قدرتالله تاجبخش افزود: مرمت کاخ شورای تختجمشید با هدف حفظ نقوش برجسته کاخ که دچار آسیب جدی بر اثر نفوذ آب از قسمت ایوان شمالی کاخ بود در مرحله نخست پایان یافت که بر اساس طرح مرمت، عملیات استحکام بخشی بلوکهای سنگی و نقوش برجسته انجام شده است.
وی به اجرای طرح نشانهگذاری حریم تختجمشید، بازنگری حریم تختجمشید و پاسارگاد، دفع آبهای سطحی و حفاری باستانشناسی آبراهههای انتهایی صفه و در ورودی تختجمشید اشاره کرد و گفت: با مرمت کاخ شورا نیز بزودی شاهد بهبود وضع این مجموعه جهانی خواهیم بود.
به گزارش ایسنا، شهرام رهبر، مسئول حفاظت و مرمت پایگاه میراث جهانی تختجمشید در تشریح این عملیات مرمتی گفت: با پایان مرحله حفاری پشت پلکان شمالی کاخ مرکزی تختجمشید و اجرای طرح مرمتی، نقوش برجسته این کاخ از گزند آسیب در امان میماند.
وی با اشاره به موفقیتآمیز بودن طرح مرمتی نقوش برجسته کاخ مرکزی تختجمشید اظهار کرد: طرح مرمتی کاخ مرکزی تختجمشید که پس از انجام مطالعات و پژوهش همچنین بررسیهای میدانی و کارشناسی که در پایگاه میراث جهانی تختجمشید آغاز شده بود در دو مرحله اجرا شد.
مسئول حفاظت و مرمت پایگاه میراث جهانی تختجمشید با اشاره به منحصر بهفرد بودن نحوه سکوسازی و زیرسازی کاخهای هخامنشی اظهار کرد: در کاوشهای اخیر، نحوه پیسازی کاخهای تختجمشید بخوبی پدیدار و همین امر سبب شد بنابر تصویب شورای فنی پایگاه میراث جهانی تختجمشید در طرح نهایی مرمت این کاخ، ضمن دفع رطوبت در پلکانهای این کاخ، پوشش کانال ایجاد شده بهگونهای باشد که نحوه مهندسی معماران هخامنشی در پیسازی کاخهای تختجمشید قابل رؤیت باشد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت