این نقش برجسته از معدود نقوشی است که در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است، اما با وجود ظرفیتهای فراوانی که دارد، همچنان در حفظ و نگهداری آن غفلت شده است و با وجود تاکید فعالان میراث فرهنگی مبنی بر این که با تهیه طرح علمی مدون میتوان ظرفیتهای گردشگری را برای این نقش برجسته زیبا تعریف کرد، اما تاکنون اقدام موثری برای این اثر تاریخی صورت نگرفته است.
عضو شورای مرکزی انجمن هماندیشان جوان در این باره گفت: تخریب تعمدی این نقش برجسته در سال 92 از سوی عدهای سودجو و خلفوعده مسئولان محلی شهرستان کازرون برای ایجاد حفاظ فیزیکی اطراف آن، حکایت از به حال خود رها شدن این اثر تاریخی دارد.
وی افزود: نقش برجسته قندیل در شمال غربی بخش قائمیه شهرستان کازرون و در منطقهای کوهپایهای قرار گرفته و فاصله آن تا نزدیکترین منطقه مسکونی بیش از یک کیلومتر است و در این فاصله و همچنین شعاع چند کیلومتری اطراف آن عملا هیچ گونه اثری از کنترل و حفاظت فیزیکی برای آن وجود ندارد.
وی ادامه داد: تنها حفاظتی که از این اثر صورت میگیرد، گشتزنیهای موردی یگان حفاظت میراث فرهنگی و همچنین مراقبتهای معمولی اهالی روستای قندیل، نزدیکترین روستا به این نقش برجسته است. (مهر)
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
رییس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت و درمان در گفتگو با جام جم آنلاین:
گفتوگوی جامجم با هاشم بیگزاده و مجید یحیایی، مجریان برنامه «صبحانه ایرانی »شبکه دو