
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دومین نمایشگاه بازیهای رایانهای سال گذشته و قبل از ماه مبارک رمضان برگزار شد و استقبال خوبی از آن به عمل آمد و بسیاری از بخشهایی که در آن نمایشگاه وجود داشت، امسال نیز تقریبا دست نخورده در نمایشگاه حاضر بودند. به گزارش سایت بنیاد ملی بازیهای رایانهای، بازدید از نمایشگاه امسال رکورد شکست و ظرف چهار روز بیش از یک میلیون و 200 هزار نفر از آن دیدن کردند؛ آماری که قطعا در پنجمین و آخرین روز نمایشگاه افزایش یافته است.
امسال نیز مثل سال گذشته فضایی بزرگ در انتهای سالن شبستان به تجربه بازیهای مختلف اختصاص داده شده بود. اگر علاقهمند بودید میتوانستید در مسابقات فیفا و PES شرکت کرده و خود را در مقابل رقبا محک بزنید. فوتبال دستی و چند بازی فیزیکی مثل پینگپنگ نیز در این بخش قرار داشت. علاوه بر این، در این قسمت از نمایشگاه که یکی از شلوغترین بخشهای آن بود کنسولهای X360 ، PS3 و Wii قرار داشت و خانوادهها و دوستان میتوانستند بازیهای مختلف را تجربه کنند که متاسفانه در مورد کنسولهای X360 و PS3 ما چیزی جز فوتبال ندیدیم، با این حال صفی طویل برای تجربه یک دست بازی فوتبال شکل گرفته بود.
سال گذشته قسمتی با ظاهر خانههای قدیمی و کنسولهای سالهای دور وجود داشت که مردم میتوانستند خاطراتشان را مرور و بازیهای بسیار قدیمی را تجربه کنند. با اینکه این بخش همچنان وجود داشت اما گویا کنسولها از کار افتاده و صرفا جنبه نمایشی به خود گرفته بود. غرفهای مجزا برای دختران در نظر گرفته شده بود، ولی نه به این معنی که بازیها مناسب آنها بود، بلکه در واقع همان فوتبال و دیگر بازیهای پسرانهای بود که صرفا خانمها میتوانستند در محیطی جدا تجربه کنند و به همین دلیل خیلیها از نمایشگاه ناراضی بودند و آن را بیش از حد پسرانه میدانستند.
تعدادی از والدین نیز به درجهبندی ESRA شکایت میکردند و میگفتند خشونت در بازیهای درجههای سنی پایین همچنان دیده میشود. در این بخش انتهایی میتوانستید تعدادی از بازیهای ارائه داده شده در نمایشگاه را تجربه کرده و در صورت رضایت و در دسترس بودن نسخه نهایی آنها به دو فروشگاه موجود در شبستان مراجعه کرده و آنها را با تخفیف نمایشگاه خریداری کنید. بین خودمان باشد آن آخر نمایشگاه را ما یک دور کامل زدیم و با غرفه عجیب فروش گلسر هم مواجه شدیم! یکی از خوبیهای نمایشگاه امسال حضور نشریات چاپی و دیجیتال این حوزه بود که در گوشه و کنار نمایشگاه پراکنده شده بودند.
انستیتو ملی و مرکز رشد بازیسازی امسال حضوری پررنگ داشتند و عناوین مستقل خود را به همراه آورده بودند. همچون سال گذشته در طول نمایشگاه شاهد برگزاری رویداد بازیسازی بودیم که در آن 25 تیم از دانشجویان انستیتو و تیمهای آزاد شرکت کرده بودند. وظیفه تیمها این بود که با که عشق آسان نمود اول ولی افتاد مشکلها بازی بسازند.
تعدادی از تیمها این شیوه انتخاب تم را دوست نداشتند و ترجیح میدادند صرفا کلمه عشق به عنوان موضوع رویداد انتخاب میشد در حالی که بعضی به کلیشهای بودن تم اعتراض داشتند و بعضی هم با اینکه به سخت بودن آن اذعان میکردند، اما مواجهه با چنین چالشی را دوست داشتند و معتقد بودند راه را برای خلاقیت باز میگذارد. خوشبختانه تمام تیمهایی که ما با آنها صحبت کردیم به اتفاق از پذیرایی، پشتیبانی و امکاناتی که در اختیارشان قرار گرفته بود راضی بودند. این در حالی است که همین تیمها از سر و صدای غرفههای مجاور یا سینمای ESRA بسیار ناراضی بوده و در دو سه روز پایانی مشکل بزرگ دیگری هم به نام گرما و تهویه نامناسب مطرح بود.
علاوه بر شرکتکنندگان در رویداد بازیسازی، تقریبا تمام غرفهدارها و مهمتر از همه مردمی که با کلی شوق و هیجان به نمایشگاه آمده بودند، از تهویه نامناسب بسیار شکایت داشتند. معضل دیگری که برای مردم مطرح بود نبود دستگاه خودپرداز در سالن شبستان بود و با افراد زیادی مواجه شدیم که فضای نمایشگاه را سردرگم بهدنبال دستگاه خودپرداز میگشتند. کارگاههای آموزشی نیز مثل سال گذشته به قوت خود باقی بودند که برای شرکت در آنها باید از قبل ثبتنام میکردید. امکانات و فضای این کارگاهها مناسب بود اما از نظر محتوایی در کل افتی اندک در آنها دیده میشد. سازندههای بسیاری در نمایشگاه امسال شرکت کرده بودند و شاهد بازیهای بسیار خوبی بودیم.
با وجود مشکلاتی که به آنها اشاره کردیم در نهایت تقریبا همگی حضور در نمایشگاه را مثبت دانسته و نسبت به آن احساس رضایت داشتند. با این حال افرادی که سالهای قبل نیز شرکت کرده بودند نمایشگاه سال گذشته را بهتر قلمداد میکردند. ESRA نیز مثل همیشه در غرفههای مخصوص خود تستهای روانشناسی و جامعهشناسی از مردم و بازیکنندهها انجام میداد و در غرفه سینمای خود نیز که عموم مخاطبان آن والدین و کوچکترها بودند به معرفی بازیهای مناسب برای ردههای سنی میپرداخت. سومین نمایشگاه بازیهای رایانهای هم با تمام خوبیها و ضعفهایش تمام شد به این امید که انشاالله در نمایشگاههای بعدی شاهد رفع کاستیها و تقویت نقاط مثبت باشیم. / ضمیمه کلیک
مجید رحمانی
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد