روزنامه کیهان نوشت: «برخی مقامات اسرائیل با توجه به اوضاع فعلی ترجیح میدهند توان بازدارندگی آمریکا همچنان مبهم و با ابهت باقی بماند چرا که اقدام کماثر علیه سوریه، چیزی جز جسورتر کردن سوریه و حزبالله و ایران به دنبال نخواهد داشت».
وبسایت آمریکایی المانیتور با انتشار اولین تحلیل به قلم بن کسپیت روزنامهنگار صهیونیست نوشت: برآوردها در اسرائیل حاکی از آن است که نمایش مضحک حمله به سوریه، با شلیک چند ده یا چند صد موشک به اهداف راهبردی حکومت سوریه خاتمه خواهد یافت. فرمانده ارتش اسرائیل دو روز زمان صرف کرده است تا متوجه شود در صورتی که این حمله دستاوردی به همراه نداشته باشد چه میشود؟ از نگاه آنان چنین حملهای فقط قدری گرد و خاک خواهد کرد و حاصلش تنها تعدادی عکس درست و حسابی برای رسانههای خبری خواهد بود.
روزنامهنگار صهیونیست تاکید کرد: با توجه به این که بازدارندگی مهمترین هدف این حرکت آمریکاست، اگر اسد پس از اتمام این همه هیاهو و جار و جنجال دیپلماتیک بینالمللی باز هم به روش خود ادامه دهد، در حقیقت این هدف (بازدارندگی) نیز کاملا از دست رفته خواهد بود.
این گزارش افزود: «مقامات اسرائیل میگویند اگر در نهایت، همه این ضربهها چیزی بیش از یک نوازش برای اسد نباشد، آن چه رخ خواهد داد این است که ابهت بازدارندگی غرب و آمریکا در منطقه به کلی فرو خواهد ریخت.
تحلیلگر المانیتور با بیان اینکه اکنون کسی نیست که کلانتر خاورمیانه یاغی باشد، مینویسد: به گفته مقامات اسرائیل اگر قدرت تصمیمگیری و اجرای اوباما و غرب این است که شاهدش هستیم، بهتر بود که تلاشها صرف دستیابی به یک راهحل دیپلماتیک میشد. در این صورت، به مفهوم بازدارندگی نظامی خدشهای نمیشد و بیآن که بر همگان مشخص شود که در ورای این مفهوم واقعیتی وجود ندارد، بازدارندگی همچنان میتوانست با ابهت جلوه کند.
تحلیلگر صهیونیست نوشت: به عبارت دیگر، بهتر بود این ببر در لانهاش میخوابید و به جای آن که بیرون بیاید و همه ببینند که بچه گربهای بیش نیست، به خرناسهایش ادامه میداد.
این پایگاه خبری آمریکایی نوشت: گرچه اسرائیل به دقت رخدادهای سوریه را زیر نظر دارد، اما مرکز توجهش هنوز تهران است. زیرا همه تحرکات و رخدادهای خاورمیانه از ایران سرچشمه میگیرد. برعکس آنچه اکنون در حال رخ دادن است- کلنجارهای غرب بر سر حمله هوایی به سوریه- تنها آیتاللهها را جسورتر کرده و بر آمادگی آنها برای اجرای کامل طرحشان در زمینه دستیابی به توانمندی هستهای میافزاید.
هلاکت عامل قتل عام زنان و کودکان کُرد
کیهان آورده :یکی از جنایتکارانی که در جریان حمله روز شنبه به پادگان نظامی منافقین به هلاکت رسید از عوامل قتل عام کردهای عراق بود.
به گزارش رجا نیوز احمد وشاق از اعضای تیمهای ترور سازمان منافقین در ابتدای دهه 60 بود که حداقل 3 ترور موفق در خیابانهای تهران داشته است. او در ابتدای دهه هفتاد در عملیات مروارید در کردستان عراق هم نقش مهمی داشته است. شاهدان عینی میگویند وشاق که مسئول آتشبار بوده در یک ایست بازرسی تمام اعضای غیرنظامی یک مینیبوس که شامل زن و کودک بودند را با آتش کاتیوشا کشته است!
هادی شعبانی از اعضای سازمان در «کتاب عمر» درباره نقش احمد وشاق در عملیات مروارید مینویسد: بچههایی که در سلیمان بک بودند تعریف میکردند که یکی مینی بوس از کردها را که قصد داشتند به سمت بغداد بروند، در سه راهی سلیمان بک متوقف میکنند و مانع حرکت آنها میشوند و چون قصد داشتند به راه خود ادامه بدهند با امتی 23 (پدافند 23 میلیمتری را روی امتی ال بی گذاشته بودند) به رگبار میبندند و همه آنها را قتل عام میکنند. بعدها این واقعه از افتخاراتشان بود و میگفتند که به این ترتیب جلوی پیشروی کردها را گرفتیم و صاحبخانه (صدام) را نجات دادیم. تعداد تلفات منافقین در حمله روز شنبه به پادگان این گروهک 70 نفر گزارش شده است.
نقش بندر بن اسرائیل در آتشافروزیهای عبری- عربی
کیهان نوشت:یک روزنامه لبنانی رئیس استخبارات رژیم سعودی را به خاطر شدت خیانتهایش به مردم منطقه و خوشخدمتیهایش به رژیم اسرائیل «بندر بن اسرائیل» توصیف کرد.
الاخبار با اشاره به انفجار خودروهای بمبگذاری شده در حومه شیعهنشین بیروت، هدف قرار گرفتن دو مسجد اهل سنت در شهر طرابلس لبنان توسط بمبگذاران، متهم شدن ارتش سوریه به ارتکاب حمله شیمیایی به یکی از محلات حومه دمشق، خنثی شدن یک عملیات سری ارتش اسرائیل در مرز لبنان توسط حزبالله و... مینویسد: بندر بنسلطان شاهزاده سعودی در رأس برخی تلاشها برای تغییر معادله قدرت در منطقه قرار دارد. همانند اسرائیل، بندر بنسلطان از منادیان دیرین مهار نفوذ ایران و سوریه در منطقه و خلق یک «خاورمیانه جدید» به سبک نومحافظهکاران آمریکایی بوده است و این موضع، در مقاطعی، هزینههایی را هم به او تحمیل کرده است.
الاخبار به یک سند منتشره در سایت ویکیلیکس مربوط به سفارت آمریکا در سال 2007 استناد کرد که در آن آمده است: «ما همچنین شواهد دست اولی از تنشهای درون خانوادگی (در درون خانواده سلطنتی سعودی) نسبت به سیاست کشور در قبال اسرائیل به دست آوردهایم. بعضی از شاهزادگان، خصوصا بندر بنسلطان بن عبدالعزیز، مشاور امنیت ملی سعودی، ظاهرا برای ارتباط نزدیکتر با اسرائیل تلاش میکنند. بندر اکنون ایران را خطری بزرگتر از اسرائیل میبیند.»
الاخبار همچنین به سفر ناکام بندر بنسلطان به روسیه و دیدار با پوتین اشاره کرد که وی در آن سفر اعتراف کرده از تروریستهای چچنی حمایت میکند اما تضمین میدهد که «المپیک زمستانی در شهر سوچی سواحل دریای سیاه) با امنیت کامل برگزار شود!
روزنامه لبنانی «بندر بن اسرائیل» را از عوامل سرازیر شدن تروریستها و گروههای مسلح تکفیری به سوریه ارزیابی کرد و افزود: در دهه 1960 بندر بن سلطان در تجهیز مجاهدین در مقابل روسیه در افغانستان به سیآیای کمک کرده بود، البته آن گروه از مجاهدین که بعدها به ستون فقرات طالبان و القاعده تبدیل شدند. حالا این شاهزاده سعودی با عرضه کمکهای مالی، تسلیحاتی و آموزشی به همان پیکارجویان درصدد احیای نقش سابق خود است.
به گفته یک تحلیلگر در بیروت «این پیکارجویان که اکثرا به لحاظ ایدئولوژی با القاعده همسو هستند، امروزه بسیار عملگرا شدهاند. آنها حاضرند از سعودیها (که قبلا دشمن تلقی میشدند) کمکهای مالی، امکاناتی و تجهیزاتی دریافت کنند.
الاخبار از «بندر» به عنوان فرانکشتاین یاد کرد و افزود: سعودیها برای مجازات حزبالله و تضعیف متحدان منطقهای آن متحدین خود در لبنان را فعال کردهاند تا با بحرانآفرینی روزانه، نقش حزبالله در لبنان را تضعیف کنند. یک راه ساده برای تحقق این هدف، تنشآفرینی فرقهای در جامعه چند مذهبی لبنان است، ترفندی که سعودیهای وهابی در آن ید طولایی دارند. ایجاد مناقشه بین اهل سنت و شیعیان با استفاده از خشونتهای حساب شده، برای سعودیها به راحتی بازیهای کودکانه است، چنانچه طی سالهای اخیر در تحریک خشونتهای مرگبار فرقهای در عراق تبحر وافری کسب کردهاند.
براساس این گزارش بندر بن اسرائیل در سفر به روسیه، پیشنهاد رشوه مانند خرید 15 میلیارد دلار تسلیحات روسی در ازای تغییر موضع نسبت به سوریه را مطرح کرد که مورد موافقت پوتین واقع نشد.
از سوی دیگر خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس فاش کرد: استفاده از سلاح شیمیایی در منطقه غوطه شرقی که به کشته شدن حدود 800 نفر منجر شد و قدرتهای غربی نظام سوریه را به استفاده از آن متهم کردند، ناشی از سوءاستفاده از افراد مسلح از موادی بود که عربستان سعودی در اختیار آنها قرار داده بود.
«دیل کفالیک» خبرنگار آسوشیتدپرس در خبری تاکید کرد: «برخی افراد مسلح از طریق بندر بن سلطان رئیس دستگاه اطلاعاتی عربستان سلاح شیمیایی دریافت کردند و آنها بودند که این حمله را انجام دادند.»
اوباما از فقدان راهبرد رنج میبرد مردم و ارتش آمریکا از جنگ!
روزنامه کیهان نوشت:یک روزنامه آمریکایی فاش کرد «گزینه حمله نظامی به سوریه با شک و تردیدهای زیادی از جانب افسران بلندپایه ارتش آمریکا مواجه شده است.»
واشنگتن پست در گزارش خود نوشت: بسیاری از افسران سابق و فعلی آمریکا در مورد آثار حمله آمریکا به سوریه نگران هستند. آنها هنوز از هزینهها و اثرات جانبی دو جنگ آمریکا در خاورمیانه رنج میبرند.
براساس این گزارش بسیاری از این افسران میگویند واشنگتن فاقد یک استراتژی منسجم درباره سوریه است.دریادار گوردون میلر کارشناس مرکز امنیت نوین آمریکا، معتقد است این حمله میتواند دور جدید از حملات به اسرائیل را به همراه داشته باشد.
یکی از سخنگویان آژانس امنیت ملی آمریکا میگوید: «مقامات کاخسفید روز پنجشنبه بار دیگر اعلام کردند به دنبال حملهای فراگیر به سوریه نیستند. بسیاری از افسران در این مورد مردد هستند.»
ژنرال مارتن دمپسی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا با جزئیات دقیق از عواقب حمله نظامی به سوریه و افتادن در تله دخالت نظامی هشدار داده است.
در همین حال زبیگنیو برژینسکی مشاور امنیت ملی اسبق کاخ سفید در گفتوگو با دویچه وله از فقدان استراتژی در دولت آمریکا سخن گفت و افزود: «من معتقدم که یک حمله نظامی- در صورتی که واقعاً روی دهد- میبایست بخشی از یک استراتژی همهجانبه باشد. در غیر این صورت شاید یک ضربه تلافیجویانه متناسب باشد. ولی آیا با چنین ضربهای میتوان مشکل را حل کرد؟ آیا استراتژی مناسبی برای حل مشکل وجود دارد؟ چه کسی بخشی از راهحل است و چه کسی نیست؟ پیش از حمله نظامی باید درباره این پرسشها به طور منظم فکر کرد.همچنین در نظر گرفت که این حمله میتواند پیامدهای نامطلوبی داشته باشد.»
وی اظهار داشت: به نظر میرسد که مشکل در مورد سوریه، با توجه به قیامهای اخیر در خاورمیانه، بخشی از یک مخمصه بزرگتر است. راهحل نه فقط میتواند صرفاً نظامی باشد و نه باید آن را تنها وابسته به قدرتهای غربی ساخت.
وی در پاسخ این سؤال که شما «معتقد نیستید که در زمان کنونی حملهای نظامی به سوریه درست است؟» تاکید میکند من در ارتباط با آن استراتژی گستردهای نمیبینم. آنچه باعث نگرانی من است این است که ایالات متحده آمریکا و متحدانش، یعنی قدرتهای استعماری پیشین، محدود میاندیشند. از دیدگاه من، به همین دلیل مستقیماً یک مشکل سیاسی تازه پدید میآید.
رند پال سناتور آمریکایی نیز به واشنگتن تایمز گفته است: باراک اوباما بیشتر علاقمند به حفظ آبرو درباره سوریه است. اوباما درباره سوریه خود را در تنگنا قرار داده است. او احساس میکند در برابر متحدانش و نیز همکاران بینالمللی ضعیف به نظر میرسد. اما من فکر نمیکنم این بتواند دلیلی کافی برای جنگ باشد.
جانکری روز جمعه ضمن سخنانی اذعان کرده بود «رئیسجمهور اوباما و ما در آمریکا احترام زیادی برای بازرسان سازمان ملل قائل هستیم ولی همانطور که بارها و بارها بانکی مون گفته است، تحقیقات سازمان ملل نشان نخواهد داد که چه کسی از این تسلیحات استفاده کرده است. این وظیفه گروه تحقیق سازمان ملل نیست. آنان فقط تایید خواهند که آیا از چنین تسلیحاتی استفاده شده است یا نه... میدانیم که بعد از دهها سال درگیری، مردم آمریکا از جنگ خسته هستند، من نیز همینطور ولی خستگی نمیتواند ما را از وظیفهمان دور کند.»
هر دم از این باغ بری میرسد!
کیهان آورده: انتشار جلسه فائزه هاشمی با صالحیامیری سرپرست فعلی وزارت ورزش و جوانان واکنش منفی نمایندگان را در پی داشت بطوریکه برخی از نمایندگان معتقدند که با رای اعتماد به وی باعث نفوذ فائزه هاشمی در این وزارتخانه میشود.
به گزارش «ندای انقلاب»، سیدرضا صالحیامیری پس از رأی عدم اعتماد مجلس به سلطانیفر بعنوان سرپرست وزارت ورزش و جوانان کار خود را در این وزارتخانه آغاز کرده است. در همین راستا فائزه هاشمی دختر هاشمی رفسنجانی که اظهاراتش در عرصه ورزش همواره با تنش در جامعه همراه بوده، هفته گذشته در دفتر صالحیامیری در طبقه سوم ساختمان این وزارتخانه در خیابان سئول حاضر شده و با وی جلسه برگزار کرد.
چند تن از مدیران سابق سازمان تربیتبدنی نیز فائزه را در این جلسه همراهی میکردند.ندای انقلاب میافزاید در این جلسه درخصوص مباحث ورزش بانوان و نحوه رای اعتماد مجلس به صالحیامیری برای تصدی این وزارتخانه مباحثی مطرح شد.
انتشار این خبر در بین نمایندگان واکنش منفی را در پی داشت بطوریکه یکی از نمایندگان به «ندای انقلاب» گفت: نمایندگان به نفوذ فائزه هاشمی در این وزارتخانه حساس هستند و بعد از انتشار خبر جلسه وی با صالحیامیری، واکنش منفی نشان داده و معتقدند که اگر روحانی صالحیامیری را برای وزارت ورزش و جوانان به مجلس معرفی کند نباید به وی رای اعتماد داد.
وی افزود: البته یکی از دلایل عدم رای اعتماد مجلس به مسعود سلطانیفر وزیر پیشنهادی روحانی برای تصدی این وزارتخانه هم جلسه فائزه هاشمی با وی بوده است.
لغو دستور دولت سابق درباره واگذاری ساختمان تاریخی
روزنامه خراسان نوشت:در حالی که بر اساس مصوبه هیئت دولت دهم در تیرماه سال جاری،حق بهره برداری از یک ساختمان تاریخی در تهران به یکی از مناطق آزاد تجاری – صنعتی واگذار شده بود، هیئت دولت یازدهم در یکی از آخرین جلسات خود با تصویب پیشنهادی به استناد اصل 138 قانون اساسی این مصوبه را از تاریخ تصویب، کان لم یکن تلقی کرد و ابلاغیه آن طی روزهای اخیر توسط معاون اول رییس جمهور به وزارتخانه ها و نهادهای مربوطه ابلاغ شده است.
دعوای دو سازمان دولتی درباره صادرات عسل
خراسان نوشت:بر اساس گزارش ها و شکایت های واصله به یکی از نهادهای نظارتی، متقاضیان صادرات عسل از یک سو با اصرار سازمان دامپزشکی برای ارائه گواهی از این سازمان برای صادرات محصول خود مواجه هستند و از سوی دیگر، سازمان غذا و دارو با ارسال نامه ای به نهادهای مسئول در امر صادرات، خروج عسل از کشور را منوط به تایید آنها و نه سازمان دامپزشکی دانسته است که این دوگانگی، باعث به دردسر افتادن صادرکنندگان شده است.
صندلی شورای شهر طاقت رضازاده را نداشت
روزنامه جام جم نوشت: در جریان اولین جلسه شورای اسلامی شهر تهران در دوره جدید، صندلی حسین رضازاده قهرمان وزنهبرداری المپیک شکست. حسین رضازاده 152 کیلوگرم وزن دارد.وی دارنده دو مدال طلای المپیک و رکورددار جهانی حرکت دوضرب در دسته فوق سنگین است. او اکنون رئیس فدراسیون وزنهبرداری ایران و عضو هیات مدیره باشگاه فوتبال سایپاست.
این کلید است یا سوئیچ بولدوزر؟!
جام جم آورده است:ظاهرا عزل و نصبهای سرپرست وزارت علوم تبدیل به چالش بزرگ اصولگرایان و دولت روحانی شده است. حسین شریعتمداری در سرمقاله کیهان بشدت از کنار گذاشتن صدرالدین شریعتی، رئیس پیشین دانشگاه علامه انتقاد کرد.شریعتمداری در بخشی از سرمقاله با اشاره به عملکرد سرپرست وزارت علوم نوشت: این جماعت چنان به قلع و قمع این و آن مشغولند که باید از جناب روحانی پرسید، آن کلیدی که در تبلیغات ریاست جمهوری به مردم نشان دادید و بعدها نیز بارها به آن اشاره فرمودید، کلید حل مشکلات بود یا سوئیچ بولدوزر؟! چرا که کار از «داس» و امثال آن گذشته است!
قاتل شهید صیاد شیرازی در میان کشتههای پادگان اشرف
جام جم نوشت:باگذشت سه روز از درگیریهای پادگان اشرف، رسانهها جزئیات بیشتری از نفرات به هلاکت رسیده سازمان منافقین در این اردوگاه را منتشر میکنند.جهاننیوز زهره قائمی را که در سال 1378 مسئولیت عملیات ترور سپهبد شهید علی صیاد شیرازی را برعهده داشت یکی از منافقین به هلاکت رسیده در درگیری اخیر اردوگاه اشرف عنوان کرد. قائمی جزو محافظان مسعود رجوی و معاون مریم قجر عضدانلو(رجوی) بود که در شورای مرکزی این گروهک تروریستی نیز حضور داشت.
بر اساس این گزارش، وی پس از مجروح شدن، طی یک درگیری در سال ۲۰۰۹ با هلیکوپتر به بیمارستان ارتش آمریکا در بغداد منتقل شده و تحت درمان قرار گرفته بود. پس از استقرار منافقین در کمپ لیبرتی، وی به همراه تعدادی دیگر از اعضای فرقه رجوی در پادگان اشرف مستقر بود و مسئولیت این پادگان را برعهده داشت.
تلاش سعید مرتضوی برای جلب رضایت شاکیان
روزنامه جام جم نوشت:این روزها سعید مرتضوی برای جلب رضایت شکات خود سخت در تلاش است. دادستان پیشین تهران حتی حاضر شده در دیدارهای خصوصی با ارائه توضیحاتی خود را مبرا از همه اتهامات نشان دهد.به گفته سایت قانون، سعید مرتضوی، دادستان پیشین تهران که یکی از متهمان پرونده کهریزک است این روزها درگیر پرونده شکایت شکات پرونده پالیزدار است. پروندهای که از سال 88 در اعتراض به روند دادرسی در آن زمان و برخورد غیرقانونی قضات آن پرونده به جریان افتاد اما تاکنون رای نهایی در این پرونده صادر نشده است.
ادعای یک رسانه غربی درباره پیشنهاد سلطان قابوس به ایران
جام جم آورده:روزنامه عربزبان وطن چاپ آمریکا مدعی پیشنهاد سلطان قابوس به تهران برای برگزاری مذاکره بین روسای جمهور ایران و آمریکا در عمان شد.به نوشته این روزنامه، سفر قابوس در جهت جلب حمایت از تلاشهای عمان از ابتکار این کشور برای حل مساله هستهای ایران و برگزاری نشستی در مسقط برای مذاکره روحانی و اوباما بود.به گزارش این روزنامه، سلطان عمان همچنین پیغامی از سوی شورای همکاری خلیجفارس همراه داشت. او از ایران خواست که موضعش را در مورد مصر و سوریه بیان کند.به نوشته وطن، سفر سلطان قابوس به ایران نشاندهنده تمایل مسقط برای ایفای نقش میزبان مذاکره بین ایران و آمریکاست تا میانجیگر.
ادامه تلاش برای تئوریزه کردن مفهوم «اعتدال»
روزنامه جام جم نوشت:در محافل نزدیک به دولت، تلاش برای تئوریزه کردن و تعریف مفهوم اعتدال همچنان ادامه دارد و بخش عمده دلمشغولی تحلیلگران وابسته به این طیف در رسانهها معطوف به همین نکته شده است.دکتر محمود سریعالقلم که سمت مشاور ویژه رئیسجمهور را نیز برعهده دارد، در یادداشتی در سایت انتخاب، خواهان بهره از تجربه چین و هند در ایران شد.
سریعالقلم نوشته است: عملکرد بسیار منفی قدرتهای خارجی در ایران از یک طرف و حاکمیت اندیشه کمونیستی در محافل فکری و روشنفکری ایران باعث شده تا در لایههای روانی ایرانیان نوع بدبینی و تردید نسبت به نظام بینالملل پدید آید. اما همین تجربه و شاید به مراتب شدیدتر را چینیها و هندیها داشتند؛ هر دو بر این مانع تاریخی فائق آمدند و طی چند دهه اخیر در فرآیندهای جهانی شدن متوجه پتانسیلهای عمیق در نظام بینالمللی شدند.در ادامه این مطلب آمده است: چین و هند دریافتند که جهان فقط بعد سیاسی ندارد بلکه دهها لایه فنی، اقتصادی، هنری، اخلاقی، انسانی و اجتماعی نــــیز در بردارد و جهانی شدن و جهانی بودن فرصت عمیقی است که میتواند نه تنها ثروت مادی بلکه دستمایههای اخلاقی، اجتماعی و انسانی را گسترش دهد.
بدهی روزانه دولت به تامیناجتماعی
روزنامه تهران امروزنوشت: مدیرعامل سازمان تامیناجتماعی از بدهی روزانه 30 میلیاردی دولت به تامیناجتماعی خبر داده و گفته: افزایش حقوق مستمری بگیران متناسب با نرخ تورم نیست و با ایجاد منابع جدید و کاهش مصارف بهطور حتم ماده 96 محقق میشود.به گزارش مهر، دکتر سیدتقی نوربخش گفته: مطالبات سازمان از دولت به هیچ عنوان صفر نمیشود و علت این موضوع نیز افزایش تعداد بیمهشدگان اجباری و سهم دولت است.وی گفته: تکالیف دولت براساس قوانین مختلف در طول این سالها گرفته شده و سال به سال نیز افزایش پیدا کرده و در طول این سالها نیز نه تنها پرداخت نشده بلکه دچار انباشتگی شده است.
یکمیلیارد را پس ندادهاند؟
تهران امروز آورده:در حالیکه دانشگاه احمدینژاد با صدور اطلاعیهای مدعی شد که تمام 16 میلیارد را به حساب دولت بازگردانده است اما مشخص شده که دانشگاه ایرانیان فقط 15 میلیارد را پس داده است و هنوز یک میلیارد از بیتالمال را به حساب دولت بازنگردانده است.در همین زمینه یک مقام آگاه در دفتر رئیسجمهور به سایت روز نو گفته: با پیگیریهایی که از سوی نهاد ریاستجمهوری صورت گرفت، سرانجام روز شنبه 15 میلیارد تومان از 16 میلیاردی را که از حساب دولت برداشت کرده بودند به این حساب بازگرداندند اما هنوز یک میلیارد تومان دیگر باقیمانده است که مشخص نیست چرا مسئولان دانشگاه احمدینژاد این مبلغ را به صورت کامل به حساب دولت واریز نکردهاند.وی گفته: برای بازگرداندن یک میلیارد باقیمانده هم اقدامات قانونی لازم انجام خواهد شد و از مسئولان دانشگاه احمدینژاد هم میخواهیم هر چه سریعتر مبلغ باقیمانده را به حساب دولت بازگردانند تا نیازی به اقدامات بعدی نباشد.
پیشنهاد مذاکره روحانی و اوباما در مسقط
روزنامه آرمان نوشت:شنیده شد که یک روزنامه چاپ آمریکا مدعی پیشنهاد سلطان قابوس به تهران برای برگزاری مذاکره بین روسای جمهور ایران و آمریکا در عمان شد. روزنامه عربزبان وطن نوشت؛ سوالات بسیاری پیرامون سفر سلطان قابوس به ایران وجود دارد. به گفته یک منبع آگاه، این سفر درجهت جلب حمایت از تلاشهای عمان از ابتکار این کشور برای حل مساله هستهای ایران و برگزاری نشستی در مسقط برای مذاکره روحانی و اوباما بود. این منبع آگاه افزود: سلطان عمان همچنین پیغامی از سوی شورای همکاری خلیج فارس بههمراه داشت. او از ایران خواست که موضعش درمورد مصر و سوریه را بیان کند.
ادعاهای ضدایرانی وزیر امورخارجه بحرین و مصر
آرمان نوشت:شنیده شد که وزیر امورخارجه بحرین در ادعاهایی بیاساس مدعی شد که ایران حقوق همسایگانش را رعایت نمیکند. شیخ خالد بن احمد آلخلیفه در کنفرانس خبری مشترک با نبیل فهمی همتای مصریاش ایران را به نقض حقوق همسایگانش متهم کرد و مدعی شد که تهران حقوق همسایگانش را رعایت نمیکند. وی در ادامه این ادعای سخیف خود گفت: امیدواریم تهران از این سیاست خود صرفنظر کرده و به همسایگانش بدی نکند. وزیر امورخارجه بحرین همچنین ایران را به دست داشتن در همه آنچه در منطقه میگذرد متهم کرد و مدعی شد: مواضع ایران نشانه حسن همجواری با ما و آنها نیست. نقش ایران در راستای ایجاد بیثباتی در کشورهای عربی و به خصوص بحرین است و امیدواریم که ایران از این مواضعش صرفنظر کند. وزیر امورخارجه مصر نیز با بیان این ادعا که ما هم همین محافظهکاریها را در قبال نقش ایران داریم، مدعی شد که آنچه ایران در قبال کشورهای حوزه خلیجفارس انجام میدهد بر امنیت ملی مصر تاثیر میگذارد.
پیشنهاد عربستان برای همراهی مقابل سوریه
آرمان نوشت:شنیده شد که منابع آگاه در اردن اعلام کردند که عربستان برای همراهکردن اردن با خود در تحولات سوریه، به امان پیشنهاد بخشش ۱۱ میلیارد دلار وام را داده است. پایگاه دامپرس نوشت؛ عربستان به دولت اردن پیشنهاد داد درصورتی که در تحولات سوریه با ریاض همسو باشد، 11 میلیارد دلار از وامهای خود به امان را میبخشد. بر اساس این گزارش، دولت اردن 27 میلیارد دلار به دولت عربستان سعودی بدهکار است. همچنین عربستان پیشنهاد داد درصورتی که اردن برای مقابله با سوریه به جبهه سعودیها ملحق شود، به صورت نقدی سه میلیارد وام دریافت میکند.
سخنگوی سابق سفیر میشود
روزنامه آرمان آورده:شنیده شد که سخنگوی اسبق دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه براساس نظر وزیر امورخارجه کشورمان قرار است به عنوان سفیر فعالیت کنم، گفت: پس از طی مراحل اداری، تعیین محل ماموریت و تائید دکتر روحانی عازم کشور مربوطه خواهم شد. رامین مهمانپرست، سخنگوی اسبق دستگاه دیپلماسی درمورد سمت جدید خود اظهار کرد: فعلا بهعنوان مشاور وزیر درحال فعالیت هستم. وی ادامه داد: براساس نظر محمدجواد ظریف، وزیر امورخارجه کشورمان قرار است به عنوان سفیر فعالیت کنم. مهمانپرست تصریح کرد: پس از طی مراحل اداری، تعیین محل ماموریت و تائید دکتر روحانی عازم کشور مربوطه خواهم شد.
محمد مرسی اعدام میشود؟
آرمان آورده:شنیده شد که مقامهای قضایی مصر با بر شمردن اتهامات وارده به محمد مرسی، رئیسجمهور برکنار شده مصر از احتمال صدور حکم اعدام وی خبر دادند. ابنا نوشت؛ مقامهای قضایی مصر اعلام کردند که «محمد مرسی» رئیسجمهور برکنارشده مصر و رهبران گروه اخوانالمسلمین با دهها اتهام مواجهاند که مجازات بسیاری از این اتهامها، اعدام یا حبس ابد است. مقامهای قضایی مصر تصریح کردند: اتهامهای واردشده به محمدمرسی عبارت است از پنهانکاری درمورد کشته شدن سربازان مصری درحادثه رفح و ربوده شدن سربازان مصری، کوتاهی در اعمال حاکمیت مصر بر منطقه حلایب و شلاتین اجازه ایجاد پایگاههای نظامی خارجی در سینا، تحریک برای وقوع تقلب در انتخابات ریاستجمهوری، توهین به دستگاه قضایی از طریق متهم کردن برخی مقامهای قضایی مصر، اجرانکردن احکام صادر شده توسط دستگاه قضایی، کشتار تحصن کنندگان در مقابل کاخ الاتحادیه، فرار از زندان وادی نطرون و انجام اعمال جاسوسی همراه با خارجیها.
پیشنهاد وزیرخارجه انگلیس به ظریف
آرمان نوشت:شنیده شد که منابع غیررسمی از پیشنهاد «ویلیام هیگ» وزیرخارجه انگلیس برای دیدار با «محمدجواد ظریف» همتای ایرانیاش در نیویورک خبر دادهاند. خردادنیوز نوشت؛ بنا بر این گزارش، این دیدار در حاشیه نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل انجام میگیرد. هیگ چندی قبل بعد از انتصاب ظریف به سمت وزارت خارجه، برای تبریک با وی تماس تلفنی گرفته بود.
شرط آلمان برای حمله به سوریه
شنیده شد که صدراعظم آلمان گفت که کشورش تنها درصورتی در مداخله نظامی در سوریه مشارکت میکند که حکم ناتو یا سازمان ملل درباره آن صادر شود. به گزارش صدای روسیه، آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان در سخنانی تاکید کرد که تنها با حکم ناتو یا سازمان ملل، آلمان درمداخله نظامی در سوریه مشارکت میکند. مرکل قرار است در نشست جی 20 با رهبران روسیه و چین در این خصوص رایزنی کند. وی در جریان مناظره تلویزیونی خود با پیر اشتانبروک، رقیب انتخاباتیاش گفت که در نشست جی 20 تلاش میکند تا با ولادیمیر پوتین و شی جینپینگ، رهبران روسیه و چین به نظر مشترکی درباره سوریه برسد.
2گزینه برای سازمان حفاظت محیط زیست
روزنامه قدس به نقل ازآصف نیوزنوشت:عضو هیأت رئیسه فراکسیون حفاظت محیط زیست و توسعه پایدار از پیشنهاد دو گزینه محمدرضا تابش عضو کمیسیون برنامه و بودجه و مهندس انوشیران محسنی بندپی به رئیس جمهور برای ریاست حفاظت محیط زیست از سوی این فراکسیون خبر داد.
جهاد و شهادت
قدس به نقل ازانصاف نیوزآورده: سردار قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه با بیان اینکه در جمهوری اسلامی ایران احساس بسیار خوبی نسبت به شهید و جهاد وجود دارد، اظهارداشت که شاید پرجاذبه ترین موضوع در بین جوانان ما جهاد و شهادت باشد.
مگان ها، 52 میلیون فروخته شدند
قدس به نقل ازآفتاب نوشت: روابط عمومی شرکت پارس خودرو در واکنش به اخطار قانون اساسی افضلیفر، نماینده مجلس در جلسه مجلس مبنی بر فروش مگانهای 80 میلیونی استفاده شده در جریان اجلاس عدم تعهد به قیمت 15 میلیون اعلام کرد: واگذاری تمامی خودروهای استفاده شده در اجلاس سران کشورهای غیرمتعهد از طریق مزایده عمومی در دو مرحله به فروش رسیده و بر اساس روش قانونی مزایده و مبتنی بر قیمت پایه کارشناسی رسمی دادگستری با قیمت 52 میلیون تومان واگذار شده که تمامی مدارک و مستندات آن در شرکت موجود است.
2 تا3 نفر از نمایندگان به دولت بپیوندند
روزنامه قدس نوشت: کمال الدین پیرموذن نماینده مجلس درباره گمانه ها از دبیر جدید شورای عالی امنیت ملی گفت: صحبت درباره کمال خرازی است و ایشان مورد تأیید مقام معظم رهبری است. وی افزود: پیش بینی من این است که 2 تا3 نفر از نمایندگان به دولت بپیوندند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت