مدیرکل ارشاد آذربایجان شرقی خبر داد:

گشایش موزه شعرا و عرفا در تبریز

موزه شهر تبریز به شورای شهر تبدیل شد

با وجود مخالفت‌های شدید دوستداران میراث فرهنگی و شهروندان تبریزی، اعضای شورای شهر چهارم تبریز همچنان بر تخلیه موزه بزرگ شهر و استقرار خود در این مکان که دومین موزه شهر جهان است، اصرار دارند.
کد خبر: ۵۹۴۴۸۶

در شرایطی که نزدیک به سه ماه از انتخاب اعضای 21 نفره شورای شهر چهارم در تبریز می‌گذرد، هنوز این اعضا محلی را برای اسکان خود پیدا نکرده‌اند و به همین دلیل چندی پیش بخشی از وسایل موجود در تالارهای موزه شهر تبریز را که یکی از مهم‌ترین موزه‌ شهرهای جهان به شمار می‌رود، تخلیه کرده و در حال آماده‌سازی آنجا برای استقرار خود هستند. این در حالی است که منتقدان به این اقدام معتقدند اعضای شورای شهر براحتی می‌توانند از مکان‌ها و ساختمان‌هایی که با احداث ساختمان جدید برای شهرداری تبریز خالی شده است، استفاده کنند و اولین موزه کلانشهرهای کشور را برای بازدید گردشگران باقی بگذارند.

یکی از اعضای شورای شهر تبریز با اشاره به موقتی بودن این نقل و انتقالات، به جام‌جم می‌گوید: با توجه به این‌ که ساختمان شهرداری در برابر حوادثی چون زلزله آسیب‌پذیر است، این اشیا به قسمت دیگر عمارت که تا حدودی بهسازی شده و احتمال آسیب‌پذیری کمتری دارد، منتقل شده و این جابه‌جایی موجب تعطیل موزه شهر نمی‌شود.

حبیب شیری‌آذر با بیان این ‌که این اشیا در مکان مناسب و امنی جانمایی خواهد شد، می‌افزاید: اعضای شورای شهر همگی معتقدند این وسایل باید به صورت استاندارد در قسمت‌های دیگر ساختمان که بهسازی شده است، نگهداری شود و قرار دادن آنها در دالان‌ها و اتاق‌های نامناسب در شأن مردم تبریز نیست.

وی با بیان این ‌که این نقل و انتقالات و استقرار اعضای شورا در این قسمت از موزه شهر موقتی است، تاکید می‌کند: به محض احداث ساختمان جدید برای اسکان اعضای شورای شهر، اشیای موزه به مکان اصلی خود در موزه منتقل خواهند شد. شیری‌آذر خاطرنشان کرد: ورودی موزه شهر نیز که اکنون در مکان نامناسبی است، جابه‌جا شده و به در اصلی عمارت شهرداری و سمت میدان ساعت منتقل خواهد شد تا در شأن این مجموعه باشد.

ضرورت حمایت مسوولان از موزه

در همین حال رئیس خانه کاریکاتور سازمان فرهنگی شهرداری تبریز با انتقاد شدید از انتقال موزه شهر تبریز به محلی دیگر خاطرنشان می‌کند: با توجه به این ‌که ساختمان شهرداری یکی از ساختمان‌های تاریخی و قدیمی تبریز است و اولین شاخصه شهر برای گردشگران محسوب می‌شود، بنابراین چنین اماکنی برای حفظ و نگهداری به توجه بیشتر دست‌اندرکاران و مسئولان نیاز دارد.

رحیم بقال اصغری با بیان این ‌که برای کار اداری وجود یک واحد آپارتمان یا ساختمان معمولی کافی است، می‌گوید: شورا نباید کاری کند که در اولین گام مغضوب هنرمندان شده و فعالیت‌های فرهنگی خود را با این اقدام زیرسوال ببرد، چرا که یکی از آرمان‌ها و شعارهای تبلیغاتی آنها توجه بیش از پیش به امور فرهنگی تبریز است.

شهردار کلانشهر تبریز نیز با بیان این‌که متاسفانه اعضای شورای جدید بعد از انتخابات زمان را تلف کردند و در شرایطی که برای انتخاب مکان مناسب برای فعالیت‌های خود فرصت کافی داشتند، به دلایل نامعلوم از این کار امتناع کردند، می‌گوید: حدود 20 روز پیش نماینده‌ای از جانب اعضای شورای شهر به شهرداری مراجعه و پیگیر مکانی برای استقرار اعضای شورا شد که من ساختمان مجاور باغ صبا، سازمان فناوری موجود در شهرداری و ساختمان فرهنگی تاریخی شهرداری منطقه هشت واقع در مقصودیه را به آنها پیشنهاد کردم که هر سه گزینه بنا به دلایلی از سوی اعضای شورا رد شد تا این ‌که چند روز پیش و براساس احترام به شورا و این ‌که اعضای شورا باید مکانی برای فعالیت و استقرار خود داشته باشند، موافقت خود را از بابت تخلیه بخشی از موزه شهر و استقرار اعضای شورا در این محل اعلام کردم.

علیرضا نوین تاکید کرد: البته این استقرار موقتی خواهد بود و قرار شده 31 هکتار از اراضی پادگان ارتش، پس از انتقال پادگان به خارج شهر در اختیار شهرداری قرار گیرد که پس از این واگذاری پارک بزرگ شهر در آن محل احداث خواهد شد و ساختمان آبرومندی نیز در همان پارک برای اعضای شورای شهر تبریز ساخته می‌شود.در حالی که مسئولان شهری تبریز معتقدند جای هیچ نگرانی از بابت آسیب دیدن اشیای تاریخی موزه نیست، کارشناسان و دوستداران میراث فرهنگی نگران این مهم هستند که طی مدت نقل و انتقال اشیا، به آنها آسیب‌هایی وارد شود.

سعیده دلال علیپور‌ /‌ جام‌جم تبریز

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها