وی با بیان این مطلب که بزرگترین حق خداوند در رساله ی حقوق امام سجاد علیه السلام این است که او را بپرستید افزود: در رساله حقوق امام سجاد(ع) ابتدا حق خداوند پس از آن حق النفس یعنی حق خود انسان بیان شده بعد از آن نیز هفت حق را به عنوان حقوق اعضاء و جوارح و 5 حق را به عنوان حقوق افعال بر شمرده اند و سپس حقوق دیگران را بیان می فرماید.
وی ادامه داد:حق اول و اولین حقوق،حق اختصاصی پروردگار است و آن حق این است که او را بپرستیم و به او شرک نورزیم انسان باید باورش شود که همه چیز دست خداست و خودش را در تصرف و در میان دستهای خدا ببیند.همان طورکه در بیان رهبر حکیم درباره سبک زندگی مطرح است سبک زندگی ناشی از جهان بینی است و اگر این جهان بینی و نگاه، توحیدی بشود زندگی رنگ خدایی می یابد و می شود به رنگ خدا و جلوه ی این رنگ در بندگی ظاهرخواهد شد.
وی افزود:مساله اول مساله بندگی است یعنی پرستش خداوند و مساله بعدی نیزشرک زدایی است. مخاطب رساله حقوق امام سجاد(ع) مومنان هستند که قرار است بندگی را،هم به صورت عمیق و هم به صورت فراخ به جا آورند.
این استاد حوزه تصریح کرد: توحید و منطق توحید و جلوه های بدیع و آثار شیرینش با بیان قرآن آن چنان زیبا توصیف شده که ما از گفتنش قاصریم و ما این زیبایی ها را درک نمی کنیم مگر اینکه با قرآن انس داشته باشیم. از جمله معارف قرآنی که صدرنشین است همین تصویر ممتاز و دلپذیری است که از پروردگار در دل انسان مومن قرار می دهد یعنی معرفتی که از پروردگار معرفی می کند بر معارف دیگر امتیاز دارد و به این طریق راه دلپذیری که پر از مناظر پرشکوه و جذاب است به انسان نشان داده می شود.
وی ادامه داد: ما باید به اصل توحید که هویت ما، کمال ما و جامعه ما وابسته به اوست بپردازیم اما متأسفانه در این مساله کوتاهی های زیادی داریم و هم از منظر شناخت کم گذاشته ایم و هم از عمل. در صورتی که مسئله توحید باید جزبخشهایی که انسان دائما در زندگی اش به آن می پردازد باشد.
وی با تأکید بر این مطلب که جلوه های قرآنی دراسماءالحسنی است عنوان کرد: اسم الله اسم جامع خداوند است که در ذیل این اسم یک فهرست طولانی و بسیار جذاب از اسماء الهی معرفی می شود.این اسماء باب معارف را به روی انسان باز می کند و این معارف نیز به شما کمک می کند تا ارتباط خودتان را در قلب و با شخصیت و با محیط پیرامونتان در رابطه با خداوند حفظ کنید.
وی در پایان خاطر نشان کرد:چون خداوند خالق است به همین دلیل مالک نیز هست و این نگاه،نگاه توحیدی است و به انسان می آموزد که تدبیر و مهندسی زندگی انسان به دست خداوند است و وقتی که انسان به حاکمیت و ولایت خداوند اعتقاد و باور دینی داشته باشد جلوه های بندگی در زندگی اش آغاز می شود.زیباترین جلوه های بندگی نیز حالت رکوع و سجود است
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت