابتی داشته باشیم.به گزارش فارس، عباس آخوندی گفت: چاره‌ای نداریم که در اقتصاد خانوار بحثی به نام پس‌انداز تعریف کنیم تا افراد خانه‌دار شوند.وی ادامه داد:‌ بنابراین بحث وام‌های رهنی و وام مسکن از منظر اقتصاد خانوار مهم است، چرا که خانه‌دار شدن بزرگ‌ترین اتفاق زندگی مردم است.

وی ادامه داد: نمی‌توان از منظر اقتصاد خانوار بحث وام‌های رهنی و تسهیلات مسکن نگاه نکنیم، مشکل این است، با سطح درآمد ملی ایران به شکل عادی پس‌انداز خانوار، خانوارها را توانمند نمی‌کند که بتوانند با این پس‌اندازها خانه بخرند یا مسکن احداث کنند. بنابراین نکته مهم این است که چه برنامه‌ای برای خانوار ایرانی پیشنهاد کنیم که در یک دوره مشخص و با یک رژیم پس‌انداز خانه‌دار شوند.

آخوندی گفت: ثبات در سیاست‌ها بحث مهمی در اقتصاد مسکن است، بنابراین با توجه به این‌که رژیم‌های پس‌انداز، رژیم‌هایی بلندمدت و میان‌مدت است، در وهله اول جذابیت ندارد، مگر آن‌که کارایی‌شان به افراد اطمینان دهد رژیم پس‌انداز حتما آنها را توانمند و خانه‌دار می‌کند.

آخوندی گفت: تاکنون دو بار سیاست‌های بخش مسکن بشدت دچار مشکل شده و بانک مسکن را به آستانه ورشکستگی کشانده است.وی افزود: یک بار در دوره بنی‌صدر رئیس‌جمهور معزول، مداخله دولت و اعطای وام‌های یک درصدی بانک مسکن را در دهه 60 در آستانه ورشکستگی کامل قرار داد.وی اظهار کرد: دومین عامل دوره قبلی بود که مجددا دولت با یک مداخله گسترده در بخش مسکن ورود کرد و بانک مسکن را عامل خود در اعطای تسهیلات در بخش مسکن قرار داد.

وی تصریح کرد: اگر این مداخله در حد عاملیت باشد، بحران به وجود نمی‌آید، اما اگر تمام تعهدات به بانک مسکن داده شود، بانک مسکن دچار مشکل می‌شود. پس باید کمک کرد حوزه مسکن در شرایط مالی خوبی قرار گیرد تا کارها پیش برود.وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: حس من این است که دولت و وزارت راه و شهرسازی به کمک وزارت اقتصاد، بانک مسکن و بانک مرکزی سیاست‌های خود را با یکدیگر همسو کنند تا رژیم پس‌اندازی طراحی شود و قدرت خرید افزایش یابد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها