حجتی: مطالبات گندمکاران بزودی پرداخت می‌شود

وزیر جهاد کشاورزی از قول مساعد دولت برای تامین نقدینگی مورد نیاز برای پرداخت مطالبات گندمکاران و ادامه خرید تضمینی گندم در سال جاری خبر داد.
کد خبر: ۵۹۴۹۲۲

محمود حجتی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: متولی تامین نقدینگی و پرداخت بهای گندم خریداری شده از کشاورزان، وزارت صنعت، معدن و تجارت است، اما وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی تولید، مذاکرات و مکاتبات بسیاری برای پرداخت دسترنج گندمکاران انجام داده است.

وی افزود: مسئولان اقتصادی دولت و خزانه، قول‌های مساعدی برای تامین نقدینگی وزارت صنعت، معدن و تجارت در اسرع وقت داده‌اند تا این وزارتخانه بتواند بهای محصول جمع‌آوری شده را بموقع به کشاورزان بپردازد.

براساس نرخ اعلام شده برای خرید تضمینی محصولات کشاورزی در سال جاری، هر کیلوگرم گندم معمولی 720 و درم 750 تومان از کشاورزان خریداری می‌شد، اما در پی اعتراض کشاورزان نسبت به پایین بودن این قیمت، نرخ خرید تضمینی گندم مورد بازنگری قرار گرفت و در روزهای پایانی دولت دهم 80 تومان به قیمت این محصول اضافه شد.

گرچه مصوبه هیات دولت برای افزایش نرخ خرید تضمینی گندم از سوی معاون اول رئیس‌جمهور وقت به وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت، بانک مرکزی و معاونت برنامه‌ریزی رئیس‌جمهور ابلاغ شد، اما چند روز بعد از این ابلاغ مراکز خرید اعلام کردند حتی برای پرداخت بهای گندم به همان قیمت قبلی هم نقدینگی ندارند.براساس آخرین آمار وزارت جهادکشاورزی، تاکنون بیش از پنج میلیون تن گندم از سوی مراکز خرید دولتی به صورت تضمینی خریداری شده است، اما بهای گندم و مابه‌التفاوت قیمت خرید تضمینی این محصول از نیمه مرداد ماه تاکنون پرداخت نشده است.

طرح گندم دوباره احیا شد

وزیر جهاد کشاورزی، اسماعیل اسفندیاری‌پور را به عنوان مشاور وزیر و مجری طرح گندم منصوب کرد.

به گزارش فارس، طرح گندم در دوره اصلاحات شکل گرفت و محمدرضا اسکندری، مجری وقت طرح گندم بعدا در دولت نهم به عنوان وزیر جهاد کشاورزی منصوب شد.طرح خودکفایی گندم در دولت‌های نهم و دهم مجری نداشت، اما با آمدن حجتی در دولت یازدهم، این طرح دوباره احیا شد.

بدهی دولت به گندمکاران 1600 میلیارد تومان شد

مدیرکل دفتر غلات و نباتات علوفه‌ای وزارت جهاد کشاورزی از بدهی ۱۲۰۰ میلیارد تومانی دولت به گندمکاران بدون محاسبه مابه‌التفاوت قیمت ۸۰۰ تومانی خبر داد که با محاسبه این مابه‌التفاوت بدهی دولت ۱۶۰۰ میلیارد تومان می‌شود.دلاور حیدرپور در گفت‌وگو با تسنیم اظهار کرد: به گفته شرکت بازرگانی دولتی، تاکنون 4.6 میلیون تن و براساس آمار وزارت جهاد کشاورزی، پنج میلیون تن گندم توسط دولت خریداری شده است و تاکنون برای این میزان خرید دولت ۳۵۰۰ میلیارد تومان پول پرداخت کرده است.اگر کل خرید گندم دولت پنج میلیون تن باشد و از همان ابتدا نیز پول مابه‌التفاوت را پرداخت نکرده باشد، بدهی دولت بابت مابه‌التفاوت ۴۰۰ میلیارد تومان می‌شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها