رئیسجمهور آمریکا در مصاحبه با «سیانان» در واکنش به طرح روسیه برای نظارت بینالمللی بر تسلیحات شیمیایی گفت این طرح را جدی تلقی میکند و اجرای آن میتواند اقدام نظامی را متوقف کند.
«باراک اوباما» رئیسجمهور آمریکا روز دوشنبه گفت طرح پیشنهادی روسیه برای نظارت بینالمللی بر تسلیحات شیمیایی سوریه را جدی تلقی میکند.
رئیسجمهور آمریکا طرح مسکو را «بالقوه مثبت» ارزیابی کرد و گفت اگر سوریه تسلیحات شیمیایی خود را تحویل دهد، «قطعا» میتوان اقدام نظامی را متوقف کرد. با این وجود وی تاکید کرد که تهدید نظامی برای تحقق چنین موضوعی لازم بوده است.
به گزارش پرس تی وی،باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا در مصاحبه با «ولف بلیتزر» سیانان گفته است: در صورتی که سوریه تسلیحات شیمیایی خود را تحت کنترل بینالمللی قرار دهد، از حمله احتمالی به این کشور صرفنظر خواهد کرد.
اوباما همچنین دراظهاراتی دیگر تاکید کرد : من نظر شخصی همسرم را درباره این اقدام پرسیدم و وی نیز با آن مخالفت کرد . دخترانم و اکثر شهروندان آمریکایی نیز نظری مانند همسرم دارند .
لارنس فریمن، عضو نشریه بررسی اطلاعات اجرایی در گفت و گو با شبکه پرس تی وی درباره لفاظیهای جنگطلبانه آمریکا و همپیمان آن در منطقه، یعنی عربستان سعودی گفت: تنها کشوری که اکنون از حمله نظامی آمریکا به سوریه حمایت میکند عربستان سعودی است،حتی فرانسه هم اکنون عقبنشینی کرده است و کشورهای دیگر منتظر اظهارات و تصمیمهای سازمان ملل هستند.
از سوی دیگر وزیر امور خارجه ترکیه یکبار دیگر بر موضع تهاجمی کشورش در قبال سوریه و استفاده از سلاح شیمیایی تاکید کرد و مدعی شد: در صورتی که دولت دمشق زمان به دست بیاورد، قتل عامهای بیشتری رخ میدهد.
به نوشته روزنامه حریت، احمد داوود اوغلو، در مصاحبهای با شبکه خصوصی «هبرترک» افزود: دادن چند ماه زمان به دولت سوریه به معنای نشان دادن چراغ سبز برای انجام قتل عامهای بیشتر است. این اتلاف زمان به مجازات غیرنظامیان در سوریه منجر میشود.
همچنین به گزارش شبکه پرس تی وی،یک روزنامهنگار ایتالیایی و یک محقق بلژیکی، که پیش از این در اسارت شبهنظامیان سوریه به سر میبردند اما به تازگی آزاد شدند، میگویند سخنان آدمربایان خود را هنگامی که درباره مداخله در حمله شیمیایی ماه گذشته صحبت میکردند، شنیدهاند.
دومنیکو کریکو، خبرنگار ایتالیایی و پیر پیسینی، محقق بلژیکی اعلام کردند که شنیدهاند اسیرکنندگانشان درباره نقش شبهنظامیان در حمله شیمیایی که در تاریخ ۲۱ اوت در سوریه به وقوع پیوست صحبت میکردهاند؛ همان حملهای که امریکا به سبب آن دولت سوریه را مقصر دانسته و تصمیم گرفته است برای «مجازات» این کشور عربی به آن حمله کند.
این دو تن پس از پنج ماه اسارت در تاریخ ۹ سپتامبر وارد رم شدند.
پیسینی طی مصاحبه با شبکه رادیویی بلژیک گفت : «گفتن این مساله یک وظیفه اخلاقی است. دولت بشار اسد از گاز سارین و یا هیچ گاز دیگری در حومه دمشق استفاده نکرده است.»
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد