به گزارش جام جم آنلاین به نقل ازپایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجتالاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی، در چهاردهمین اجلاس رسمی دوره چهارم مجلس خبرگان رهبری ضمن تبیین شرایط کنونی کشور، منطقه و اوضاع بین المللی، برنامه ها و اقدامات دولت تدبیر و امید را در جهت رفع موانع و مشکلات در بخش های مختلف بویژه در حوزه مسائل اقتصادی، تامین کالاهای اساسی مورد نیاز مردم، هدفمندی یارانه ها، اشتغال و رسیدگی به موضوعات فرهنگی و همچنین عرصه بین الملل و سیاست خارجی را تشریح کرد.
روحانی تصریح کرد: در هر انتخاباتی که در کشور برگزار می شود مشروعیت سیاسی نظام بار دیگر مورد تایید آحاد ملت قرار می گیرد که البته در انتخابات ریاست جمهوری مردم سالاری و رای مردم با تایید مقدماتی از سوی شورای نگهبان و تنفیذ و تایید رهبری پس از انتخابات در هم تنیده است.
وی افزود: این موضوع برای افکار عمومی جهان بسیار دارای اهمیت بود که در کشور ما انتخاباتی برگزار شد که پس از آن یک شادمانی در سراسر کشور به وجود آمد و شاید این انتخابات از جمله انتخابات های استثنایی بود که هیچ اعتراضی نسبت به آن وجود نداشت و همگان در زبان و عمل بر انتخابات مهر تایید زده و از آن استقبال کردند.
رییسجمهور با اشاره به اینکه نقش مقام معظم رهبری در برگزاری بسیار شکوهمند این انتخابات و حضور، اعتماد و آرامش مردم در روند برگزاری انتخابات و نیز هدایتها، رهنمودها و تدبیر ایشان بسیار حائز اهمیت بود، اظهار داشت: آگاهی مردم و اینکه آنها احساس می کردند در چه شرایط حساسی پای صندوقهای رای حضور مییابند، از دیگر موارد دارای اهمیت در این انتخابات بود.
دکتر روحانی ادامه داد: مردم می دانستند که توطئه دشمنان در سطح جهان و شبهاتی که عده ای در داخل و خارج داشتند، تنها میتواند با حضور آنان پاسخ داده شود؛ از اینرو حضور 73 درصدی مردم در انتخابات در شرایط امروز جهان بسیار مهم است.
رییسجمهور افزود: انتخابات 24 خرداد باعث انسجام و وحدت ملی شد و همه گروهها و اقوام در جریان این انتخابات پای صندوقها آمدند و با مقایسه حضور مردم در نقاط مختلف کشور درمییابیم که اتحادی بزرگ از سوی مردم در این عرصه به صحنه آمد.
روحانی با اشاره به اینکه همگان مردم سالاری را قبول داشته و منافع ملی را متعلق به آحاد مردم میدانند، اظهار داشت: باید از تمام اقشار مردم و اقوام و مذاهب مختلف در کشور سپاسگزاری و تشکر کنیم که در این مقطع حساس ادای وظیفه کردند.
رییسجمهور با بیان اینکه سرمایه اجتماعی و نشاط عمومی در این انتخابات به اوج خود رسید، گفت: این موضوعی است که نه تنها دشمنان تصور آن را نداشتند، بلکه شاید برخی دوستان نیز در داخل کمتر فکر میکردند که این حضور از سوی مردم اتفاق بیفتد.
روحانی با بیان اینکه در کشور شاهد انتقال قدرت اجرایی در بهترین شکل ممکن و تغییر افکار جهانی در برابر ملت بزرگ ایران بودیم، خاطرنشان کرد: ملت ایران بار دیگر عظمت و اعتماد خود را نسبت به نظام، پیوستگی خود با حاکمیت و تعلق خود نسبت به کشور و منافع ملی را به خوبی در این انتخابات به نمایش گذاشتند.
رییسجمهور با اشاره به اینکه انتخابات به گونهای پایان یافت که هیچ شبههای برای هیچ کس باقی نگذاشت، اظهار داشت: اگر اختلاف رای میان نفر اول و دوم در حدود یک یا دو میلیون رای بود، شاید برخی شبهات بوجود میآمد؛ اما اینکه رییس جمهور با اختلاف رای 3 برابری نسبت به کاندیدای بعدی برگزیده شود خود به خود شرایط را به گونهای رقم زد که هیچ جایی برای شبهه در این انتخابات باقی نگذاشت و این باعث شور و نشاط همگانی در کشور بود.
دکتر روحانی با تقدیر از مجریان ، ناظران و برگزارکنندگان انتخابات که نقش قابل توجهی در این زمینه داشتند، ادامه داد: بی تردید نقش رسانه ملی و نیروهای امنیتی نیز در برگزاری شایسته انتخابات حائز اهمیت بود.
رییسجمهور تصریح کرد: بسیاری از تهدیدها با این انتخابات برطرف و جایگاه جمهوری اسلامی ایران در عرصه بینالملل به جایگاهی جدید در افکار عمومی مبدل شد و جهانیان با دیدگاهی دیگر نسبت به ایران و نظام جمهوری اسلامی ایران نگاه کردند.
روحانی افزود: امیدواریم این تغییر نگاه بین المللی آغازی برای حل برخی معضلات و مشکلاتی باشد که امروز آنها را پیش رو داریم.
رییسجمهور در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه دولت تدبیر و امید از میان تمام مسائلی که در بخشهای مختلف اقتصادی، سیاست داخلی و خارجی و فرهنگی و اجتماعی پیش رو دارد، رسیدگی به مسائل اقتصادی و سیاست خارجی را در این مقطع دارای اولویت میداند، اظهار داشت: این در حالی است که توجه به موضوعات فرهنگی همواره برای ما دارای اهمیت بوده چرا که انقلاب اسلامی ایران، انقلابی فرهنگی بود و بی تردید بقای آن نیز در سایه حفظ سرمایههای فرهنگی دینی و انقلابی در کشور و حراست از آنها خواهد بود.
روحانی با بیان اینکه در زمینه شرایط اقتصادی، دولت تدبیر و امید به تدریج آمار و ارقام واقعی را در بخشهای مختلف به مردم ارائه خواهد کرد، اظهار داشت: یکی از قولهایی که رییس جمهور به مردم داده این است که ظرف 100 روز اول فعالیت دولت جدید، واقعیات کشور در روز تحویل دولت برای مردم تشریح خواهد شد.
رییسجمهور با اشاره به اینکه امروز اقتصاد کشور ما از رکود تورمی رنج میبرد، خاطرنشان کرد: متاسفانه بر اساس گزارش های مرکز آمار و بانک مرکزی، رشد اقتصادی کشور در سال 91 رشدی منفی است.
روحانی تصریح کرد: هنگامی که رشد اقتصادی کشوری منفی میشود این به معنای بوجود آمدن شرایط رکود و عدم رونق است که امروز این رشد منفی را بر اساس آمار هم در صنعت، کشاورزی و هم در بخش خدمات و نفت و گاز شاهد هستیم.
وی گفت: هنگامی که کشوری با رکود مواجه میشود بهترین راه حل اقتصادی آن انجام اقدامات انبساطی به معنای تزریق پول برای ایجاد رونق است؛ اما اگر این رکود همراه با تورم نیز باشد تزریق پول موجب افزایش بیشتر تورم خواهد شد.
رییسجمهور با اشاره به اینکه بر اساس آمار بانک مرکزی، تورم کشور در پایان تیر ماه 37.5 درصد بوده و تورم نقطه به نقطه 44 درصد است، گفت: این به معنای آن است که هرگونه تزریق پول باعث میشود این تورم افزایش یابد.
دکتر روحانی با بیان اینکه یکی از عوامل تورم استقراض از بانک مرکزی بوده است، اظهار داشت: یکی دیگر از مشکلات در زمینه اقتصاد، نقدینگی بسیار بالایی است که امروز در کشور وجود دارد.
رییسجمهور با اشاره به اینکه رقم نقدینگی کشور در پایان تیر ماه 479 هزار میلیارد تومان بوده است، افزود: این نقدینگی بالا همانند سیل مخربی است که به هر سمت برود قیمتها را آنچنان افزایش میدهد که اوضاع از دست دولت خارج خواهد شد.
دکتر روحانی با اشاره به اینکه مساله دیگری که دولت در عرصه اقتصادی با آن مواجه است موضوع بیکاری در کشور است، خاطرنشان کرد: بر اساس آماری که اخیرا اعلام شده در کل کشور 12.5 درصد بیکاری وجود دارد که البته برای دوره سنی 19 تا 34 سال این رقم بسیار بالا است.
وی تصریح کرد: ایجاد شغل تنها در سایه رونق اقتصادی ممکن خواهد بود.
روحانی با بیان اینکه بودجه 210 هزار میلیارد تومانی که در اوایل سال جاری به تصویب مجلس رسیده از دیگر موضوعاتی است که دولت در بخش اقتصادی با آن مواجه است، گفت: این بودجه ، بودجهای غیرواقعی است که بر اساس گزارش مسئولان امکان تحقق آن وجود ندارد که باید اصلاح شود ؛ چرا که در غیر اینصورت توقعاتی که این بودجه در بخش های مختلف به وجود می آورد دولت را با مشکل مواجه خواهد کرد.
رییسجمهور افزود: در این راستا دولت بحث اصلاح بودجه را به عنوان دستور اولیه کار خود قرار داد تا بتواند ارقام بودجه را تا حدودی به واقعیت نزدیک کند.
روحانی ادامه داد: در ماههای اولیه سال، تحقق بودجه 43 درصد بوده و در یکی دو ماه آخر که در زمینه مالیات تلاش زیادی به انجام رسید در آخر مرداد ماه درآمد بودجهای کشور 52.8 درصد بوده است.
رییسجمهور با بیان اینکه علاوه بر چالشهای گوناگونی که اقتصاد با آن مواجه است با تعداد زیادی از فارغالتحصیلان دانشگاهها که شغل مناسب برای آنها وجود ندارد به طور طبیعی در سالهای آینده مواجه خواهیم شد، گفت: در حال حاضر 4 میلیون و 500 هزار دانشجو در دانشگاههای کشور مشغول تحصیل هستند که سالانه در حدود 900 هزار نفر از آنها فارغالتحصیل شده و خواستار شغل متناسب با تحصیلات خود هستند.
روحانی خاطرنشان کرد: دولت برای حل مسائل اقتصادی به دنبال اجرای دستورالعملهایی در کوتاه مدت و برنامهریزیهایی برای بلندمدت است.
رییسجمهور با اشاره به اینکه یکی از سختترین کارهای دولت تدبیر و امید ظرف یکی دو ماه آینده تنظیم بودجه سال 93 کل کشور با توجه به همه معضلات اقتصادی که پیش رو دارد، است، تصریح کرد: دولت به دنبال آن است که به سمت تک نرخی شدن ارز حرکت کرده و شرایط را برای روند بهتر هدفمندی یارانهها آماده کنند؛ ضمن اینکه دولت میخواهد حرکت بخش اقتصادی به سمت رونق اقتصادی باشد و در این مسیر میخواهد حتیالامکان از استقراض بانک مرکزی پرهیز کند.
روحانی با بیان اینکه درآمد اصلی کشور متاسفانه در سالهای گذشته متکی به نفت بوده است، تصریح کرد: کشورهای غربی فشار اصلی خود را بر درآمد اصلی کشور گذاشتند و امروز فروش نفت ما حداقل یک میلیون بشکه در روز کاهش یافته و بنابراین درآمد اصلی کشور با مشکل مواجه است و با توجه به تحریم در بخش پتروشیمی و کالاهای دیگر ما با مشکل در سایر بخشهای غیرنفتی هم مواجه خواهیم شد.
رییسجمهور تصریح کرد: دولت در عین حال برنامههایی فوری تحت عنوان برنامههای 100 روزه برای حل این مشکلات در دستور کار دارد.
دکتر روحانی با اشاره به اینکه اصلاح بودجه اولین کار لازمی بود که از سوی دولت به انجام رسید و لایحه آن را با قید دو فوریت تقدیم مجلس کرد، گفت: امیدواریم مجلس شورای اسلامی نیز در این زمینه با دولت همکاری کرده و آنچه به تصویب نمایندگان میرسد به دولت کمک کند تا در بخش بودجه با بودجهای واقعی مواجه باشیم.
رییسجمهور تامین کالاهای اساسی در کشور را از دیگر مشکلات جدی دانست که دولت ظرف ماههای اخیر با آن مواجه بوده و بخش عمده ای از وقت خود را به آن اختصاص داده است، گفت: در بخش کالاهای اساسی متاسفانه امسال با آمار و ارقام متفاوتی مواجه بودهایم؛ از سویی وزارت کشاورزی مدعی بوده که 13.5 میلیون تن گندم در کشور تولید شده و از سوی دیگر بخش تجارت اعلام می کند که تنها 3 تا 4 میلیون تن گندم خریداری کرده است.
دکتر روحانی افزود: بر این اساس دولت ناچار است در سال جاری 7.5 میلیون تن گندم خریداری و به کشور وارد کند و این در حالی است که امروز خرید و واردات با مشکلات زیادی مواجه است.
رییسجمهور با بیان اینکه در زمینه کشاورزی نیاز به انجام اقدامات بسیار فوری برای حل مشکلات کشاورزان داریم، اظهار داشت: اگر نتوانیم کود لازم را با قیمت مناسب تهیه کنیم و در اختیار کشاورز قرار دهیم و نیز قیمت مناسبی را برای محصولات تعیین کنیم خود به خود کشاورزان انگیزه و امکان اینکه بخواهند در جهت برداشت محصول مورد نظر تلاش کنند، نخواهند داشت.
روحانی تصریح کرد: ما امیدواریم بتوانیم تمام تلاش لازم را در شهریور امسال در جهت حرکت خوب کشاورزی کشور به انجام برسانیم تا بواسطه آن هم در بحث اشتغال نتایج مثبتی کسب کنیم و هم زندگی بخش وسیعی از مردم که کشاورزان هستند را تامین کنیم.
رییسجمهور رفع منابع پرداخت یارانه نقدی به مردم را از دیگر مشکلاتی دانست که دولت با آن مواجه است و خاطرنشان کرد: مبنای پرداخت یارانهای که امروز به مردم پرداخت میشود در بودجه امسال این بوده که 38 درصد به قیمت حاملهای انرژی افزوده شود که این کار باید در تیر ماه انجام میشد.
روحانی تصریح کرد: دولت به گونهای برنامه ریزی کرده تا این افزایش قیمتها در زمان مناسبی به انجام رسیده، ضمن اینکه پرداخت یارانهها نیز متوقف نشده و تا پایان سال انجام شود.
رییسجمهور مسائل مربوط به بخش نفت و گاز را از دیگر موضوعاتی دانست که دولت با آن مواجه است و اظهار داشت: ما در بخش گاز با مشکلات مضاعفی روبرو هستیم؛ چرا که در برخی بخش ها به دلیل عدم وجود گاز، از فراوردههای گرانتر نسبت به آن استفاده میکنیم.
روحانی با بیان اینکه از سوی دیگر به دلیل کمبود گاز ، پتروشیمی کشور با مشکلاتی روبرو میشود، تصریح کرد: تلاش فوری دولت این است که در موضوع نفت و گاز دست به اقدامات فوری بزند که این اقدامات در هفتههای اول پس از روی کار آمدن دولت آغاز شده است.
رییسجمهور کنترل نقدینگی و پایه پولی را از دیگر اقدامات دولت برشمرد که از طریق بانک مرکزی و به عنوان اولین دستور دولت برای این بانک در نظر گرفته شده است، گفت: ما امیدواریم بتوانیم رشد نقدینگی را کنترل کرده و از این راه بتوانیم کنترل دقیقی بر موضوع تورم داشته و اجازه ندهیم تورم افسارگسیخته به همین شکل رو به افزایش باشد؛ چرا که این امر تبعات نامناسبی بر تولید خواهد داشت.
وی با بیان اینکه کار امروز میان سیستم بانکی، تولید و گمرک مشکلاتی وجود دارد که باید بتوانیم تنظیم روابطی میان بانکها، مراکز تولیدی و گمرک ایجاد کنیم، گفت: این روانسازی میتواند کمک شایانی به رونق اقتصادی در کشور داشته باشد که در این رابطه دولت کارگروهی را تشکیل داده و قرار است تا یکشنبه آینده موانع پیش روی بخش تولید شناسایی و راه حلهای فوری که در ماههای آینده امکان پذیر ا ست اعلام و اعمال کنیم.
رییسجمهور خاطرنشان کرد: البته ضمن 100 روز اول کار دولت شرایط کشور را در روز تحویل به دولت به مردم توضیح خواهیم داد.
دکتر روحانی خاطرنشان کرد: دولت تدبیر و امید متعهد است تا همه مشکلات خود را به طور شفاف برای مردم بیان کند؛ چرا که معتقدیم یکی از دلایل رای مردم به دولت تدبیر و امید مسئولیت پذیری، قانون مداری، صداقت و شفافیتی بوده که این دولت قول آن را به مردم داده است.
رییسجمهور با بیان اینکه مردم با دلایل مختلف رییسجمهور خود را انتخاب کردهاند و نمیتوان تنها این موضوع را به یک دلیل خاص و مثلاً اینکه فردی لباس روحانیت به تن دارد و یا تحصیلات حوزوی و دانشگاهی داشته ، محدود کرد؛ چرا که مردم بر اساس قولهایی که به آنها داده شده دست به انتخاب زدند.
روحانی افزود: فردی که امروز انتخاب شده به مردم قول داده که می خواهد از ضربههایی که به اخلاق در جامعه وارد شده، فاصله گرفته و از هتک حرمتهایی که با بی پروایی انجام میشد، دور باشد و از افراطگری ، خشونت، بی اعتمادی به قانون، خرافهگرایی و ابزاری کردن دین و شعارهایی که هزینه آن از جیب مردم است، و بسیاری از اقدامات غیرکارشناسانه و بدون مشورت میخواهد فاصله بگیرد.
رییسجمهور تصریح کرد: مبنای انجام این قولها عقلانیت، مشورت، اعتدال، آیندهنگری، تدبیر و ایجاد وحدت در جامعه و پر کردن شکافهای اجتماعی و بالا بردن تحمل اجتماعی است.
دکتر روحانی با تاکید بر اینکه امروز بسیاری از افراد نسلهای دوم و سوم انقلاب به دلیل برخی رفتارها که مربوط به فشار خارجی و بیدقتیهای داخلی است شبهات و اشکالاتی دارند، گفت: باید فضا را برای طرح این شبهات ، سوالات و اشکالات باز گذاشت و کاری کرد که آنها آزادانه و در فضای آزاد بتوانند نقد کنند.
رییسجمهور افزود: هنگامی که مهمترین رکن ساختاری نظام که همان ولایت فقیه است اعلام میکنند که نقد آزاد است و از انتقاد آزادانه حمایت میکنند چگونه است که دیگران نسبت به این موضوع تنگ نظری دارند امروز شرایط با گذشته تفاوتهای بسیاری دارد و وسایل ارتباطی از قبیل اینترنت و ماهواره همه مردم را به یکدیگر مرتبط کرده است.
دکتر روحانی با بیان اینکه بسیاری از افراد تنها شبهاتی دارند که باید به آنها پاسخ داده شود و در این راستا باید تحمل و فضا را البته در چارچوب قانون به عنوان اصل و معیار باز گذاشت.
رییسجمهور با بیان اینکه معتقدم رای به این دولت بر مبنای گفتمانی بوده که از سوی این دولت مطرح شده است، اظهار داشت : یادمان باشد اگر از رای و نظر مردم فاصله بگیریم همه ضرر کرده ایم .
روحانی با اشاره به اینکه این دولت خود را قیم مردم نمی داند ، تصریح کرد: دولت تدبیر و امید خود را وکیل و خادم مردم می داند و همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند همه ما برای خدمت به مردم آمده ایم و بر اساس گفته شهید مدرس همه ما باید نوکر مردم باشیم.
وی تصریح کرد: دولت بعنوان خادم، وکیل و مجری نظرات مردم در چارچوب قانون و شرع مقدس اسلام انشاءالله کار خود را دنبال خواهد کرد.
روحانی رسیدگی به مسائل و موضوعات سیاست خارجی بویژه با توجه به شرایط حساس منطقه را از دیگر معضلاتی دانست که دولت با آن مواجه است و گفت: امروز منطقه ما از بحران شدیدی رنج برده و در شرایط حساسی قرار دارد که نمونه کامل آن امروز در سوریه ، مشهود است.
رییس جمهور با بیان اینکه ثبات و امنیت سوریه بسیار برای ما حائز اهمیت است، گفت: جمهوری اسلامی ایران در این زمینه وظیفه بسیار مهمی را برعهده دارد .
روحانی افزود: خوشبختانه امروز غرب که به بهانه هایی تصمیم حمله به سوریه را دارد با مشکلاتی روبرو است؛ امروز نزدیکترین متحد آمریکا یعنی انگلیس در پارلمان خود دچار مشکل می شود به دلیل آن است که تبعات جنگ را در این منطقه دیده و می دانند که این آثار برای ملت های جهان بسیار مخرب است.
رییس جمهور ادامه داد: اینکه آمریکا برای انجام اقدامات خود علیه سوریه از کنگره خود نظرخواهی کرده است به معنای آن است که آمریکا مشروعیت بین المللی از سازمان ملل و شورای امنیت و افکار عمومی برای انجام این اقدام ندارد و از سویی دیگر در داخل کشور خود نیز دچار مشکل است.
روحانی با تاکید بر اینکه بی تردید مداخله خارجی و تقویت تروریسم در منطقه عامل اصلی مشکلات در منطقه است ، گفت: ما معتقدیم مهمترین مشکل در سوریه دخالت های خارجی و میدان دادن به تروریست ها در این کشور است در حالی که مبنا و ملاک رای و خواسته مردم است.
رییس جمهور خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی ایران همه تلاش انسانی خود را نسبت به مردم سوریه انجام داده و خواهد داد و نسبت به تعهد خود به ثبات منطقه و اقداماتی که در این زمینه لازم بوده انجام داده و خواهد داد و می داند که شروع جنگ و حمله به سوریه چه مشکلاتی را برای کل منطقه بوجود خواهد آورد از این رو تمام اقدامات سیاسی و بین المللی خود را در روزهای اخیر انجام داده و ادامه خواهد داد .
روحانی افزود: البته اگر برای مردم سوریه مشکلاتی بوجود آید جمهوری اسلامی ایران به وظایف دینی و نوع دوستانه خود برای کمک غذایی و دارویی به مردم سوریه اقدام خواهد کرد.
رییس جمهور خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی ایران همانطور که پیش از این نیز اعلام کرده هر گونه اقدام علیه سوریه را نه تنها به ضرر منطقه بلکه به ضرر دوستان آمریکا نیز می داند و معتقد است که این اقدام هیچ نفعی برای هیچ کس نخواهد داشت.
روحانی خاطر نشان کرد: در سیاست خارجی دولت تدبیر و امید ضمن توجه به حقوق مردم و پاسداشت همه حقوق ملت ایران تلاش می کند با منطق و استدلال و تعامل سازنده با دنیا شرایطی را بوجود آورد تا بهانه هایی که غرب برای تحریم ایران دنبال می کند را از دست آنها گرفته و تلاش می کند که فشار نابجا، نابحق و غیر قانونی که علیه ملت ایران به انجام رسیده از ملت دور کند.
رییس جمهور گفت: دولت در این راه برنامه هایی دارد که آنها را به تدریج اعلام کرده و به آنها عمل خواهد کرد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم