رحمانی فضلی در نشست مشترک هیات رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ایران همچنین روسای اتاقهای استانها از سراسر کشور گفته است: همه کسانی که مدیرانی را در سطح استانها با ویژگیهای مطرح شده میشناسند، معرفی کنند و ما از این موضوع استقبال میکنیم.
گمانهزنیهای مطبوعاتی و رایزنیهای سیاسی
فراخوان رحمانیفضلی برای معرفی گزینههای مطلوب برای بر عهده گرفتن سمت استانداری درحالی صورت میگیرد که خبرگزاری تسنیم دیشب گزارش داد با مصوبه جلسه عصر دیروز هیات دولت، سید حسین هاشمی و ربیع فلاح بهعنوان استانداران تهران و مازندران منصوب شدند.
با این همه هنوز دامنه تغییرات استانداران با ابهام روبهروست، هرچند وزیر کشور در برنامه شب َآفتابی در پاسخ پرسشی درخصوص ابقای برخی از استانداران، اظهار کرد: ما بین استانداران فعلی به چند مورد رسیدهایم که شاید عوض نشوند اما قطعا جابهجا خواهند شد. اما گمانهزنیها درباره تغییر بخش عمدهای از استانداران دولت دهم باعث شده تا مجمع نمایندگان استانها در مجلس نیز دست به کار شده و یکبهیک با وزیر کشور جلسه بگذارند و میتوان حدس زد که در این دیدارها گزینههای موردنظر خود را برای کرسی استانداری معرفی میکنند. در همین راستا در اولین روزهای کاری رحمانی فضلی، نمایندگان استان خراسان رضوی در مجلس به دیدار وی رفتند، چند روز قبل هم تهرانیها مهمان وزیر کشور بودند و امروز هم نمایندگان قم با او دیدار میکنند. گفته میشود که نمایندگان آذربایجان شرقی و همدان هم بزودی جلسهای را با رحمانی فضلی خواهند داشت و دیگر استانها هم برنامه دیدار با وزیر کشور دولت را در اولویت کاری خود قرار دادهاند.
بار اقتصاد بر دوش استانداران
اما بهنظر میرسد وزیر کشور دولت تدبیر و امید هنوز با وجود همه رایزنیها، کمتر توانسته به مدیرانی برسد که تواناییهای موردنظر وی را داشته باشند و شاید به همین خاطر همچنان با احتیاط قدم در راه تغییر استانداران مینهد. بویژه آنکه رحمانی فضلی اکنون تلاش دارد تا از میان گزینههای موجود، آنهایی را برگزیند که علاوه بر ویژگیهای مدیریتی و سیاسی موردنظر، توانمندی اقتصادی کافی نیز داشته باشند، چراکه خود میگوید: اگرچه ساماندهی مسائل اقتصاد وظیفه مستقیم وزیر کشور نیست اما با توجه به وظایف استانداران و وزارت کشور که نقش اعمال حاکمیت در مناطق به عهدهاش است، ما میگوییم وزارت کشور میتواند نقش هماهنگی اقتصادی در مناطق را به عهده بگیرد. برای این منظور برای تعیین استاندارانمان مشخصههای گوناگونی را مورد توجه قرار دادهایم.
رحمانی فضلی که دیروز در دیدار با برخی فعالان اقتصادی این دغدغه خود را به بحث گذاشت که «چطور میشود با توجه به صد میلیارد دلار درآمد از محل درآمد عمومی حاصل از نفت، خروجی ما رشد صفر درصدی است؟»، خود نتیجه گرفت: هماکنون اعتماد و صداقت در بین ما در کمترین حد است؛ نگوییم نه؛ مبنای کار ما دچار اشکال شده است و باید به دنبال پاسخ این پرسش بود که در یک جامعه اسلامی و کشوری با چنین سابقه کهن چرا چنین خروجیهای ضعیفی وجود دارد؟
نتیجهگیری فرهنگی ـ سیاسی آقای وزیر درباره مشکلات کشور در حالی است که اکنون باید منتظر ماند و دید که با وجود همه این گمانهها، دغدغهها و رایزنیها، خروجی وزارت کشور برای انتخاب استاندارانی همسو با دولت تدبیر و امید تا چه اندازه قابل دفاع خواهد بود.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد