
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
اما به نظر میرسد که در عصر ارتباطات و اطلاعات این آزار و اذیتها هم شکلی مدرن به خود گرفتهاند. این روزها انتشار اخباری درباره سلامتی بازیگران و چهرههای شناخته شده سینما و تلویزیون و گاه رواج شایعه فوت و در نهایت تکذیب آن در رسانهها و فضای مجازی به امری تکراری و نخنما تبدیل شده است، اما درحالی که این شایعات بدون کمترین هزینه و به آسانی در میان رسانههای گوناگون و افکار عمومی رد و بدل میشود، هزینهها و مشکلات فراوانی را برای قشر حساسی همچون هنرمندان ایجاد و آرامش را از آنها سلب میکند.
نمونهها در جامعه ما فراوان است. زمانی خبر فوت ثریا قاسمی بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون بر سر زبانها میچرخد و زمانی دیگر پیکان تیز شایعه سوپراستار سالهای گذشته سینمای ایران ابوالفضل پورعرب را نشانه میگیرد.
زمانی اکبر عبدی چهره محبوب و دوستداشتنی سینما، تئاتر و تلویزیون به دلیل بیماری در بیمارستان بستری میشود و ناگهان موجی از اخبار پیرامون وخیم بودن شرایط جسمیاش روی خروجی برخی خبرگزاریها و سایتها قرار میگیرد و موجب بروز مشکلاتی در زندگی این هنرمند باسابقه میشود، اما این بار گویی نوبت به قدرتالله ایزدی بازیگر اصفهانی معروف به «آقارشید» رسیده و برخی سایتهای اینترنتی از درگذشت این بازیگر خبر دادند؛ خبری که البته خیلی زود تکذیب شد.
اما این شایعات درحالی از طریق رسانهها منتشر میشود که نه تنها به قشر هنرمند آسیب میرساند که در سطحی بالاتر، مستقیما امنیت روانی و ذهنی جامعه را نشانه رفته و به ایجاد بحرانهای ذهنی، عمومی و ملی منجر میشود.
از سوی دیگر خصلت شایعات که کمتر کسی به فکر انطباق اخبار واقعی با آن است، موجب میشود که افکار عمومی حداقل در کوتاهمدت نسبت به یک مساله و موضوع نگران و حساس شود و این موضوع آسیبهای اجتماعی فراوانی را در پی خواهد داشت.
عرفان جلالی - جامجم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد