اوباما در مجمع عمومی سازمان ملل:

رهبر معظم ایران علیه بمب اتم فتوا داده است

رئیس‌جمهور آمریکا در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل تاکید کرد که ایرانی‌ها حق دارند از انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای برخوردار باشند.وی با بیان اینکه ما به دنبال تغییر نظام در ایران نیستیم گفت: رهبر معظم ایران علیه بمب اتم فتوا داده است و رئیس جمهور روحانی نیز تأکید کرده است که ایران بمب اتم تولید نخواهد کرد.
کد خبر: ۶۰۰۳۹۸
رهبر معظم ایران علیه بمب اتم فتوا داده است

به گزارش شبکه «سی ان ان»، «باراک اوباما» رئیس جمهور آمریکا در سخنان خود در مجمع عمومی سازمان ملل گفت: رئیس جمهوری ایالات متحده گفت: این اظهارات که از سوی دولت‌های ما بیان شده، باید مبنایی برای یک توافق جدی باشد. ما باید بتوانیم یه یک راه‌حل که حقوق مردم ایران را  محترم می‌شمارد و در عین حال به جهان این اطمینان را می‌دهد که برنامه ایران صلح‌آمیز است، برسیم.
اوباما در سخنرانی خود تصریح کرد: ما همچون تمامی نسل رهبران جهان، با چالش‌های جدید و عمیقی روبرو هستیم.

وی تصریح کرد که برخی از چالش‌های فوری و قریب‌الوقوع ما حول محور اقتصاد به هم متصل و وابسته جهانی می‌چرخد.

اوباما تأکید کرد: ما با یکدیگر تلاش کردیم تا به یک دهه جنگ پایان دهیم. امروز تمامی نظامیان ما عراق را ترک کردند، سال آینده، ائتلاف بین‌المللی به مأموریت خود در افغانستان پایان می‌دهد.

رئیس‌جمهور آمریکا ضمن اشاره به پایان جنگ‌های کشورش در عراق و افغانستان ادامه داد: این همچنین به این مفهوم است که آمریکا از جنگ دائمی زمینی تغییر مسیر داده است. ما به صورت محدود از هواپیماهای بدون سرنشین خود برای برخی اهداف خاص استفاده کردیم.

رئیس جمهور آمریکا ادامه داد: جهان در مقایسه با پنج سال پیش به یک مکان باثبات‌تر تبدیل شده است اما با یک نگاه کلی می‌فهمیم که هنوز خطر باقی است.

اوباما درباره پاکستان گفت: در پاکستان تقریباً یکصد نفر در حملات بمب‌گذاری انتحاری در خارج از کلیسا کشته شدند. درگیری‌های فرقه‌ای مجددا به وجود آمده است و گسترش قابل توجه سلاح‌های کشتار جمعی بر پیگیری صلح سایه انداخته است.

رئیس‌جمهور آمریکا سپس به سوریه پرداخت و گفت: اعتراضات صلح‌آمیز در سوریه با قتل عام و کشتار پاسخ داده شد.

وی ادامه داد: جامعه بین‌الملل از ابتدا متوجه خطر در سوریه شد اما واکنش و پاسخ ما نتوانست با این چالش روبرو شود. آمریکا و دیگر کشورها تلاش کردند تا مخالفان میانه رو در سوریه را تقویت کنند اما گروه‌های افراطی نیز قدرت گرفتند.

اوباما اینگونه ادامه داد: در ۲۱ آگوست، رژیم سوریه از سلاح‌های شیمایی استفاده کرد که به کشته شدن بیش از یک‌هزار نفر از جمله زنان و کودکان منتهی شد.

رئیس‌جمهور آمریکا سپس به درگیری‌ها در خاورمیانه و آفریقا پرداخت و گفت: چگونه ما باید به درگیری‌ها در خاورمیانه و آفریقا پاسخ دهیم، درگیری‌ها بین کشورها و درگیری‌های درونی؟ در خصوص موضوع سوریه، معتقدیم که بعنوان یک نقطه آغازین جامعه بین‌الملل باید برای سلاح‌های شیمیایی ممنوعیت به وجود آورد.

وی سپس ادامه داد: زمانیکه که تصمیم گرفتم که استفاده از زور در سوریه ضروری است، من خیلی سریع اقدام نکردم.

اوباما به سلاح‌های شیمیایی و قربانیان این حادثه اشاره کرد و گفت: یهودیان در اتاق‌های گاز قتل عام شدند. ده‌ها هزار ایرانی نیز آلوده شدند.

وی ادامه داد: شواهد واضح است که رژیم سوریه از سلاح‌های شیمیایی استفاده کرده است.

وی گفت: توهین به منطق بشری و این نهاد است که بگوییم که رژیم سوریه پشت حمله شیمیایی نبوده است.

اوباما گفت: شورای امنیت سازمان ملل بدون تهدید نظامی معتبر علیه سوریه، هیچ گونه تمایلی برای اقدام عملی نشان نداد.

اوباما اینگونه تصریح کرد: دولت سوریه با شمردن انبار تسلیحات شیمیایی اولین گام را برداشت. هم‌اکنون باید شورای امنیت سازمان ملل قطعنامه قاطعی صادر کند.

وی ادامه داد: اگر ما نتوانیم در شورای امنیت سازمان ملل درباره این قطعنامه به توافق برسیم این نشان می‌دهد که شورای امنیت سازمان ملل نمی‌تواند حتی اساسی‌ترین قوانین بین‌الملل را اجرا کند. اگر ما موفق شویم، نشان می‌دهد که سلاح‌های شیمیایی جایگاهی در جامعه ما ندارد.

اوباما درباره اقدام نظامی علیه سوریه گفت: فکر نمی‌کنم که اقدام نظامی توسط هرکسی در سوریه بتواند به صلح پایدار منتهی شود. ایده اینکه سوریه به وضعیت قبل از جنگ باز گردد یک آرزو و خیال است. زمان آن رسیده است که روسیه این مسئله را درک کند که حمایت از اسد به نتیجه کاملاً برعکسی که ما به دنبال آن هستیم منتهی می‌شود.

اوباما تأکید کرد: ما به تلاش و همکاری در مسیر سیاسی متعهد هستیم.

رئیس‌جمهور آمریکا ادامه داد: ما از مشارکت تمام کشورهایی که بتوانند به جنگ داخلی سوریه پایان دهند، استقبال می‌کنیم.

وی درباره کمک به مخالفان سوریه اینگونه گفت: امروز من اعلام می‌کنم که آمریکا ۳۴۰ میلیون دلار کمک بشردوستانه دیگر در اختیار سوریه قرار می‌دهد.

اوباما ادامه داد: می‌دانم که برخی از آنکه اقدام نظامی در سوریه صورت نگرفت، ناامید هستند و آن را نشانه ضعف می‌دانند.

وی در ادامه این حرف خود گفت: آمریکا به دلیل دخالت در خاورمیانه مورد انتقاد گرفته و سپس متهم شده است که نتوانسته کمکی به رفع مشکلات کند. آمریکا آماده است از تمامی عناصر قدرت خود که شامل اقدام نظامی می‌شود، برای تضمین منافع اصلی آمریکا در منطقه استفاده می‌کند.

اوباما گفت: ما جریان آزاد انرژی از منطقه به باقی جهان را تضمین می‌کنیم. ما شبکه‌های تروریستی که مردم ما را تهدید می‌کنند از بین می‌بریم. زمانیکه دفاع از آمریکا از حملات تروریستی ضروری باشد، اقدام مستقیم انجام خواهیم داد. ما فعالیت‌های هسته‌ای که به گسترش سلاح‌های هسته‌ای منتهی می‌شود را رد می‌کنیم.

رئیس‌جمهور آمریکا تصریح کرد: ما عمیقا بر این باوریم که به نفع ما است که شاهد خاورمیانه و آفریقای شمالی که در صلح و رفاه است، باشیم.

وی سپس به موضوع ایران پرداخت و گفت: آمریکا و ایران از سال ۱۹۷۹ تاکنون از یکدیگر جدا شده‌اند. این بی‌اعتمادی ریشه عمیقی دارد.

اوباما ادامه داد: فکر نمی‌کنم که این تاریخچه دشوار یک شبه قابل رفع باشد. این بدگمانی‌ها بسیار عمیق و ریشه دار است اما اگر بتوانیم موضوع هسته‌ای ایران را رفع کنیم سپس به گام‌های بزرگتری که بر اساس احترام دو جانبه است منتهی می‌شود.

رئیس‌جمهور آمریکا درباره ارتباط با ایران تصریح کرد: من برای رئیس‌جمهور روحانی نوشتم که ما می‌خواهیم این مسئله از طریق صلح‌آمیز رفع شود اما اجازه دستیابی به سلاح‌های هسته‌ای را نمی‌دهیم. ما به دنبال تغییر نظام در ایران نیستیم.

اوباما تأکید کرد: رهبر معظم ایران علیه بمب اتم فتوا داده است و روحانی تأکید کرده است که ایران بمب اتم تولید نخواهد کرد.

وی ادامه داد: این سخنان باید با اقداماتی که شفاف و قابل تأیید باشد، همراه باشند.

اوباما سپس ابراز امیدواری کرد: مایه دلگرمی ماست که رئیس‌جمهور روحانی تصمیم گرفته رویکردی میانه‌رو اتخاذ کند. من به جان کری، وزیر خارجه آمریکا دستور می‌دهم که با قدرت‌های اروپایی در جهت یافتن یک راه‌حل برای ایران همکاری کند.

وی سپس به موضوع اسرائیل و فلسطین پرداخت و گفت: ما همچنین برای رفع درگیری‌های اسرائیل و فلسطین مصمم هستیم. ما هرگز در زمینه حمایت از اسرائیل و هستی آن بعنوان یک دولت یهودی، مصالحه نمی‌کنیم.

 وی ادامه داد: فلسطینیان حق دارند تا در دولت مستقل خود در امنیت و وقار زندگی کنند. همانطور که مردم فلسطین نباید آواره شوند، دولت اسرائیل نیز باید به بقای خود ادامه دهد.

رئیس‌جمهور آمریکا تصریح کرد: رهبران اسرائیل و فلسطین تمایل خود برای خطر کردن را نشان دادند. همه ما باید این مسئله را به رسمیت بشناسیم که صلح یک ابزار قدرتمند برای شکست افراط‌گرایان سراسر منطقه است. روابط میان اسرائیلی‌ها و اعراب می‌تواند به یک موتور اقتصادی تبدیل شود.

وی سپس به مشکل ایران و اسرائیل پرداخت و تأکید کرد: پیشرفت واقعی در زمینه ایران و اسرائیل و فلسطین تأثیر عمیق و مثبتی بر منطقه خواهد داشت.

رئیس‌جمهور آمریکا سپس به آفریقا پرداخت و گفت: زمانیکه انتقال قدرت در تونس و مصر آغاز شد، جهان پر از امید بود. در آمریکا ما از آنهایی که خواستار تغییر بودند، حمایت کردیم. مرسی به صورت دموکراتیک انتخاب شد اما ثابت شد که تمایلی به بودن او نیست و نتوانست با بقیه همکاری کند.

اوباما سپس ادامه داد: آمریکا از روی عمد ترجیح داد که در مصر طرف کسی را نگیرد. دموکراسی واقعی در مصر نیازمند احترام به حقوق اقلیت‌ها و حاکمیت قوانین است. آمریکا روابط خود با مصر را در زمینه موضوعات کلیدی حفظ می‌کند اما هنوز درباره تحویل سامانه‌های نظامی خاص اقدامی انجام نداده است.

رئیس‌جمهور آمریکا تأکید کرد: ما این تصور را که عقاید دموکراتیک در واقع صادر شده غرب است و در تضاد با اسلام است را رد می‌کنیم. اینها تصورات جهان است.(فارس)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۱۱
قدرت الله
Iran, Islamic Republic of
۱۹:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۲
۰
۰
اظهار بشیمانی و اعتراف شجاعانه اوباما به شكستش درمقابل جمهوری اسلامی ایران رابه ملت غیور كشورمان تبریك عرض می نمایم.
عباس
Romania
۲۰:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۲
۰
۰
آقای اوباما یا یك احمق تمام عیار است یا خیلی ادعای قلدری دارد , امریكا مگر در خواب بیند كه بتواند رژیم ایران را تغییر دهد زیرا نظامایران یك نظام مردمی است و خب با رژیم ایرانی و مردم ایران كه نمی شود در افتاد چون پوزش به خاك مالیده می شود , آن روزی كه امریكا بخواهد با ایران وارد جنگ شود باید سیاه ترین دوران تاریخی اش را ورق بزند , جهنمی برای امریكا و آمریكائیها خواهیم خواهیم آورد كه در دنیا ثبت تاریخی شود .
مهدی از اراك
Iran, Islamic Republic of
۰۰:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
۰
۰
ضمن احترام به نظر آقایان (عباس و قدرت الله)؛ بهتر نیست دست از این افكار كه اگر آمریكا كم آورد یا اگر آمریكا به ایران بخواهد حمله كند چنین می كنیم و چنان بر داریم. به نظر شما بهتر نیست به این موضوع اینگونه نگاه كنیم كه كل دنیا نیاز به آرامش و دوری از اقدامات تنش زا دارد چرا كه مردم كل دنیا از این گونه حرف ها و بحث ها خسته شده اند و این موضوع را رهبران ملت ها كاملا فهمیده اند؟ دنیا دیگر قلدری را نمی پسندد و انسان های روی زمین در هر كجا و هر نقطه كه باشند بایستی در امنیت و آرامش زندگی كنند.
گمگشته
United Kingdom
۰۱:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
۰
۰
واقعا آمریكا سرخودرامقابل ایران خم كرده وتقاضای دوستی دارد
مهدی
Iran, Islamic Republic of
۰۸:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
۰
۰
امیدواریم مذاكره كنندگان ما مثل مالك اشتر و امیركبیر باشند نه مثل مذاكره كننده احمقی مثل ابوموسی اشعری
من
Iran, Islamic Republic of
۱۰:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
۰
۰
تفكر و بینش فكری - فرهنگی - سیاسی- ملی ما باید در برخی موارد اصلاح تا بتونیم با دنیا تعامل داشته باشیم ؛ اینها لازم هست برای پیشرفت باید درست فكر كنیم ، با مهدی از اراك موافقم.
مهدی
United States
۱۰:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
۰
۰
معظم را چگونه از اینگلیسی ترجمه كرده اید؟ فكر می كنید همه جا ایران است كه یك مسئول یا مقامی را اینقدر بزرگ كنند؟
ارش از قم
Iran, Islamic Republic of
۱۰:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
۰
۰
حق كاملا با آقا مهدی است.این حرفها دیگه بس! از این حرفها هر ملتی مملكت خودش رو دوست دارد! عباس آقا نباید به كسی هم بی احترامی بش! اگر خدائی نكرده اونها بی احترامی به شخصی از ایران بكنند ما هم خیلی ناراحت می شویم به نظر من باید دعا كنیم كه مشكل حل بشه همه این تحریم ها فقط وفقط فشارش رو مردم. گرونی و فقر در كشور به مردم خیلی خیلی فشار میاره با به دنبال راه حل این مشكل بزرگ بود
سعید
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
۰
۰
با نظر توهین آمیز عباس مخالفم.باید با فكر و درایت پیش رفت
كیومرث
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
۰
۰
عباس خان،اگه به قدرت نظامی باش واقعیتش امریكا یك تنه كل دنیا را بس
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۳
۰
۰
امیدوارم كه آقای روحانی پیروز این سیاست باشه و ملت ایران این پیروزی را محترم بدارند و از این تحریم سرافرازبیرون بیاید و آقای اوباما نیز بداند كه تهدید دیگر اثری برملت ایران ندارد چراكه ایرانیان عادت به تحریم دارند و پخته شده اند پس اوباما باید درمقابل ایرانیان نرمش نشان بدهد تا توافق انجام گیرد .

نیازمندی ها